En Sıcak Konular

17 ARALIK SAVCILARI DA FENA VURDU

16 Ocak 2014 21:49 tsi
17 ARALIK SAVCILARI DA FENA VURDU 17 Aralık operasyonu sonrasında birçok savcı başka yerlere atandı

17 Aralık operasyonu savcıları da vurdu!

17 Aralık operasyonu sonrasında birçok savcı başka yerlere atandı.İşte o savcılar;

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcıvekilleri Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne, Ali Güngör Anadolu yakasına atandı. Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ'da görevlendirildi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara için inceleme izni verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, görevden alınarak Bölge Adliye Başsavcılığı'na atandı. İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak da Kocaeli'ne atandı.  Oktay Erdoğan Bakırköy C.Başsavcı Vekilliği'ne  Ali Güngör Anadolu Adliyesine atandı.

MUAMMER AKKAŞ TEKİRDAĞ'A

25 Aralık savcısı Muammer Akkaş, Tekirdağ'a atandı. Görevden alınan isimlerin artık düz savcı olarak görev yapacakları da belirtiliyor.

ÇOLAKKADI'NIN YERİNE SALİHOĞLU

Turan Çolakkadı'nın yerine Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

TIR'I DURDURAN SAVCI MERSİN'E

Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman Mersin'e gönderildi. İzmir'deki soruşturmayı yürüten Başsavcı Ali Haydar Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.
 

İŞTE TAM LİSTE

HSYK 1. Dairesinin 16/01/2014 tarihli ve 127 sayılı adlî yargı kararnamesi şöyle;

 İstanbul C.Başsavcısı Turan Çolakkadı İstanbul Bölge Adliye Mah. C.Başsavcılığı'na,

 Bakırköy C.Başsavcısı Hadi Salihoğlu İstanbul C.Başsavcılığı'na,

 Malatya C.Savcısı Abdülkadir Gündem Malatya C.Başsavcı Vekilliği'ne,

 Büyükçekmece C.Başsavcı Vekili  Hikmet Gülay  Büyükçekmece C.Başsavcılığı'na,

İstanbul C.Başsavcı Vekili  Oktay Erdoğan Bakırköy C.Başsavcı Vekilliği'ne,

 Büyükçekmece C.Başsavcısı  Selami Hatipoğlu Bakırköy C.Başsavcılığı'na,

 Sakarya C.Başsavcısı Orhan Usta Kayseri C.Başsavcılığı'na,

İstanbul C.Başsavcı Vekili  Ercan Şafak Kocaeli C.Savcılığı'na,

 İstanbul C.Başsavcı Vekili  Ali Güngör İstanbul Anadolu C.Savcılığı'na,

 Kayseri C.Başsavcısı  Bülent Bingöl Sakarya C.Başsavcılığı'na,

İstanbul C.Başsavcı Vekili  Cihan Kansız Sakarya C.Savcılığı'na,

 İzmir C.Başsavcı Ali Haydar Karşıyaka C.Savcılığı'na,

 İstanbul Anadolu C.Başsavcı Vekili  Savaş Kırbaş Gaziosmanpaşa C.Savcılığı'na,

 İstanbul C.Başsavcı Vekili  Fikret Seçen Gebze C.Savcılığı'na,

 İstanbul C.Savcısı  Adnan Çimen Büyükçekmece C.Savcılığı'na,

 İstanbul Anadolu C.Başsavcı Vekili  Akif Özgün Adalar C.Savcılığı'na,

 Adana C.Savcısı Özcan Şişman Mersin C.Savcılığı'na,

 Van Hâkimi  Hatıran Alper Malatya Hâkimliği'ne,

 Van Bölge Adliye Mah. C.Başsavcısı Mustafa Alper Malatya C.Başsavcılığı'na,

İstanbul C.Savcısı  Muammer Akkaş Tekirdağ C.Savcılığı'na atandı.

 3 SAVCI İÇİN İNCELEME İZNİ ÇIKTI

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın inceleme kararı verdiği  cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme  için izin verdi.

Bakan Bekir Bozdağ, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü ile ilgili soruşturma izni vermeyeceğim" demişti.

20 SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

HSYK'nın son kararı ile 20 savcının görev yerleri değişmiş oldu.

İstanbul başsavcı vekili'nden, Gebze savclığına atanan Fikret Seçen kimdir?
 
Ergenekon soruşturmasıyla ismi özdeşleşen İstanbul Özel Yetkili Savcısı Zekeriya Öz'ün özel yetkileri alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmasından sonra Fikret Seçen özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi. Özel yetkilerle donatılmış savcıların başındaki Başsavcı Vekili olan Seçen, bundan böyle Ergenoken soruşturmasının en tepesindeki isim olan savcı seçen Gebze savcılığına atandı.
 
DOĞUM TARİHİ 27 MAYIS
 
O da Zekeriya Öz gibi mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Darbeye karşı yürütüldüğü belirtilen Ergenekon soruşturması savcısının doğum tarihi ise 27 Mayıs.. Askeri darbenin yapıldığı 27 mayıs 1960'dan 9 yıl sonra 27 Mayıs 1969 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluğu aslen Malatyalı olan ailesinin İstanbul Kocamustafapaşa semtindeki evinde geçti. İlköğretim ve liseyi burada bitirdi.
 
2007'DEN İTİBAREN ÖZEL SAVCI
 
HSYK 1. dairesinin 539 sayılı adli yargı kararnamesiyle ataması yapılan Fikret Seçen, 2005 yılında atandığı Beşiktaş Adliyesi'nde 2007 yılından itibaren özel yetkili savcı sıfatıyla Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan biri oldu. Zekeriya Öz ismi hep ön planda olduğu için ismi pek fazla duyulmadı. Türkiye'nin en önemli soruşturması sayılan Ergenekon'un bütün safhalarını yürüttü. İfadeler aldı, soruşturmalar açtı, iddianameler hazırladı.
 
 
ÖZ'ÜN ODA ARKADAŞIYDI
 
1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Sınavları kazanıp savcı oldu. Sırasıyla Erzurum / Şenkaya, Bilecik / Gölpazarı, Adapazarı / Kaynarca ilçelerinde Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde tetkik hakimi olarak görevlendirilen Seçen, 2005 yılında Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. 2007 yılından itibaren Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan biri oldu. Aynı odayı paylaştıkları Savcı Zekeriya Öz ile çok sayıda soruşturma yürüttü.
 
Hrant Dink suikasti, Askeri casusluk ve şantaj çetesi, Mehmet Haberal'ın gizlenen raporu, Hüseyin Baybaş'ın uyuşturucu kaçacakçılığı, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler en önemlileriydi. Şimdi elindeki tüm soruşturma dosyalarını ve savcı Öz'den devredilen soruşturmaları yürütmesi için adliyedeki kıdemli savcıları görevlendirilmesi bekleniyor. 
 
İstanbul Adliyesinde görev yapan ve Ergenekon davasında görev alan savcı Cihan Kansın Sakarya savcılığına atandı.
 
Savcı Cihan kansız kimdir?
1969 yılında İstanbul'da doğdu. 
Rizeli olan Kansız 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakultesinde görev yaptı. 
Kansız sırasıyla Sivas Kangal, Trabzon Çarşıbaşı, Bilecik Osmaneli ve Zeytinburnu adliyelerinde görev yaptı. 
Kansız 2007 yılından beri özel yetkili savcı olarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde çalışıyordu.
Yeni görev yeri Sakarya oldu.
.
İstanbul Cumhuriyet başsavcısı iken,Bölge adliye başsavcılığına atanan; Turan ÇOLAKKADI kimdir?
1954 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Ankara Hukuk'u bitirdi. Kaymakamlık stajı yaptı.
1993'te İstanbul'a atandı. İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'nde Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği yaptı.
Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk Şebekesi gibi soruşturmaları yürüten özel yetkili savcılar ona bağlı olarak görev yapıyordu.
Bugün yapılan sürpriz atama ile Turan Çolakkadı'da bölge adliye başsavcılığına atandı. [1]

3 savcı için Bakan izin verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara için inceleme izni verdi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara için inceleme izni verdi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 aralık soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara, 2. dalga operasyonunu başlatan Muammer Akkaş ve Bakırköy başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz hakkında inceleme izni verdi.

Bakan'ın inceleme iznine olur verdiği yazıda üç savcı hakkında da yürütülen soruşturmalarda usul ve yasaya aykırı işlemler yapıldığı belirtildi. Bakan'ın izninin ardından HSYK 3. Dairesi üç savcı hakkındaki iddiaları araştırmak için müfettiş görevlendirecek. Müfettişten gelen rapor doğrultusunda HSYK 3. Dairesi soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verecek. Soruşturma izni verilmesi durumunda ise savcılar hakkındaki dosya HSYK 2. Daire'ye gidecek. Bu Daire, savcılar için kovuşturma yapılıp yapılmamasına ve disiplin cezası verilip verilmeyeceğine karar verecek.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha önce de açıkladığı üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul TMK ile yetkili başsavcıvekili Oktay Erdoğan hakkında inceleme izni vermedi. Bu yazı da HSYK'ya gönderildi.

Ergenekon davasının savcısı olması ile adı bir anda Türkiye'de bilinir hale gelen Savcı Zekeriya Öz, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında da Başbakan Erdoğan ile yaşadığı polemikler sonucu ülke gündeminden düşmeyen bir isim haline geldi.
 
Peki gündemin bir numaralı ismi Zekeriya Öz kimdir? Savcı Zekeriya Öz, ne zaman mesleğe başlamıştır? Daha önce hangi önemli davalara bakmıştır?
 
Savcı Zekeriya Öz kimdir
 
Zekeriya Öz, Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Dünya'ya geldi. İlk, orta ve lise öğretimini Bursa'da tamamladı. Babası Bursa'da esnaflık yapan Zekeriya Öz, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu.
 
ZEKERİYA ÖZ 1995'TE MESLEĞE ADIM ATTI
 
Zekeriya Öz, 1997'ye kadar Bursa Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı. 1997 yılında Hakim ve Savcılar Sınavını kazandıktan sonra Bursa Barosundaki kaydını sildirip savcı oldu. Zekeriya Öz, 1999 yılının Ağustos ayında kısa dönem askerlik hizmetine başladı.
 
İlk görev yeri Çine'ye 26 Eylül 1995 tarihli ve 22416 sayılı Resmi Gazete'de yazılı kararla atanan Zekeriya Öz, Çine'den sonra Mutki'ye 2 Temmuz 1998 tarihli ve 23390 sayılı Resmî Gazete de yazılı kararla gönderildi. Zekeriya Öz, Mutki'de iki yıl görev yaptıktan sonra Balıkesir Bigadiç'e atandı.
 
İSTANBUL'A 2004'TE GELDİ, EL KAİDE OPERASYONLARINA EL ATTI
 
Savcı Zekeriya Öz, 2004 yılında İstanbul, Ümraniye'ye atandı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu. El Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı. İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğu, sinagoglar ve HSBC'ye bombalı saldırı düzenleyen El Kaide militanları Azad Ekinci ve Abdülkadir Karakuş'un Suriye'ye Sakka'nın yanına gittiğini tespit etti.
 
ERGENEKON SORUŞTURMASINI DA YÖNETMİŞTİ
 
12 Haziran 2007 Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunması ile başlayan Ergenekon soruşturmasını yöneten savcılardan biridir. HSYK, adli yargı kararnamesiyle Ergenekon davasına bakan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü,özel yetkilerini alarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atadı. Savcı ÖZ son olarak bakırköy adliyesine atandı.[2]

Savcılardan flaş toplantı! Sürpriz bir isim de geldi

Atama kararlarının duyulmasının ardından Başsavcıvekili Cihan Kansız'ın Çağlayan'da İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında tayin olan savcılar toplandı. Toplantıya Zekeriya Öz de katıldı.

HSYK'nın Adli Yargı kararnamesiyle BAŞTA İstanbul Adalet Sarayı olmak üzere bazı hakimlerle cumhuriyet savcılarının görev yeri değiştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na atandı. Başta Ergenekon, Balyoz gibi önemli soruşturmaları yürüten İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ye, Ali Güngör de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na 'Savcı' olarak tayin edildi.
 
SAVCI CİHAN KANSIZ'IN ODASINDA TOPLANDILAR
 
Atama kararlarının duyulmasının ardından Başsavcıvekili Cihan Kansız'ın Çağlayan'da İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında tayin olan savcılar toplandı. Toplantıya 17 Aralık operasyonundan sonra öne çıkan isimlerden biri olan ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atanan Zekeriya Öz de katıldı.
 
ZEKERİYA ÖZ: GEÇERKEN UĞRADIM
 
Bakırköy Adliyesi'ne atandıktan sonra göreve başlayıp ardından da yıllık izne çıkan Zekeriya Öz, rahatsız olan annesini ziyaret için Bursa'ya gideceğini söylemişti. Spor kıyafetle adliyeye gelip Savcı vekili Kansız'ın odasına çıkan Zekeriya Öz, geçerken uğradığını söyledi.[3]

En kritik atama! İşte o savcı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hadi Salihoğlu kimdir?

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR
 
1955 Trabzon Sürmene doğumlu olan Salihoğlu,  Erzincan Tercan, Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul Silivri, İstanbul Fatih Adliyeleri'nde Cumhuriyet Savcısı, DGM de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Üsküdar Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Salihoğlu, 03.05.2011 tarihinden itibaren Bakırköy Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır.
 
KENDİNİ BÖYLE ANLATTI
 
"30 seneyi aşkın süredir adalet camiasına hizmet etmekteyim. Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı görevimden sonra Türkiye'nin en güzel ili İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Bakırköy'de Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev almanın onurunu taşıyorum. Burada devam eden hizmetlere, kendi gücümüzü ve şevkimizi de katarak devam edeceğiz. Amacımız adil olmak, adil olmak, adil olmak... Bütün Bakırköy halkını ve bize bağlı mülakatlarda çalışan ve oradaki tüm halkımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum." (milligazete.com.tr) [4]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  

[1]  http://www.milligazete.com.tr/haber/17_Aralik_operasyonu_

savcilari_da_vurdu/305456#.Utgw6dJdWbQ

[2]  http://www.milligazete.com.tr/haber/3_savci_icin_Bakan_izin_

verdi/305453#.Utg3IdJdWbQ

[3] http://www.milligazete.com.tr/haber/Savcilardan_flas_toplanti_Surpriz_

bir_isim_de_geldi/305469#.UtgvFdJdWbQ 

[4] http://www.milligazete.com.tr/haber/En_kritik_atama_Iste_o_

savci/305457#.UtgxfdJdWbR

 






Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,236 µs