En Sıcak Konular

CHP KAYSERİ İL BİNASINDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

15 Ocak 2014 23:47 tsi
CHP KAYSERİ İL BİNASINDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI CHP Kayseri İl Örgütü, il binasında belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

CHP KAYSERİ İL BİNASINDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI.

CHP Kayseri İl Örgütü, il binasında belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Toplantının açılışında konuşan CHP Kayseri İl Başkanı R.Mustafa Ayan, seçim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Ülke gündeminde yaşanan olayları ibretle izliyoruz. Ama bu ülkenin kurucu unsuru olan CHP çatısı altında haramilerin saltanatına son vereceğiz ve yeniden kardeşliği egemen kılacağız" dedi.

KULKULOĞLU "'Allah ile aldatma dönemi sona erdi'
CHP Kayseri Milletvekili M.Şevki Kulkuloğlu aday tanıtımında yaptığı konuşma da ise "30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde nasıl bir kadro ile karşınızda olacağımızı bir anlamda ilk olarak sizlerle paylaşıyoruz. Onun için önemli bir gün, Cumhuriyet tarihimizin en ilginç günlerini AKP iktidarında yaşadık. AKP iktidarın da iç ve dış politika iflas etmekte kalmadı, başa geldiklerind söyledikleri garip gurabanın haklarını koruma edebiyatı, yoksulun yetimin malına el  sürme ve garip gurabanın hakkını yeme, beytülmala yeme şeklinde gerçekleşti. Ve bu ne yazıkki bu ülkenin 90 yıllık tarihinin en acı 10 yılını oluşturdu.
17 aralık günü de beytülmala nasıl el sürdüklerini hep beraber gördük. O gün gördük ki, artık enflasyon sepetinin içerisine, para sayma makinası, ayakkabı kutusu ve çelik para kasalarına kadar konması gerekiyormuş. O gün yie gördük ki, mağdur edebiyatıyla insanların karşısıan yıllarca iktidar olanlar mağdur ettikleri Kübra bebekleri, çocuğuna kahvaltı veremediği için intihar eden anneleri, onuruyla oynandığı için intihar eden Yarbay Ali Tatar'ları, yargılanmadan ölümle infaz edilen Kuddusi Okur'ları ve maalesef halen iktidarların da hepimizin içini acıtan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlunu cezaevinde yargılanmadan nasıl infaz edildiğini bizlere bir kez daha hatırlattı, ve Türk milletinin gerçek mağduru kim olmasını görmesine çok büyük bir fırsat sundu. 17 Aralık Türkiye için bir miladtır. Sayın başbakan bu güne kadar minareyi çalıp kılıfını hazırlamıştı. Bunu milletten saklamıştı ve bunun adına da istikrar demişti. Ama kılıf dikmekte ki istikrarı bugün HSYK ile ilgili yapılmaya çalışılan değişiklikle tüm milletin gözünün önüne sermiştir.

Biz 30 Mart yerel seçimlerini çok önemsiyoruz, çünki 30 Mart yerel seçimleri üstünlerin hukukuna son verecek, hukukun üstünlüğünün bu ülkede yeniden tesis edileceğinin başlangıcı olacaktır. Buradan başbakana ve AKP yöneticilerine seslenmek istiyorum. Artık 30 Marttta Allah'la aldatma dönemi sona eriyor. Bu milletin gözü aydın" dedi.

 

ÇİLSAL "Hem ülkeyi hem de Edison'u AKP'den kurtaracağız" 

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan Adayı Osman Çilsal'da yaptığı konuşmada basının önemine değindi. Ülkenin girdiği en kritik seçim sürecinde bir sonraki 90 yılını belirleyecek süreçte basının göstereceği performans ve hakkaniyet buradan tüm Türkiye'ye ve tüm dünya ya örnek olacaktır diyen CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Çilsal konuşmasını şöyle sürdürdü.
"Bir memlekette iktidarla muhalefetin var olduğunu bildirmek, muhalefetin gerçek iktidara aday olduğunu göstermek ve Kayseri vilayetinde Erciyes'i haykırarak yepyeni bir iktidarın yolunu açmak yolunda bizimle beraber birlikte yürüyeceksiniz inşallah. Biz tarih yazarken sizler bunu kayda geçeceksiniz. Bu milletin bağrından koparak yeter dediğimizi insanlara duyuracaksınız. Kendilerini insanların çaresiz görüp taş koysam seçtiririm, ceket koysam seçilir. Oyumuzu daha da artırmak istiyoruz gibi haraç mezat açık artırma ile siyaset yapan zihniyete dur demek için yola çıktık. Halkın oyunu namusu şerefi bilerek, her birinin hassasiyetini görerek, her birine güvenerek ve özümüzle var olma sevdası ile yola çıktık. Bana bağrını açan ve beni kucaklayan cumhuriyetimizin kurucu unsuru CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ben bu partiye gelirken, memleketin meselelerine sahip olma sevdasıyla geldim. 

Merhum Celal bayar'ın kurucusu, Adnan Menderes'in il başkanlığı yaptığı CHP'nin saflarına geldim. Adnan Menderes'in mezarını ziyaret eden Kemal beyin bir genel başkanın asaletine, zerafetine kayıtsız kalmamak adına Cumhuriyet Halk Partisi saflarına  geldim. Bu ülkenin her konumunu, her köşesini, her bucağını tarumar etme zihniyetinde ki bir iktidara dur demek için Cumhuriyet Halk Partisi saflarına geldim. Buranın kurucu unusuru olduğu bilinciyle ülkemin ilelebet payidar olabilmesi için cumhuriyetin, Atatürk'e söz verdiğimiz üzere buraya geldim.
Artık yeter dememizin zamanı gelmiştir. 57 alayı, son cenaze namazını kıldığı vatan toprağı, seccazesi bildiği vatan toprağı karış karış satılırken buna kayıtsız kalmak mümkün olmasa gerek. Birilerinin hala din dinayet siyaseti yaparak, dini kullanarak abdestimizden şüphemiz yok diyen zihniyete,  su göründü teyyemmüm bozuldu demek için buraya geldim. Kendi teeyyümlerinin bozulduğunu, gerçek suyun bu milletin ruhunun abdesti olan CHP olduğunu göstermek için CHP'ye geldim." Dedi.
Din ve devlet işleri birbirlerinden ayrılmalı diyen büyüklerimizin ne kadar doğru yaptığını anlamadan iki ayyaş deme küstahlığını gösteren bir zihniyete dur demek için geldim. Bu milletin sarhoşu bile müslümandır. Ama bu memleket de hırsızı ha sarhoş çalmış ha besmele çekerek çalmış hiçbir farkı yoktur. Hırsız hırsızdır.
Hırsızın, hırsıza hırsız demediği bir memleket sevdasıyla geldim. Memlekette insanlar hırsıza hırsız demeye maalesef utanır hale geldi. Buna kayıtsız kalmamak gerek. Hala mağdur edebiyatı yapan bu zihniyete dur demek için geldi. Temel fıkrasına döndü bunlar.
Bilirsizniz! "Temel annesini babasını kesmiş, çıkmış hakim karşısına. Hakim sormuş –varmı oğlum son diyeceğin bir şey? Temel'de "Acıyın bana hakim bey, ben hem öksüz hem yetimim demiş"
Biz gerçek öksüz ve yetimin hakkını savunmak için geldik.
Sıfır dediğiniz dış politakımız da maalesef komşumuz devlet kalmadı. Terör örgütleri ile komşu olan bir Türkiye. Kimi öptünüzse, kimi evinizde ağırladınızsa, iflah olan kalmadı. Kaddafi'ye  gitin Kaddafi yok oldu, Mısır'a gitin Mısır duman oldu, Esad'ı evinde ağırladın esad gitti. Şimdi Barzani ile saz çaldın oynadın, burda geldin Şivan'ı getirdin Irak'ıda böldün. Petrol satamaz hale geldiler. Çek elini milletin üstünden!
Hele benim milletimin üzerinden hepten çekin be adam!  Bunu demek için geldim. Ülkemin birlik ve beraberliğine, sevgili genel başkanıma senin doyuya  gidemezsin buraya gidemezsin zihniyeti potamya-mezopotamya hattı çizmeye çalışmasına dur demeye geldim.
Türkiye adını kurumlardan söken zihniyete dur demeye ve En büyük projemiz  Büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelere TC  (Türkiye Cumhuriyeti) adını kazmaya geldim.
 Bu seçim sıradan bir seçim değil, En ufak bir milli hassasiyet duyan herkesi bizimle beraber olmaya, gönül aşımızda gönül soframızda birlikte olmaya çağırıyorum, istiyoruz arzu  ediyoruz.

Ben yabancı bir yere değil dede ocağına geldim. Bana kucak açan parti yönetimine ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Çalıyorlar ama iş yapıyorlar diyenlere bakın kardeşim, çalmadan da iş yapılanı göstermek için geldim. Arkadaşlarımla birlikte Kayseri'nin tüm belediyelerine talibiz. 30 Mart tarihinde halkımızın da desteği ile belediyeleri alıp, bir diğer manada hem ülkeyi hem de Edison'u AKP'den kurtaracağız" dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

Yapılan basın açıklamasının ardından belirlenen Kayseri Belediye Başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız, Melikgazi Belediye Başkan adayı Uğur Setenci, Develi İlçe Belediye Başkan adayı Burak İstanbullu, Yahyalı Belediye Başkan adayı Mehmet Acarbaş, Sarız İlçe Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Eroğlu, Felahiye İlçe Başkanı İsmet Gürsel Kısır, Sarıoğlan Belediye Başkanı Mehmet Bayraklı, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Salim Doğan, Yeşilhisar Belediye Başkan adayı Mehmet Hamancı, Tomarza Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, Bünyan Belediye Başkan adayı İbrahim Marzıoğlu, Akkışla İlçe Belediye Başkan adayı Azmi Kazım Sonkur.




Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,938 µs