En Sıcak Konular

YAKUP AKKAYA: ''TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ''

7 Ocak 2014 23:26 tsi
YAKUP AKKAYA: ''TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya İstanbul’da Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı ziyaret etti.

“Siyasi iktidar, ne kadar saklamaya çalışsa da takke düştü kel göründü.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya 07 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı ziyaret etti. 
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın 20. Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen Yönetim Kurulu’nu ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi. 
“ Suriye’de kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurda dönen Bünyamin Aygün ile Mısır’da tutuklanan Metin Turan’a geçmiş olsun dileklerini belirten Yakup Akkaya; “Gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu bu olaylar bir kez daha göstermiştir. Türkiye’de gazeteciler meslekleri nedeniyle sürekli risk altındadır. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi Metin Göktepe cinayetleri hala yüreğimizi kanatmaktadır. Van’da yaşanan depremde otel altında kalan gazeteci arkadaşlarımızın görüntüleri gözlerimizin önünde gitmemektedir. Bu kadar riskli bir meslek olmasına rağmen bu alanda çalışan binlerce basın emekçisinin özlük haklarının verilmemiş olması, itibari hizmet sürelerinin kaldırılmış olması siyasi iktidarın basın emekçilerine bakışını açık bir biçimde yansıtmaktadır. Bünyamin Aygün’e ve Mısır’da tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.
Akkaya, Türkiye’de özgür basının ne yazık ki giderek azaldığını, son bir yıl içerisinde yaşanan gelişmelerin bunu açıkça gösterdiğini vurguladı. Yakup Akkaya, “Türkiye son iki yıldır dünya genelinde en çok tutuklu gazetecinin olduğu ülke. Halen cezaevlerinde 60 gazeteci bulunuyor. Son birkaç ay içinde 200'den fazla gazeteci işten çıkarıldı ya da istifaya zorlandı. Son bir ay içerisinde 48 gazeteci işinden oldu. Gezi olaylarını izleyen 100'den fazla gazeteci yaralandı. Medya patronları enerji, finans, inşaat, madencilik, otomotiv, turizm, telekomünikasyon gibi sektörlerde de faaliyet gösteriyor. Siyasi iktidar, gazetecileri, hedef gösteriyor, tehdit ediyor, linç kampanyaları düzenliyor, medya patronlarını tehdit ederek işten attırıyor. Özellikle son bir ay içerisinde 48 gazeteci arkadaşımız güya daralma, yeniden yapılanma adları altında işlerinden olmuşlardır. Gezi sürecinden bu yana gazetecilik mesleğini layıkıyla yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, tehdit, baskı, işten atma denklemiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Ya penguen olacaklar, ya da işlerinden olacaklardır. Bu siyasi iktidarın artık açık bir şekilde medyayı da tahakküm altına aldığının net göstergesidir. Başka bir acı veren durumda emniyet binalarında basın odalarının kaldırılması ve gazetecilerin binalara sokulmamasına ilişkin genelge komedisidir. Yolsuzluğu örtmek adına basını sansürlemeyi de aşan bu uygulamalar, Nazi Almanya’sındaki uygulamaları bile geçmiştir. Yargıdan dönmesi bile bu ayıbı örtemez. Siyasi iktidar, ne kadar saklamaya çalışsa da takke düştü kel göründü. Bunu demokrasiyi katlederek, gazetecileri azarlayarak, akredite ederek örtemezsiniz.  Demokrasilerde basın susarsa her şey susar. Bu kabul edilemez bir durumdur. Gazetecilerin de bu tahakküme karşı tek çareleri örgütlü mücadeledir. Bütün basın emekçilerini haklarını ve özgürlüklerini korumak için buradan sendikalaşmaya çağırıyorum.” dedi. 



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,093 µs