En Sıcak Konular

ESRARENGİZ TIR MECLİS GÜNDEMİNDE

5 Ocak 2014 15:09 tsi
ESRARENGİZ TIR MECLİS GÜNDEMİNDE Suriyeli Türkmenler, Hatay’da yakalanan TIR’ın, Suriye’deki Türkmenlere yardım götürdüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı yalanladı.

Ve esrarengiz TIR Meclis gündeminde!

CHP'li vekiller, Başbakan Erdoğan'a, Kırıkhan'da durdurulan TIR'la ilgili görevini yapmak için direnen savcıya MİT'çilerin baskı yapıp yapmadığını sordu
CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ile Sezgin Tanrıkulu,  Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR'ı Meclis gündemine taşıdı. Loğoğlu, "MİT'in görevleri arasında başka bir ülkede savaşan taraflara malzeme sevkiyatı yapmak var mıdır?" diye sordu. Faruk Loğoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede şu sorulara yanıt aradı: "TIR ve onu izleyen araçta MİT görevlilerinin bulunması 2937 sayılı kanunun hangi maddesiyle açıklanabilir? Durum devlet sırrı seviyesinde ise bu konuda MİT Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Başbakanlık tarafından bir açıklama yapılması düşünülmekte midir? TIR'ı takip edip durduran polisler ve olayla ilgilenen şube müdür yardımcıları ve bazı amirler görevden alınmışlardır. Söz konusu polisler hangi gerekçeyle görevden alınmışlardır? Görevden alınan polislerin isim ve rütbe bakımından dökümü nedir? Türkmenlere yardım götüren bir TIR'ın savcılık soruşturmasına tabi tutulmamasının gerekçesi nedir?" 

İddialar doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği önergede şunları kaydetti: "2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda MİT personeline bir TIR içerisinde malzeme sevkıyatı yapma ve eşlik etme görevi verilmediği halde Hatay'da durdurulan TIR'ın içerisindeki MİT mensuplarına verilen görev nedir? 8 saat boyunca görevini yapmak için direnen Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın, araçtaki ve takviye olarak gelen 15 kadar diğer MİT görevlileri tarafından baskı altına alındığı, yine MİT görevlileri tarafından havaya ateş açılarak korkutulmaya çalışıldığı iddiası doğru mudur?"

Eryılmaz: Araçların yarısında silah var!

Hatay'da yakalanan ve mühimmat yüklü olduğu iddia edilen TIR'la ilgili tartışmalar sürüyor. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, silah yüklü TIR'lardan başka Hatay'dan her gün onlarca militanın Suriye'ye gittiğini söyledi. Eryılmaz, giden TIR'ların yüzde 50'sinde silah olduğunu köylülerden bizzat dinlediğini belirterek, "Hatay'da bir taraftan TIR'larla silah taşınırken Hatay Havaalanı'ndaki hareketlilik de durmuyor. Onlarca militan Suriye'ye gidiyor" dedi.  Türkiye'den Suriye'ye her gün onlarca TIR gittiğini ifade eden CHP'li Eryılmaz, şunları söyledi: "Bunu köylüler söylüyor. Bu sefer suçüstü yakalandılar. Havaalanında bir saat oturun, ne kadar El Kaide militanı geliyor görürsünüz. Suudi gençlerden birisinin ağabeyi aradı. Kendisi benden 'Onları havaalanında karşıla, biz gelip alalım' diye rica etti. Ben de durumu Emniyet Müdürü'ne bildirdim, ama sonuç alamadım. Yapacak bir şeyimiz yok, yasal gelmiş, istediği yere gidebilir, aynı zamanda yaşları reşit. İsim ve telefon numarası verdim. Kimse bir şey yapmadı." Eryılmaz, Suudi Arabistan'dan yardım talebi aldığını da belirterek, "Suudi Arabistan'da çalışan gençler var. Onlar Suudilere benim numaramı veriyor. 'Kendisi Hatay milletvekilidir, ara yardımcı olmaya çalışır' diyorlar. Beni aradılar, 'Allah rızası için şu gençlere engel ol' dediler. Yetkililere söyledik ama engel olamadık" dedi.

Türkmenler, Bakan Ala'yı yalanladı

Suriyeli Türkmenler, Hatay'da yakalanan TIR'ın, Suriye'deki Türkmenlere yardım götürdüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı yalanladı. Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcı Hüseyin El-Abdullah "Türkmenlere yardım getiren bir TIR yok" dedi. Geçen hafta İsviçre'den içinde kıyafet olan bir TIR'ın geldiğini belirten Abdullah, Ankara'nın ise kendilerine yardımda bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Ankara'dan ne başka bir yardım ne de silah yardımı alabiliyoruz. 'Biz sadece Türkmenlere vermeyiz" diyorlar. Türkiye, askerlerimize 1 cent bile vermedi." Bir diğer Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa da "Benim böyle bir yardımla ilgili bir bilgim yok" dedi. Suriye Türkmen Hareketi Sekreteri Rami Karaali ise "Böyle bir yardımdan haberim yoktur" değerlendirmesi yaptı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ve-esrarengiz-tir-meclis-gundeminde-92960h.htm


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,968 µs