En Sıcak Konular

EMNİYET TAMAM SIRA GELDİ VALİLERE

9 Ocak 2014 20:26 tsi
EMNİYET TAMAM SIRA GELDİ VALİLERE Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştiren güvenlik kuvvetlerine yapılan operasyonlar kapsamında 24 ile yeni müdür atandı

Emniyet tamam sıra valilerde!..

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştiren güvenlik kuvvetlerine yapılan operasyonlar kapsamında 24 ile yeni müdür atandı

Ankara, Diyarbakır, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon Emniyet Müdürleri merkeze çekildi. Görevden alınan emniyet müdürlerinin yerine atanan 24 isimden 8'i hariç diğerlerinin polis başmüfettişi olması dikkat çekti. Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bucak, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş merkeze alındı. Karara göre, Adana Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Cengiz Zeybek, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mehmet Aslan, Ankara Emniyet Müdürlüğüne Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Antalya Emniyet Müdürlüğüne Özel Harekat Dairesi Başkanı Cemil Tonbul, Bayburt Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi İsa Bülent Kaya, Bolu Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mustafa Kızılkaya, Bursa Emniyet Müdürlüğüne Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Düzce Emniyet Müdürlüğüne Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Nihat İşlek, Erzurum Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Kamil Karabörk, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mustafa Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer, Hatay Emniyet Müdürlüğüne Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İzmir Emniyet Müdürlüğüne Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mustafa Yoldan, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Hasan Onar, Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Levent Yarımel, Malatya Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Nuri Uluayak, Mersin Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Hasan Hüseyin Bahar, Niğde Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ali Kemal Kurt, Sakarya Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Osman Babadağı, Samsun Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Vedat Yavuz, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Murat Köksal atandı.

Teröriste ağlayan Güven de kızakta

İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze alınan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Recep Güven kamuoyu tarafından yakından tanınan isimlerden biri. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevinden kızağa alınan Recep Güven'in 14 Haziran 2001'de dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a Ümraniye Davası'nın dayanağı olan "Ergenekon şeması"nı verdiği öne sürülüyor. Daha Ümraniye operasyonlarından 9 yıl önce Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un bu şemanın delilini istediği, bunun da sahte haham Tuncay Güney'den alındığı iddia ediliyor. Recep Güven ayrıca "Dağdaki teröristlerin ölümüne ağlamayan insan değildir" sözleriyle büyük tepki görmüştü.

Hatay ve Adana'nın başını TIR krizi yedi

Görevden alınan emniyet müdürleri arasında ilginç isimler bulunuyor. Sakarya'dan merkeze alınan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 2007 yılında yapılan Ümraniye Davası'na ilişkin operasyonu düzenleyen ekibin önde gelen ismi konumundaydı. O dönem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş'ın adı görevi sırasında birçok operasyonda sık gündeme geldi. Mustafa Aktaş, Ümraniye operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. 

Kontrollü teslimat

Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana'dan Suriye'ye götürülen TIR'ı durdurup arama yaptırdı. Bini aşkın roket başlığının bulunduğu TIR'la ilgili hemen basın açıklaması yapıp, fotoğraf ve görüntülerini dağıttırdı. Oysa bu TIR'ın da MİT'in kontrolünde olduğu ve kontrollü teslimat yaptığı iddia edilmişti. Bu olaydan bir ay sonra bu kez ikinci TIR olayı patlak verdi. MİT kontrolünde yol alan TIR durduruldu. İkinci kriz çıktı. Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da kızağa alınan müdürlerin arasına katıldı.
İzmir'de TCDD ve limanlara dönük baskınların seçimde AKP adayı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ı zor duruma düşürmek için yapıldığı iddia edildi. Binali Yıldırım da aynı konuya dikkat çekti. Sabah operasyonu yürüten polis şefleri akşam saatlerinde görevlerinden alındı. Gece de kararnameye Ali Bilkay eklendi. 
Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay uzun yıllar Yabancılar Daire Başkanlığı'nda görev yaptı. AKP Hükümetleri döneminde sürekli İl emniyet müdürlüğü yaptı. Yaklaşık 8 yıl Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Ankara'ya atandı. Gezi olayları ilk başladığında polisin göstericileri dağıtmakta tereddüt etmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın gözünden düştü. Polise yönelik atama rüzgarında da hızlı davranmadı. Önceki gece yapılan 350 polisin atamasına itiraz ettiği ve imzalamadığı iddia edildi. TCDD'ye yönelik gözaltılarda da İçişleri Bakanlığı ile ters düştü. Görevden alınacağını hissedince de önceki gün izne ayrıldı. Kararnamesi izindeyken çıktı. Gaziantep'in kızağa çekilen Emniyet Müdürü Ömer Aydın da Ümraniye soruşturmaları başladığında operasyonu yürüten merkezde görev aldı. Tokat'taki görevi sırasında PKK'nın kırsaldaki grubuna ağır darbeler indirilmesinde büyük rol oynadı. 

6 ay yasa dışı dinleme

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Güneyde bir ilimizde Vali, siyasi parti il başkanları 6 ay boyunca yasa dışı dinlendi. Bunu tespit ettik" sözlerinden sonra gözler Mersin'çevrilmişti. Geçen hafta istihbarat müdürü Mersin'de görevden alındı. Bu kez de İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz merkeze alındı. Kulisler de "Acaba Bakan Efkan Ala'nın bahsettiği il Mersin miydi?" sorularına neden oldu.

Sırada valiler var!

Emniyet teşkilatında yaşanan görev almaların ardından sırada valiler kararnamesi olduğu belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Uzakdoğu'ya gidişinden önce İstanbul Kısıklı'daki konutunda İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmesinde bu konunun gündeme geldiği belirtiliyor. Valiler konusundaki değişiklik, uzunca bir süredir hükümetin göndemindeydi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından emniyette yapılan değişikliklerden sonra hükümetin bazı valileri de değiştirmek istediği belirtiliyordu. Çankaya Köşkü'nde olduğu belirtilen kararname ile 40'a yakın ilin valisinin değiştirilebiliceği iddia ediliyor.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/emniyet-tamam-sira-valilerde-93128h.htm


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,926 µs