En Sıcak Konular

SAVCI ÖZ: ''POLİS OLANLAR ELİNİ KALDIRSIN''

8 Ocak 2014 22:21 tsi
SAVCI ÖZ: ''POLİS OLANLAR ELİNİ KALDIRSIN'' Savcı Zekeriya Öz'ün odasındaki basınla sohbet toplantısına kimliğini açıklamadan giren 3 kişinin sivil polis olduğu ortaya çıktı.

'Polisler elini kaldırsın'

Savcı Zekeriya Öz'ün odasındaki basınla sohbet toplantısına kimliğini açıklamadan giren 3 kişinin sivil polis olduğu ortaya çıktı.
 
HSYK tarafından geçici görevle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz, gazetecilerle biraraya geldi. Öz, basın mensuplarına hakkındaki kararla ilgili şunları söyledi:
"Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim. Odamı boşaltmayacağım. Bazı eşyalarımı alıp gideceğim.
Şu anda çıkan haberlere ilişkin suç duyuruları ve basın açıklamamı hazırlıyorum. Bilgileri veren kişiler var onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. 2 saate kadar açıklamayı bitiririm. Bu görevden almayı 1 Ocak'ta bekliyorduk. Ama yapmadılar. Önce yıpratma yaptılar sonra zıplatma. Haberlerde 21'inde safariye çıktığım yazılıyor. Ama ben 21 Ekim sabahı burada görevimin başındaydım. Adliyede bayramlaşma vardı. Yalan haber yapmaya devam ediyorlar.
Seyahat firmasından tehditle faturaları aldıkları yönünde duyumlarım var. Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum. Faturalarda dolar diye bir şey geçmez. Tamamen Dubai para birimi geçer" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisi ve diğer savcılar hakkında soruşturma izni vermesine ilişkin ise, "O zaman doğrular ortaya çıkar" diye yorum yaptı.
Dubai'de kaldığı otelin yaptığı açıklamayı ise bilmediğini söyleyen Öz, "Bunları basından öğreniyorum. Otel zaten kişisel bilgileri vermez. Açıklama yapması iyi olmuş. Hiçbir otelde Mr. Öz ve Family diye yazmaz. Kimliğini verirsin ona göre kayıt yapılır bu Türkiye'de de böyledir. Bu belgeyi düzenlemek zor bir şey değil" diye konuştu.
BURADA KİMLER POLİS?
Savcı Öz, gazetecileri odasına aldıktan sonra 3 tane sivil polis de gazetecilerle birlikte odaya girdi. Öz ise "aranızdaki polisler elini kaldırsın" dedi. Öz daha sonra "Önceden odamıza gazeteciler gelirdi. Şimdi polisler de geliyor" dedi. Sivil polisler daha sonra Öz'ün koruma polisleri tarafından odadan çıkartıldıktan sonra kimlik kontrolü yapıldı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=32591&haber=-39polisler-elini-kaldirsin-39


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,254 µs