En Sıcak Konular

YENİ MESAJ YAZARINDAN VAKİT GAZETESİ'YLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

10 Ocak 2014 23:06 tsi
YENİ MESAJ YAZARINDAN VAKİT GAZETESİ'YLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA Vakit Gazetesi’nde Fethullah Gülen’in Papa’ya sunduğu mektubu eleştiren bir haber yayınlandı.

Hey gidi 'Vakit Gazetesi' hey!

Vakit Gazetesi'nde Fethullah Gülen'in Papa'ya sunduğu mektubu eleştiren bir haber yayınlandı. Gülen'in Papa'ya sunduğu mektubun ne kadar hürmetkâr olduğu anlatılıyor ve aynı hoşgörüyü Başbakana göstermeyip tehditkâr davranması eleştiriliyordu. 
Haberde o vahim mektup şöyle anlatılıyordu: "Gülen, 9 Şubat 1998 tarihinde Papa 2. Jean Paul'e mektup yazdı. 'Pek muhterem Papa Cenapları' diye mektubuna başlayan Gülen, mektubun detayında şunları söylüyor: Üç büyük dinin doğum yeri olarak bilinen toprakların dünyayı daha iyi yaşanabilir bir mekân kılma yolundaki kutsal misyonumuzu tam manasıyla bilen halkından size en içten selamları getirdik. Yoğun gündeminizde bize zaman ayırarak sizinle müşerref olmayı bahsettiğiniz için zatıâlilerinize en derin kalbi teşekkürlerimizi sunarız." Gülen sözlerinin sonunda, "İslam'ın yanlış anlaşılan bir din olduğunu iddia ediyor ve bunda da en çok suçlanacak olanın Müslümanlar olduğunu öne sürüyor." ( Vakit, 6 Ocak 2014)  
Yıllar ne çabuk geçiyor ve zaman insanların maskesini nasıl acı bir şekilde düşürüyor. Fethullah Gülen'in Papa 2. Jean Paul'u ziyaret edip ona "Vatikan'ın misyonun bir parçası olduğunu bildiren mektubun basına yansımasından, İslam'ın yanlış anlaşılmasında bütün suçun Müslümanlarda olduğunun ve hoca efendinin dinler arası diyalog misyonunu kabul etmesinden sonra ne oldu biliyor musunuz: "Bir yiğit ve akil adam", Prof. Dr. Haydar Baş,  Fethullah Gülen'i uyarmak üzere kendisine bir heyet gönderdi. Gülen'e giden heyet ona "Vatikan yolunun yanlış olduğunu" anlattı. 
Sonra değişik heyetler oluşturan Prof. Baş, bazı medya organlarına, cemaatlere, cemaat önderlerine "dinlerarası diyalog" sürecinin tehlikelerini anlatan bilgiler aktardı. 
Bu heyetlerin birinde de rahmetli Ali Gedik Hocamız, Sabri Terzi bey ve Mehmet Emin Koç Hoca vardı. Bu değerli dostlarımızdan oluşan heyet, 1998 yılının Mayıs ayında Vakit Gazetesi sahibi Mustafa Karahasanoğlu'nu ziyaret etti. Karahasanoğlu ile 2 saate yakın bir görüşme oldu. Kendisine uzun uzun "dinlerarası diyalogun küresel bir tezgâh olduğu, olayın temelinde 2. Vatikan Konsülü'nde alınan "Müslümanları hoşgörü içinde Hıristiyanlaştırmak" kararının yattığı,  Fethullah Gülen'in Papa'ya sunduğu mektupta kullandığı ifadelerin bir Müslüman din adamına ve İslam itikadına yakışmayan içerik taşıdığı" anlatıldı. Fethullah Hoca'nın yanında bulunan Alaattin Kaya'nın Papa'nın eteğini öperken çekilen fotoğrafı gösterildi. Ayetler, hadisler okundu, deliller sunuldu. 
Karahasanoğlu, dinledi, dinledi, dinledi, şaşırdı, başını salladı, yutkundu. 
Sonunda Sabri Bey şunları söyledi: "Mustafa Bey, bütün bu anlattıklarımızdan sonra, dinlerarası diyalog konusunda, Papa'ya sunulan mektup konusunda her halde okuyucularınızı uyaran yayınlar yaparsınız." 
Karahasanoğlu, başını salladı. 
"Hayır" dedi "Maalesef bu talebinize olumlu cevap veremeyeceğim. Ben şu anda yanıma ilk geldiğiniz noktada duruyorum. Bu arkadaşlara (Cemaati kastediyor) bakış açım değişmedi. Onlarla 'değişik ilişkilerimiz' var. Böyle yayınlar yaparak bu ilişkiye zarar veremem." 
16 yıl önce Mustafa Bey aynen bunları söyledi.  
16 yıl sonra Vakit Gazetesi, Fethullah Gülen'in Papa'ya sunduğu mektubu eleştiren bir haber yapıyor! 
Tabi, artık devran değişti, eski dostlar "siyasi yelpazenin rüzgârıyla" düşman oldu. Menfaat uğruna "bir Müslümanın Papa'nın eteğini öpmesini ve Vatikan'ın misyonunun parçası olmanın kabul edilmesini" okuyucularından gizleyenler şimdi "gömlek değiştirdiler."  
Aslında "Vakit zihniyetinin" Haydar Baş Hoca'nın elini öpmesi gerekirdi.

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12008429/hey-gidi--vakit-gazetesi--hey/muharrem-bayraktar


Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,034 µs