En Sıcak Konular

GENELKURMAY BALYOZU

3 Ocak 2014 17:24 tsi
GENELKURMAY BALYOZU Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz ve Ümraniye gibi, TSK mensuplarının yargılandığı davalar için harekete geçti

Genelkurmay balyozu!

Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz ve Ümraniye gibi, TSK mensuplarının yargılandığı davalar için harekete geçti
 
Genelkurmay Başkanlığı, "kumpas" iddialarının ardından TSK mensuplarının yargılandığı davalara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, "TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda " TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hakimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği " gibi suçlamalar yer aldı. Balyoz avukatlarından Haluk Pekşen, Genelkurmay Başkanlığı'ndan kendilerini aradıklarını ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdiklerini açıkladı. Genelkurmay kaynakları da, suç duyurusunda bulunulduğunu doğruladılar. 
 

Suç delilleri üretildi
Avukat Pekşen, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yasin Akdoğan'ın " milli orduya kumpas kuruldu " sözleri nedeniyle, Balyoz sanıkları adına Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe vermiş ve bu konuda suç duyurusunda bulunulmasını istemişti. Pekşen'in verdiği bilgiye göre, Genelkurmay'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Balyoz ve Ümraniye gibi TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda " TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hakimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği " gibi suçlamalar yer alıyor.
 

İddialar önemli
YENİÇAĞ'a açıklamalarda bulunan avukat Haluk Pekşen, "Bizim hen Genelkurmay başkanlığı  hem de Başbakanlığa iki ayrı başvurumuz oldu. Dedik ki kamuoyunda çok tartışılan bir gündem var. 'Yargının manipule edildiği, kumpas kurulduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurulduğu, Milli İstihbarat Kuruluşu'na kumpas kurulduğu şeklinde tartışmalar var. Bu itibarla, bu iddialar son derece önemli şahsiyetler tarafından devlet bilgi ve belgesine sahip kişiler tarafından ileri sürülüyor" dedi.  
 

Ekleriyle birlikte
Pekşen şöyle devam etti: "Bu iddiaların araştırılması, gerçekten doğru olması durumunda haddi müsebbipler hakkında gerekli yargılama yoluna gidilmesi' diye dilekçe verdim. Başbakanlık'tan henüz bilgi gelmedi bize. Ama Genelkurmay Başkanlığı bize yeni döndü ve şunu söylediler:  'Biz bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.' Gelişme bundan ibaret. Bize verilen bilgi, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu kamuoyuna yansımış iddialarla ilgili konunun araştırılması ve müsebbiplerinin yargılanması hususunda Cumhuriyet Başsavcılığı'na ekleri ile birlikte bir suç duyurusunda bulunulduğu yönünde." 
 
Saraçoğlu: Mızrak çuvala sığmamıştır
Genelkurmay'ın suç duyurusunun ardından Balyoz davasında 21 müvekkili olan Avukat Kemal Yener Saraçoğlu, değerlendirmede bulundu.  Saraçoğlu, "Askerlere 2009 yılından itibaren başlayan dijital terör vasıtasıyla başlayan saldırılar Askeriyede üstlük, astlık ilişkini bozan anayasal kurum olan TSK'ya doğrudan tecavüz edilen eylemlerdir" dedi.  Saraçoğlu şöyle devam etti: "Bence bu gecikiş bir suç duyurusu ve soruşturmadır. Askeri savcılıkların soruşturma açması için 1. Ordu Komutanlığı'na ve Kuzey saha Deniz Komutanlığı'na dilekçeler verdik. Bu suç duyurularına işlem yapılmamıştı. Özellikle Yalçın Akdoğan'ın malumun ilanı şeklindeki beyanatları bütün kurumları harekete geçirdi. Biz malumun ilanı diyoruz. Savunmalarımızda ve her türlü ortamdaki açıklamalarda kumpas olduğunu söyledik. Bunun açık emareleri özellikle Balyoz davasında 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın görevlendirdiği bilirkişi raporunda açık olarak var. Bunların sahtecilik bir kısım TSK'ya ilişkin belgelerin temin edilip, sahtecilik yapılarak üretildiği açık olarak belirtilmekteydi. Buna yargılamada İtibar edilmedi ve kumpas hedefine ulaştı. Yalçın Akdoğan'ın yaptığı malumun ilanıdır. Mızrak çuvala sığmamıştır. Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu olumlu bir gelişmedir. Bundan sonrasını bekleyeceğiz." Balyoz hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen de "Avukat Haluk Pekşen, Genelkurmay Askeri savcılığına şikâyetçi olmuş olabilir. Onlar da biz görevli değiliz, görevli makam Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'dır deyip, bu dilekçeyi göndermiş olabilir. Öyleyse bu işin bir kıymeti harbiyesi yok" dedi. Ülgen, "Ama Haluk Pekşen'in şikayeti üzerine kendileri de bu konuda bu düşüncelere katıldıklarından bahisle suç duyurusunda bulunmuşlarsa o takdirde önemlidir" ifadelerini kullandı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92957


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,587 µs