En Sıcak Konular

KIZILAY ARTIK TÜRK DEĞİL

9 Ocak 2014 20:24 tsi
KIZILAY ARTIK TÜRK DEĞİL Maden suyundan Türk ibaresinin çıkarılmasının ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, gazetecilerin karşısına çıktı.

Kızılay'dan garip 'Türk' savunması

Maden suyundan Türk ibaresinin çıkarılmasının ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, gazetecilerin karşısına çıktı.

Akar, "Türk Kızılay logosu aynen geçerliliğini sürdürmekte ve kullanımına devam etmektedir. Bütün evrakımız, yazışmalarımız Türk Kızılay'ı üzerinden devam etmektedir. Biz Türk Kızılayı olarak Türkiye'de yaşayan toplumun tamamını kucaklıyoruz. Türk Kızılayı markamız da asla bir ayrımcılık, başka bir neticeler doğuran siyasi düşünce içerisinde de değiliz" dedi.  1926'dan 2004 yılına kadar 'Kızılay Maden Suyu' ismi ile kullanıldığını belirten Akar, "2004 yılında kurumumuzda yapılan kurumsal logomuzun değiştirme çalışmalarında o zamana kadar olan ismimiz Türkiye Kızılay Derneği markasından, Türk Kızılayı logosuna geçiş ile alakalı bir karar aldık. Türk Kızılayı markası maden suyumuza da sirayet etti. Kızılay Maden Suyu logosu 80 yıl boyunca kullanılan bir logodur. Kurumsal iletişim departmanlarımızda yapılan araştırmalarda kamuoyu tarafından bu logonun benimsendiği ve satın alma algısının da daha yüksek olduğu anlaşılmıştır.  Dolayısıyla Türk halkı tarafından bu ürünümüzün Kızılay Maden Suyu olarak çağrılması adet haline gelmiştir ve adeta sektör ürünüyle bağdaşmıştır" dedi. 

Müşteri algısıymış

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, gazetecilerin sorusu üzerine, "Bizi üzen, Türk kelimesiyle alakalı spekülasyona alet edilmemiz" diye konuştu. "Neden eskiye dönüldüğüne" ilişkin soruyu da yanıtlayan Akar, şunları kaydetti: "Eskiye dönmemizin nedeni satışla alakalıdır. Çalıştığımız ajansların yaptığı müşteri algısı ölçümlerinde, Kızılay Maden Suyu isminin daha çok akıllarda kaldığı anlaşıldı. İlerleyen zamanda reklamımızda 'İyilik için Kızılay için' diyeceğiz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kizilaydan-garip-turk-savunmasi-93131h.htm


Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,578 µs