En Sıcak Konular

MECLİS KOMİSYONU'NDA ZEYİD ASLAN'DAN UÇAN TEKME

12 Ocak 2014 11:23 tsi
MECLİS KOMİSYONU'NDA ZEYİD ASLAN'DAN UÇAN TEKME HSYK teklifinin görüşüldüğü komisyonda Zeyid Aslan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu’na saldırdı. Milletvekilleri birbirine çanta, telefon, ve laptop fırlattı

Komisyonda linç girişimi

HSYK teklifinin görüşüldüğü komisyonda Zeyid Aslan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu'na saldırdı. Milletvekilleri birbirine çanta, telefon, ve laptop fırlattı

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK görüşmelerine katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu AKP bazı vekiller tekme tokat döverek dışarı attılar. Yaşanan arbedede pet şişeleri de hava uçtu. 

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK teklifinin ikinci günü görüşmeleri kavgayla başladı. Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, toplantıyı açmak üzere konuşmaya başladı. O sırada Eminağaoğlu ayağa kalkarak dilekçelerin işleme konulup konulmadığını sordu ve kürsüye doğru yürüdü. 
Bazı AKP'liler Eminağaoğlu'nu kürsüden uzaklaştırmaya çalışırken CHP'liler araya girmeye çalıştı. AKP'li vekiller Eminağaoğlu'nun "dışarı atılması" gerektiğini belirtirken, CHP'li vekiller buna karşı çıktı. Bu arada AKP'li Zeyid Aslan yerinden fırlayarak Eminağaoğlu'nu tekmeledi ve birkaç AKP milletvekiliyle Eminağaoğlu'nu komisyon salonundan dışarı çıkardı. 
Yaşanan arbede nedeniyle Komisyon toplantısına bir süre ara verildi. Daha sonra CHP'liler Eminağaoğlu'nu tekrar komisyon salonuna getirdi. Gerginlik sakinleştirilirken bu kez kadın vekiller arasında tartışma yaşandı. CHP'liler tarafından komisyona alınan Eminağaoğlu, "Ben hayatımda ilk kez tekme tokatı TBMM'de yedim." dedi. 

Çeneye tekme

Eminağaoğlu, saldırıya uğradığı anı şöyle anlattı: "Komisyon toplantısının başında dilekçemin değerlendirilmesini istediğim sırada, AKP ve hükümet sıralarından benim Komisyon'da yer alamayacağımı söyleyerek beni itip kakmaya ve saldırmaya başladılar. Üzerime su bardakları atıldı. Meclis'te grubu olan partiler, yapılan saldırıya karşı koymaya çalıştıklarında tartışma iyice büyüdü. Hakaret ederek üzerime doğru yürürlerken, birden suratıma tekme yedim. Hayatımdaki ilk tekmeyi de TBMM'de yemiş oldum. Bana kimin tekme attığını göremedim. Çenemde ciddi bir ağrı var. CHP ve MHP milletvekillerinin desteği olmasa Meclis'te linç edilirdim." Yaşananların bir hukuk sınavı olduğunu ifade eden Eminağaoğlu bir hukuk örgütü olarak görüşmeler süresince komisyondan ayrılmayacağını ve sonuna kadar takip edeceğini söyledi.

Can güvenliği yok

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, kavga sırasında AKP'lilerin kendilerine tablet bilgisayar fırlattığını söyledi.
Sarı, Twitter'da yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kafamıza iPad'ler fırlatıyorlar. Komisyonda can güvenliğimiz yok. Meclis Başkanı'nı derhal göreve çağırıyoruz. Bütün vatandaşlar bilmeli ki mecliste AKP kaba kuvvet uyguluyor. Ama asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet Bakanlığının bürokratlarının ıpad'i kafamda patladı. Halkın adaleti de onların kafasında patlayacak."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/komisyonda-linc-girisimi-93321h.htm


Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,508 µs