En Sıcak Konular

CEMAAT NE İSTEMİŞSE TAYYİP BEY DE VERMİŞ

11 Ocak 2014 16:08 tsi
CEMAAT NE İSTEMİŞSE TAYYİP BEY DE VERMİŞ Yaşanan süreçteki Gürültü ve patırtı dozunun yüksek oluşu, yaşananların vahametini görmemizi engelliyor.

CEMAAT NE İSTEMİŞSE TAYYİP BEY DE VERMİŞ
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Kasım 2013 günü Rusya'dan dönerken gazetecilere, "Cemaat üyeleri şimdiye kadar bizden ne talep ettiler de yapmadık. Cemaatin en ileri gelenleri, mensupları bugüne kadar acaba ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi. Benden geri dönen hiçbir şey yoktur." Dedi.
AKP Milletvekili Şamil Tayyar'da 28 KASIM 2013 günü twitter'da paylaştığı mesajında "Doğru Cemaati bitirme kararı 2004′de alındı; sonra emniyet cemaate bağlandı, dershane ve okul sayısı patladı, Ak Partiye kapatma davası açıldı. Fitneye destek verenleri görünce sorunun fitneciyle sınırlı olmadığı anlaşılıyor" ifadesini kullandı.
Abdülkadir Selvi ise 02-12-2013 tarihli yeni şafaktaki köşesinden Cemaate
"Madem 2004'ten beri bu hükümet sizi bitirmek istiyordu. O zaman sormak istiyorum.2004'ten önce kaç valiniz vardı, 2004'ten bu yana kaç valiniz oldu?2004'ten önce kaç milletvekiliniz vardı, 2004'ten bu yana kaç milletvekiliniz oldu?2004'ten önce kaç bakanınız vardı, 2004'ten sonra kaç bakanınız oldu?2004'ten önce kaç üniversiteniz vardı, 2004'ten sonra kaç üniversiteniz oldu?2004'ten önce ticaret hacminiz neydi, 2004'ten sonra ticaret hacminiz ne oldu? Bu soruları uzatayım mı? Sadece şunu hatırlatmak istiyorum.2004'ten önce ülkesini terk etmek zorunda kalan ve vatan hasretinden Türkiye'den getirilen toprakları koklarken gözyaşları döken muhterem Hocaefendi'yi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ülkeye davet ettiği bir Türkiye size yetmiyor mu?" sorularını sıraladı.
Daha bir ay öncesinde Bu sözler sarf edilirken kamuoyu yok ya her halde Tayyip bey Cemaatin bu denli Devletin derinlerine sızmasına müsaade etmemiştir diyerek söylenenlere şüpheyle bakarken, bu kısa zaman zarfında Cemaatle AKP arasında ki iktidar kavgasının boyutu çok büyüyor. 17 Aralıkta İstanbul da başlayan 7 Ocakta da İzmir e sıçrayan yolsuzluk operasyonlarıyla AKP'nin 12 yıllık iktidarı boyunca boğazına kadar yolsuzluk ve rüşvet bataklığına saplandığı ortaya çıkıyor.
Bu gün gelinen noktada ise Başbakan gittiği Samsun ve Ordu gezisinde yaptığı konuşmasında Cemaate yönelik olarak bu defada "Devlette paralel yapı olamaz. Paralel yapı kurmak isteyenler, devletin kurumlarına sinenler, istediğiniz kadar oraya yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz. Bir tek geri adım atmayacağız. Asla diz çökmeyeceğiz." Sözlerini sarf ediyor. Ardından çok geçmeden bu gün bir bakıyoruz ki sadece 7 ocak tarihinde 600 rütbeli polisin yeri değiştirilirken, Son 3 hafta içerisinde tayin edilen polis sayısı 2500 e ulaşıyor. Geriye doğru dönüp bakıldığında Cumhuriyet tarihinde bu çaptaki bir rütbeli polis operasyonun olmadığı görülüyor. Polisteki bu sürgünler devam ederken, eş zamanlı olarak bir çok savcı içinde soruşturma açılırken, maliye ve milli eğitimde de operasyonlar başlıyor. Gaziantep, Yalova, Rize, Samsun, Bolu, Trabzon ve Van Millieğitim müdürleri görevlerinden alınırken, Maliyede başta MASAK başkan yardımcısı Farıuk Elieyioğlu, Muhasebat genel müdürü Mehmet Sarıtaş ve Gelir politikaları genel müdürü Ünal Tayan olmak üzere bir çok yönetici görevlerinden alınıyorlar. Son gelen haber ise 40 tane Vali ve Emniyet müdürünün görevlerinden alınacağı şeklinde oluyor.
Yaşanan süreçteki Gürültü ve patırtı dozunun yüksek oluşu, yaşananların vahametini görmemizi engelliyor. Olanlara Baksanıza üç haftanın içerisinde sadece Emniyette 2500 polis müdürünün yeri değiştiriliyorsa !.. Hükümet hangi Cemaat mensubunun hangi kurumda ve hangi görevde olduğunu çok iyi biliyormuş. Daha da açıkçası geçmişte Cemaat şu şahsı şu kurumun şu noktasına yerleştirin demiş, hükümette bunu yerine getirmiş. Yoksa 2500 polis müdürünün Cemaatçi olduğu hiçbir soruşturma ve araştırma yapılmadan bir gecede nasıl belirlenebilir. Tüm bu Yaşananlar bize göstermektedir ki, zamanında Cemaat ne istemişse Tayyip beyde onlara bunu vermiş. 12 yıl boyunca biri diğerinin yolsuzluk, rüşvet ve irtikaplarına göz yumarken, diğeri de onun devlet içerisindeki kadrolaşmasına göz yummuş. İktidar savaşı kızışınca da taraflar, bu defa ellerindeki kartları, tüm maharetleriyle masaya sürmüş.
 
GÜNÜN SÖZÜ : KENDİLERİNİ BESLEYEN ELLERİ ISIRAN İNSANLAR, GENELLİKLE KIÇLARINA TEKME ATAN AYAKLARI YALARLAR.
ERIC HOFFER (1902-1983 )

Yalçın Güzelhan - Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=32649


Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,367 µs