En Sıcak Konular

FEHMİ KORU: ''MEKTUBU BEN GETİRDİM''

6 Ocak 2014 23:36 tsi
FEHMİ KORU: ''MEKTUBU BEN GETİRDİM'' Fethullah Gülen'in son dönemdeki gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaştığı mektuba aracılık eden gazeteci-yazar Fehmi Koru, mektubun muhatabının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu söyledi.

Koru: Mektubu ben getirdim!

Fethullah Gülen'in son dönemdeki gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaştığı mektuba aracılık eden gazeteci-yazar Fehmi Koru, mektubun muhatabının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu söyledi.

Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services0
Fethullah Gülen'in son dönemdeki gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaştığı mektuba aracılık eden gazeteci-yazar Fehmi Koru, mektubun muhatabının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu söyledi.

Haber7'ye ve Habertürk Televizyonu'na konuşan Koru, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mektubu açıklamasına ve pazarlık kelimesini kullanmasına çok şaşırdığını ifade etti. Koru, hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ile görüştükten sonra ABD'ye giderek Hocaefendi'nin düşüncelerini aldığını belirtti. Hocaefendi'nin dershaneler konusunda hassas olduğunu ifade eden Koru, "Gül'den, Erdoğan'dan ve Gülen'den birbirleriyle ilgili olumsuzluk duymadığım gibi, sürecin düşmanca bir anlayış içinde sürdürüleceği izlenimi de almadım." dedi.

Gazeteci-yazar Koru, Amerika'ya gidiş sürecini ve orada nasıl karşılandığını şöyle anlattı: "Hem Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le hem de Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı görüşmelerim oldu. O görüşmelerde her ikisinin de rahatsızlıkları aşikârdı. Ülkenin çok ciddi sıkıntılara doğru yol aldığından endişe ediyorlardı. Bu görüşmelerden sonra cemaat tarafı ne düşünüyor diye sorduğumda yolumu Pensilvanya'ya düşürdüm. Ben oraya gittiğimde 'beddua' denilen konuşma yapılmıştı. Dolayısıyla giderken ben çok değişik bir havayla karşılaşacağım rahatsızlığı içerisindeydim. Ama öyle karşılanmadım. Görüşmede Alaattin Kaya da vardı. Alaattin Bey halen çok yakın görüştüğüm dostum. Dolayısıyla onun bulunmasında bir mahzur olup olmadığı soruldu ben de 'hayır mahzuru yok' dedim. Sayın Gülen bunları söyleyince ben de kendisine 'Mümkünse bunları yazıya dökebilir misiniz?' diye sordum. Teklif benden geldi. O yazının mektuba dönüşeceğini hiç düşünmemiştim. Mektubu alıp muhatabı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilettim."

Ünlü gazeteci, medyanın tansiyonu yükselttiği de şöyle dile getirdi: "İki tarafı destekleyen kalem erbabı arkadaşlarımız, maalesef bu işin daha tırmanmasını getirecek şekilde manşetleri ve köşe yazılarını yazmaya devam ettiler. Tansiyon bir parça aşağıya çekilebilseydi çok daha farklı bir noktada olabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle sosyal medyada kişilerle ilgili şahsiyetleri rahatsız eden sözlerin fazlaca kullanılması her tarafı rahatsız ediyor."

Fehmi Koru, Habertürk TV'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programında da açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın mektubu açıklamasına ve 'pazarlık' kelimesini kullanmasına çok şaşırdığını dile getirdi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/FLAS_HABER_Koru_Mektubu_ben_

getirdim/304087#.UsrxjtJdWbQ



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,302 µs