En Sıcak Konular

CEMİL ÇİÇEK HSYK İÇİN DEVREDE

13 Ocak 2014 21:53 tsi
CEMİL ÇİÇEK HSYK İÇİN DEVREDE Meclis Başkanı Cemil Çiçek de HSYK teklifi için devreye girdi. Çiçek Teklifin Anayasa'ya uygun olup olmadığı hakkında rapor hazırlatıyor.

Çiçek, HSYK için devrede

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de HSYK teklifi için devreye girdi. Çiçek Teklifin Anayasa'ya uygun olup olmadığı hakkında rapor hazırlatıyor.

 Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere muhalefeti Köşk'e davet etmesinin ardından bir hamle de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi.
Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere muhalefeti Köşk'e davet etmesinin ardından bir hamle de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi. Cemil Çiçek, HSYK teklifi için devreye girdi.
  
CEMİL ÇİÇEK DEVREDE
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden HSYK teklifi ile ilgili harekete geçti. Çiçek, teklifin Anayasa'ya aykırı olup olmadığı konusunda rapor hazırlatıyor.
 
BUGÜN İSYAN ETMİŞTİ
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bugün HSYK'nın yeniden düzenlemesine ilişkin yasa teklifinin görüşmelerinde Meclis'te yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, bugüne kadar yaptığı uyarıları hatırlattırak "Sözlerim yalama oluyor" demişti.
 
Cemil Çiçek'ten HSYK açıklaması
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, HSYK'nın yapısında değişiklik ön gören teklifle ilgili görüşmelere yönelik açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, "Cumhurbaşkanımız parti liderleriyle görüşerek bir karara varmış olacak. Belki en köklü çözüm, HSYK'nın yapısında bir değişiklik yapmakla mümkün olabilir. Ama olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki zamanda göreceğiz" dedi.
 
"BU KAVGALARDAN TÜRKİYE ÇOK ÇEKTİ"
 
HSYK görüşmelerindeki kavgaları eleştiren Çiçek, "Biz iç tüzük hükümleri bakımından bize verilen yetkileri kullanmaya çalışıyoruz. Bu kavgalardan Türkiye çok çekti. Meclis'te de bu kavgaların doğru olmayacağını söylemeye çalıştım. Hepimizin özlediği, hangi konu olursa olsun, bunu uygarca tartışmaktır" şeklinde konuştu. 
 
"KOMİSYONA KİMLERİN KATILACAĞINA KOMİSYONUN KENDİSİ KARAR VERİR"
 
Komisyona kimlerin katılacağına ilişkin bir soru üzerine Çiçek, "Komisyona kimlerin katılacağına komisyonun kendisi karar verir. Onun dışındaki komisyona müdahale, iç tüzüğe aykırıdır. Herkes hukuk istiyor ama hukuka uymadan hukuk istiyor" diye konuştu. 
 
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR"
 
Çiçek, "Bir Anayasa değişikliği gerekecekse, partilerin bu konuya nasıl baktıkları önemlidir. Bu konuda herhalde Cumhurbaşkanımız parti liderleriyle görüşerek bir karara varmış olacak. Belki en köklü çözüm, HSYK'nın yapısında  bir değişiklik yapmakla mümkün olabilir. Ama olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki zamanda göreceğiz" dedi. 
 
"KİMSE YOLSUZLUKLARIN ÖRT BAS EDİLMESİNİ İSTEYEMEZ"
 
Çiçek, "Kimse yolsuzlukların ört bas edilmesini isteyemez. Buna hakkımız da yok. Bunun içinyapılması gereken neyse bu yapılsın" dedi. 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Cicek_HSYK_icin_devrede/305048#.UtQ3JtJdWbQ


Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,935 µs