En Sıcak Konular

ANKARA EMNNİYETİ YENİLENDİ

19 Ocak 2014 11:07 tsi
ANKARA EMNNİYETİ YENİLENDİ Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak adlandırılan cemaat yapılanmasına yönelik tasfiyeler sürüyor. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde toplam 80 müdür daha görevden alındı

Ankara Emniyeti yenilendi

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak adlandırılan cemaat yapılanmasına yönelik tasfiyeler sürüyor. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde toplam 80 müdür daha görevden alındı 

17 Aralık operasyonunun ardından Ankara Emniyeti'nde yaşanan görevden alma dalgalarına bir yenisi daha eklendi. Tümü emniyet müdürü 77 polis müdürünün görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen müdürler arasında 17 Aralık operasyonu sonrasında görevden alınan bazı müdürler de bulunuyor. Örneğin Operasyon kapsamında tutuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı gözaltına alan ekibin başında olan ve operasyonun hemen ardından görevden alınan Organize Suçlar Müdürü Şamil Kaya, ikinci kez görevden alınarak "kızak" göreve çekildi. 
Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay daha önce görevden alınırken, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fatih Umutlu ile bu şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nazmi Küçükkale'nin de görev yerleri değiştirildi. 

Başkentin emniyeti sil baştan 
Ankara Emniyeti, 17 Aralık operasyonunun ardından büyük ölçüde sil baştan yenilenmiş oldu. Görevden alma dalgası kapsamında ayrıca, 17 Aralık operasyonunun hemen ardından görevden alınarak pasif görevlere verilen emniyet müdürleri de ikinci kez görevden alınarak personel emrine alındı. Bu isimler arasında ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü iken Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edilen Adem Yalçınkaya, Kaçakçılık Şube Müdürü iken Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ertan Kaya, Narkotik Şube Müdürü iken Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Emre Korkmaz gibi isimler de yer aldı. Asayiş Şube Müdürü iken İkmal Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Ömer Barlas ise Kalecik İlçe Emniyet Müdürü oldu. Daha önce Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilen Erol Alkan ile Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilen Tacettin Çelebi ise yer değiştirdi. 

İlçelerin hepsi gitti 
24 ilçesi bulunan Ankara'da tüm ilçe emniyet müdürlerinin görev yerleri de değişti. Ankara'nın en önemli ilçelerinden Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Yıldırım, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Cengiz Akar, Keçiören Emniyet Müdürlüğü'ne Cihat Şerolar, Mamak Emniyet Müdürlüğü'ne Şerafettin Türkyılmaz, Etimesgut Emniyet Müdürlüğü'ne Cihangir Kaya, Pursaklar Emniyet Müdürlüğü'ne ise Bülent Yiğit getirildi.

BDDK ve TRT'de de tasfiye 
Öteyandan tasfiyeler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDKK'ya sıçradı. 
BDKK'da Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel ve Denetim Daire Başkanları Faik Atay ile Mutlu Tosun görevden alındı. BDDK Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel, bu göreve Şubat 2013'te atanmıştı. 
Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yapan Cangürel, Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak getirilmişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) toplantısında, Ozan Cangürel ve diğer iki ismin, Fethullah Gülen'e ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarında "BDDK'da adamlarımız var" sözü nedeniyle yapılan inceleme sonrasında görevden alındığı ileri sürülüyor. Ozan Cangürel'in ardından Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine vekâleten Fatih Öztürk getirildi. Öztürk, Risk Yönetimi Dairesi ile üç denetim dairesinden sorumlu oldu. Öte yandan TRT'de de Haber Dairesi Başkanının görevden alınmasının ardından toplam 12 yönetici daha görevden alındı. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13004289/ankara-emniyeti-yenilendi



Bu haber 1,373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,780 µs