En Sıcak Konular

DANIŞTAY'IN SBS KARARI HAKKINDA BAKAN AVCI'DAN AÇIKLAMA

16 Ocak 2014 17:05 tsi
DANIŞTAY'IN SBS KARARI HAKKINDA BAKAN AVCI'DAN AÇIKLAMA Nabi Avcı, "16 Temmuz'da açılan davanın kararı 15 Ocak'ta verildi. Bugün yarın karara itiraz edeceğiz. Öğrencilerimiz velilerimiz rahat olsunlar, mağdur etmeyeceğiz." dedi.

Yargının kritik SBS kararı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamada bulundu.

Nabi Avcı, "16 Temmuz'da açılan davanın kararı 15 Ocak'ta verildi. Bugün yarın karara itiraz edeceğiz. Öğrencilerimiz velilerimiz rahat olsunlar, mağdur etmeyeceğiz." dedi.

Avcı, dershanelerde konusuna değinmedi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay kararıyla iptal edilen 2013 SBS yerleştirme sonuçları konusunda yaptığı açıklamada, sözkonusu sınav ile yerleşen öğrencilerin ve velilerin rahat olmalarını ve herhangi bir öğrencinin okulundan alınıp başka bir okula alınmasının sözkonusu olmayacağını ifade etti. 

İşte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklaması:

"Çocuklar müsterih olsun, merak edilecek bir durum yok. O kadar ay geçmiş, Aralık ayı geçmiş, sömestre on gün kalmış ve böyle bir karar gelmiş. Ama müsterih olsun çocuklar, rahat olsunlar. Hiç endişe etmesinler, MEB burada onların haklarını koruyacak her türlü tedbiri aldı. Mahkeme kararı onarsa, hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyecek şekilde elimizden geleni yaparız. Şimdi mahkeme kararını bekleyelim. Mahkemeler üzerinde telkinde bulunma hakkımız yok. Hayırlısıyla bölge idare mahkemesi inşallah bütün boyutlarıyla konuyu değerlendirir ve neticesi de herkesi rahatlatır. Her ne olursa olsun, MEB hiçbir öğrencimizi mağdur etmez. Onun da tedbirlerini alıyoruz. 

KAZANILMIŞ HAKTIR, ÇOCUKLAR RAHAT OLSUN

Karara itiraz yolu da açık olacaktır. Her halükarda şu an okullarda okuyan hiçbir çocuğun hakkı alınmaz, başka okula gönderilmez. Bunlar kazanılmış haktır. Çocuklarımız rahat olsunlar. Tatil geliyor, güzel güzel tatile hazırlansınlar. Velilerimiz de rahat olsunlar." 

DANIŞTAY NE KARAR ALMIŞTI?

SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar çıkmış ve Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesini durdurma kararı almıştı.

Danıştay, söz konusu kararı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine almış ve kararda şu ifadelere yer verilmişti.

"1 milyon 112 bin 604 öğrenci için dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Bu nedenle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde yasa ihlali gerçekleşeceği için SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdik."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Yarginin_kritik_SBS_karari/305438#.UtfoANJdWbQ


Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,547 µs