En Sıcak Konular

3. DALGA'DA EMNİYET SAVCININ EMRİNE UYMADI

17 Ocak 2014 11:38 tsi
3. DALGA'DA EMNİYET SAVCININ EMRİNE UYMADI İstanbul’da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı, ancak savcılık talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia edildi.

3. Dalga'da kaos

İstanbul'da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı, ancak savcılık talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia edildi.

İstanbul'da 3 bakan oğlu ile birlikte çok sayıda işadamının da aralarında bulunduğu "1. Dalga" operasyonu, daha sonra İzmir'de gerçekleştirilen "2. Dalga" operasyonuyla TCDD'deki yolsuzluk soruşturmasının ardından İstanbul'da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı, ancak savcılık talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia edildi. İstanbul'da İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimleri ile bazı ilçe belediyelerine yönelik başlatılan ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında savcının verdiği gözaltı kararları İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadı. Savcı ise bu durumu yazılı olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirerek gereğinin yapılmasını istedi. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin, yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun startını verdi. Savcı Baytekin, operasyonu Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na bildirdi. Savcı, önceki gün de gözaltı listesini İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. Sabaha karşı 03:00 sıralarında polisler operasyon için hazırlıklarını başlattı. Ancak iddiaya göre gelen emir üzerine emniyet ekipleri, İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin de aralarında bulunduğu belediye görevlilerine yönelik gözaltı kararını uygulamadı. Bunun üzerine Savcı İbrahim Baytekin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya gözaltı kararlarının uygulanmadığı yazılı olarak bildirdi. Savcı Baytekin'n operasyon talimatına uymayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Öte yandan 25 Aralıktaki İstanbul merkezli operasyonda gözaltı kararı verilen 41 kişi için alınan karar kaldırıldı.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/3-dalgada-kaos-93566h.htm


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,604 µs