En Sıcak Konular

Üçüncü tur da bitti

22 Ağustos 2007 16:49 tsi
Üçüncü tur da bitti Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,Üçüncü turun ardından açıklamalarda bulundu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Konfederasyonların taleplerini genel bütçe açısından 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçeve içerisinde değerlendirebiliriz” dedi.

 Şahin, toplu görüşmelerin üçüncü turunun ardından Başbakanlık Merkez Bina önünde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte yaptığı açıklamada, görüşmede yetkili sendikaların hizmet kollarına ilişkin talep ve beklentileriyle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Toplantıda gelen bir talebi değerlendirdikleri bilgisini veren Şahin, yılda sadece bir kez yapılan 15 günlük toplu görüşme sürecine bağlı kalmaksızın tüm yıl boyu çalışacak bir komisyonun kurularak, bu taleplerin takibinin benimsendiğini ifade etti. Şahin buna göre, Başbakanlık Müsteşarı başkanlığındaki Yüksek İdari Kurul bünyesinde oluşturulacak bir komisyonun, sendikaların taleplerini takip edeceğini, bunların karşılanması konusunu da izleyerek kamu personelinin sorunlarının çözümünde yardımcı olunacağını bildirdi.

Şahin, mali ve sosyal hakların, toplu görüşmelerin en önemli maddesini oluşturduğunu vurguladı. Konfederasyonların gelecek yıl için maaş ve ücretlerde ne gibi iyileştirmeler beklediklerini yazılı olarak bildirdiklerini anlatan Şahin, bu konuda kurulan komisyonun çalışmasını bitirerek raporunu bugün heyete sunduğunu söyledi.

Şahin, her iki konfederasyonun da farklı bakış açıları ve yaklaşımları olduğunu dile getirerek, ortaya çıkan mali tablonun Kamu İşveren Kurulu tarafından ne nispette karşılanabileceği konusunun önem arz ettiğini belirtti. Şahin, bu konuyla ilgili Kamu İşveren Kurulu Başkanı olarak ve hükümet adına bu çalışmaları yürüten bakan olarak konfederasyonlardan makul bir süre talep ettiğini kaydetti.

Şahin, “İlgili bakan arkadaşlarımızla bir araya gelerek konfederasyonlarımızın taleplerini 2008 yılı mali bütçe açısından değerlendireceğiz. Muhtemelen, bu çalışmamızı da Pazartesi sabah yapacağız toplantıda ele alacağız” diye konuştu.
Toplu görüşmelere yarın devam edeceklerini ifade eden Şahin, demokratik haklar ve geçmiş yıllarda ele alınan taleplerle ilgili olarak kurulan komisyonların çalışmalarını bu toplantıda ele alacaklarını kaydetti.

Şahin ayrıca, özelleştirme kapsamında istihdam edilen personelin durumunun değerlendirilmesinin konfederasyonlar tarafından gündeme getirildiğini dile getirdi.
Şahin, masada özelleştirme idaresi yetkilileri bulunmasa da yarın bir yetkiliyi davet ederek bu konuyla ilgili sendika ve konfederasyonların ile getireceği hususları görüşmeyi kararlaştırdıklarını kaydetti.

Toplu görüşmelerin, şu ana kadar olgun, yapıcı bir havada devam ettiğini söyleyen Şahin, görüşme sonucunda masada mutabakat metni imzalayarak ayrılmak istediklerini belirtti.
Konuşmasının ardından bir gazetecinin, konfederasyonların mali konulardaki taleplerine ilişkin sorusunu yanıtlarken Şahin “Konfederasyonların talepleri 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçeve içerisinde değerlendirebiliriz. Genel bütçe içerisine giren talepleri. Buna hükümet olarak yaklaşımımız nedir? Nasıl bir değerlendirme yapacağız. Bunu ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup konuştuktan ve konuyu masaya getirdikten sonra sizlerle paylaşabilirim. Ancak taleplerin, en azından merkezi bütçe açısından parasal karşılığının bu çizgide olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Şahin, “Sizin yaptığınız bir hesaplama var mı?” sorusuna “Hayır. Ben daha hiçbir hesaplama yapmadım” yanıtını verdi.
Bakan Şahin, kendisinin masada bulunuşunun kamu işveren kurulu başkanı sıfatını yanı sıra hakem olmaya özen gösterdiğini, her iki tarafın taleplerini bir araya getirerek bir çözüm yolu bulma konusunda taraflara yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.




Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,045 µs