En Sıcak Konular

DOLMABAHÇE'DE KEDİ CİĞER HESABI

5 Ocak 2014 12:11 tsi
DOLMABAHÇE'DE KEDİ CİĞER HESABI 40’tan fazla gazeteci yazar, sivil toplumcu, akademisyen, bakan ve milletvekili toplanıp yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu 3.5 saat tartıştı, yine de makul mantıklı cevap bulamadı

Dolmabahce'de kedi ciğer hesabı

40'tan fazla gazeteci yazar, sivil toplumcu, akademisyen, bakan ve milletvekili toplanıp yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu 3.5 saat tartıştı, yine de makul mantıklı cevap bulamadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun "Demokratik Açılım Sürecini" durdurmaya yönelik olduğunu öne sürdü. Dışarıda ve içerideki bazı güçlerin çıkarlarının önünün kesildiği için, Türkiye'yi hedef aldıklarının kaydeden Erdoğan, "30 Mart seçimleri öncesinde bir kez daha reformların gücünü kırmaya yönelik operasyonlar olduğundan hiç şüphemiz yok. Ama önlemlerimizi aldık" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda bazı gazeteci yazar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonunu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantı devam ederken açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye; milletin yararına bir Türkiye olurken, eski Türkiye'den menfaat sağlayanların ise kâbusu oldu" dedi.
Erdoğan şunları söyledi: "Biz Cumhuriyet tarihinin en cesur adımlarını attık. Süreci durdurmaya yönelik çok sayıda komploya maruz kaldık ama bunların hiçbiri bizi yolumuzdan etmedi, edemeyecek de. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. 30 Mart seçimleri öncesinde bir kez daha reformların gücünü kırmaya yönelik operasyonlar olduğundan hiç şüphemiz yok." 

Kuş katliamı

Yolsuzluk operasyonu adı altında hem sürecin, hem de 30 Mart yerel seçimlerin hedef alındığını savunan Başbakan; "Yolsuzluk kisvesi altında yapılan operasyonlarla bir taşla iki kuş vurmak değil, kuş katliamı yapılmaya çalışılmıştır. Bu operasyona konulan isim de manidardır. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu denilerek algıda adeta yer edindirildi. Bunun akabinde birçok gizli belge sızdırıldı. Sabah operasyon yapıldı, akşam ise infaz edilmeye çalışıldı" dedi. 
Yolsuzluk operasyonunun hemen ardından, medya ve muhalefetin harekete geçtiğini ve yaptıkları açıklamalarla toplumda hükümet aleyhine algı oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Erdoğan, savcılığın yargılama sürecindeki tavrını eleştirdi. 

Yargıya eleştiri

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "Bir savcı zanlı olarak çağırdığı kişiye iki dakika süren ve 'ne var anlat ve çık'demiş. Böyle bir yargılama olabilir mi? 'Efendilerinizin bundan haberi var gelsin sizi kurtarsın'şeklinde ifadeler kullanılmıştır. Bunlar çok yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Böyle bir operasyonda öncelikle Yargı mensupları hukuka uymalıdır. Hedef yolsuzluk operasyonu değil hedef milli irade operasyonudur. Ülkemin büyümesine yönelik bir suikast vardır. Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemenlik milletten alınıp yargıya verilmeye çalışıldı. Biz buna karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz."  

Gülen'in barışma teklifini reddetti

Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde 3.5 saat süren toplantıya çoğunluğu hükümete yakın gazetecilerden oluşan 47 isim katıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kültür Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Toplantı sonunda açıklama yapan Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın kendilerine, Fethullah Gülen'in barış yapmak için mektup gönderdiğini söylediğini kaydetti. Barlas, "Ancak Erdoğan, geri dönülemez noktanın geçildiğini ifade ederek geri adım atılmayacağını söyledi" ifadelerin kullandı.

Erdoğan'a yazılmadı

Bu arada, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan açıklama geldi. Açıklamada "Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Başbakan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir 'pazarlık' söz konusu değildir. Meselenin aslı şudur; Vakfımız Onursal Başkanı Fethillah Gülen Hocaeferdi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur" denildi. 

Kaynak:YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/dolmabahcede-kedi-ciger-hesabi-92966h.htm


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,743 µs