En Sıcak Konular

GÜL'DEN ÇANKAYA MANEVRASI

16 Ocak 2014 17:37 tsi
GÜL'DEN ÇANKAYA MANEVRASI "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibiniz kim olacak? Başbakan Erdoğan mı olacak sizce?" sorusu üzerine Gül, "Bu soruların cevabı daha erken. Önümüzde daha çok süre var. Günü geldiğinde bunları göreceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den "Çankaya" için manevra

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK tartışmalarıyla ilgili olarak, "Ümit ederim ki bu köklü şekilde çözülür. Düşüncemi Hükümetle ve Sayın Başbakanla da paylaştım" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yargıyla ilgili sıcak tartışmalar yaşanırken ben bunların Türkiye'ye zarar vermeden aşılmasını, bir anayasa değişikliğiyle daha doğru olacağını düşündüm, bu çerçevede siyasi partilerimizin başkanlarını davet ettim" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi ile ilgili olarak önümüzdeki süreçte nasıl gelişmeler beklediği ve neleri öngördüğüne dair bir soru üzerine Gül, "TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki çalışmaları inceledim. Nasıl bir HSYK olması konusunda partiler arasında bir ayrılık yok. O zaman üyeler nasıl seçilecek? Bununla ilgili tıkanıklığı gördüğüm için böyle bir çalışmaya girdim. Eğer, ümidim olmasa, olmayacak duaya amin demek için bir araya gelinmez." 

Gül, görüşmelerde bir siyasi parti dışında kalanların bu konuda işbirliği yapabileceklerini söylediklerini kaydederek, "Başbakanla buluşmamda bu görüşlerimi paylaştım. Gördüğünüz gibi Sayın Başbakan da açıklamalarını müspet yönde yaptı. Ümit ederim ki, burada bir neticeye varılır. Tabii ki bunlar uzun görüşmeleri de gerektirmez açıkçası. Eğer, siyasi iradeler samimi bir şekilde ortaya konur ve 'Biz bu işi halledelim' iradesi ortaya çıkarsa aşılamayacak bir konu yok, bence" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören yasa değişikliğine ilişkin temaslarından bir sonuç çıkmaması durumunda tavrının ne olacağına ilişkin soru üzerine, AB ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülke olarak Türkiye'nin, demokrasisini ve hukuk sistemini çok geri düşünmemek gerektiğini söyledi.

Sistem güçlü

Gül, şöyle devam etti: "Türkiye'deki mevcut hukuk ve demokratik sistemin güçlü olduğunu, ama daha da iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu görmek gerekir. Kuvvetler ayrılığı prensibi var, yürütmenin, yasamanın ve yargının alanları ayrı ayrıdır, ama hepsinin ahenk içinde çalışması da bir devlet düzeninin ihtiyacıdır. Zaman zaman bu konularda sorunlar çıkarsa bunlar da konuşularak, görüşülerek halledilecek meselelerdir. Ümit ederim ki bu köklü şekilde çözülür. Bir anayasa değişikliği olmasını ben daha doğru buluyorum. Anayasa değişikliğinin de yine gelişmiş demokrasiler, AB kriterleri çerçevesinde olmasını arzu ederim, zaten mevcut çalışmalar da bu yöndedir. Bu taslakla ilgili bazı değişiklikler yapılması düşüncemi hükümetle, Sayın Başbakanla da paylaştım, bakalım süreç nasıl geçecek görürüz." 

Rakibi kim olacak!

Gül'e "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibiniz kim olacak? Başbakan Erdoğan mı olacak sizce?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Bu soruların cevabı daha erken. Önümüzde daha çok süre var. Günü geldiğinde bunları göreceksiniz"


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/cumhurbaskani-gulden-cankaya-icin-manevra-93490h.htm


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,306 µs