En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN OĞLU BUGÜN İFADEYE GİDECEK Mİ?

2 Ocak 2014 12:04 tsi
ERDOĞAN'IN OĞLU BUGÜN İFADEYE GİDECEK Mİ? Giderse tutuklanma riski var ve bu durum Türk siyasetinde her şeyi allak bullak edecek, çok büyük bir krizi başlatacak bir dönemi karşımıza çıkartacak.

Erdoğan'ın zor günü

Siz bu satırları okuduğunuzda Türkiye çok önemli bir sorunun cevabını da vermiş olacak. Hatırlatalım: Savcı Muammer Akkaş, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında çağrı kâğıdı göndererek ifadeye çağırdı. Çağrıya icabet edilmesi istenen tarih 2 Ocak, yani bugün. 
Çağrı kâğıdında şöyle deniliyor: “Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, gelmediğiniz takdirde 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 146’ıncı maddesi hükmüne göre zorla getirileceğiniz tebliğ olunur.” 
17 Aralık operasyonun tozu dumanı arasında gündeme gelen ama pek üzerine gidilmeyen konu, Bilal Erdoğan hakkında tutuklama kararı çıkartıldığı idi. 
Peki, bugün ne olacak? 
Bilal Erdoğan ifadeye gidecek mi gitmeyecek mi? 
Giderse tutuklanma riski var ve bu durum Türk siyasetinde her şeyi allak bullak edecek, çok büyük bir krizi başlatacak bir dönemi karşımıza çıkartacak. 
Gitmezse “oğlum dahi olsa yolsuzluğun üzerine giderim” diyen bir Başbakanın oğlunu savcı ifadesinden kaçırmasının izahını nasıl yapacak? 
Erdoğan’ın ‘oğlumu hedef alıyorlar’ diye işaret ettiği vakıa aslında ‘beni hedef alıyorlar’ cümlesinin tevili. 
Yolsuzluk operasyonunu koordine eden savcı Zekeriya Öz’ün önceki kullandığı şu ifadeye dikkat: “Hukuk önünde en yakınımdakilere bile taviz vermeyecek kadar mesleğime bağlıyım”. 
Yine Bilal Erdoğan’ı ifadeye çağıran soruşturma savcısı Muammer Akkaş’ın yazılı açıklamasında kullandığı ifadeler dikkat çekici: “Meslek hayatım boyunca şerefim ve namusumla yerine getirmeye özen gösterdiğim Cumhuriyet Savcılığı görevini büyük bir özveri içinde ve tarafsız olarak yürütmekteyim.” 
İki savcının iki kararlı ve keskin açıklaması aslında yeni yılın ilk günlerinde nelerle karşılaşacağımızı ortaya koyuyor. 
Bütün bu gelişmeler ışığında Zaman gazetesinin Ankara temsilcisi Mustafa Ünal dünkü yazısında Bilal Erdoğan’ın ifadeye çağrılmasına hiç değinmeden şöyle diyor: “Yarının gelişmeleri erken seçimi zorunlu hale getirebilir.” 
Ve bir de cemaatin dergisi Sızıntı’nın yazarı Bahri Şenkal’ın Twitter’de yazdığına bakın: “Hizmet isterse sizi bir karış suda boğar. Ama tenezzül bile etmez. Ahmaklar, üç günlük partinizle pırtınızla asırlık hizmete kafa tutacağınızı mı zannettiniz.” 
Bir yazarın bir iktidar partisine böylesine hakaretvari ifadeler kullanması insanın dikkatini celbediyor. 
Cemaatin bazı unsurları büyük bir şaşkınlık ve moralsizlik yaşayan mensuplarını morallendirmek için kendilerinin bile inanmadığı cesur çıkışlar yapmaya çalışırken devletin ilgili birimleri en küçük bir devlet sopası karşısında bunların nasıl darmadağın olacaklarını çok iyi biliyor. 
Ama asıl mesele cemaatin ısrarla Türkiye’deki olaylara müdahale etme ve yönlendirme isteğinin nereden kaynaklandığı. 
Fethullah Gülen’in yıllarca neden “devletin kurumları içinde sessiz ve derinden bir kadrolaşmaya” girme çabası gösterdiği. 
Bu “devlet sevdasının!” sebebi ne? Bence Başbakan ‘inlerine girme’ savaşında taktik hatalar yapıyor. Bütün bu süreci “yargıya müdahale eden bir Başbakan” izlenimi vermeden yürütmeyi başaramadı. Şu an Noel Tatili olduğu için ABD ve AB’nin yapacağı ‘yargıya müdahale’ eleştirileri henüz tam olarak gündeme gelmedi. 
17 Aralık’tan beri yaşadığımız kavga - gürültü ortamının bundan sonra nasıl şekilleneceğine bugünkü gelişmeler yön verecek. 
Bakalım Bilal Bey ne yapacak? 
Bakalım Başbakan oğlunu ifadeye gönderecek mi? 
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun şu ifadelerini okudum bu yazıyı kaleme alırken. Şöyle yazmış Kuzu: “Vurun ulan vurun ben kolay ölmem” diyor Ahmet Arif ‘33 Kurşun’ şiirinde. Hedef Sayın Başbakan; vurun haydi vurun kahpeler...” 
Başbakanın en büyük handikapı, yanında Burhan Kuzu gibi ‘vurun, vurun ben kolay ölmem’ düzeyinde olayları okuyamayan kadroların olması. 
Kuzu kuzu vurulmayı beklersen fena vururlar. 
Ahmet Arif’in şöyle bir şiiri de var, Burhan Bey: 
“Akşam erken iner mahpushaneye. Ejderha olsan kar etmez. Ne kavgada ustalığın,  Ne de çatal yürek civan oluşun. Kar etmez, inceden içine dolan, Alıp götüren hasrete.” 
Son söz: Cemaatin ve bağlı kurumlarının yabancı istihbarat servisleriyle ilgisinin olup olmadığı, son yıllarda üstlendikleri küresel projelerin hangi dış bağlantıların ürünü olduğu ortaya konulmazsa akıntıya kürek çekmiş olursunuz.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12008334/erdogan-in-zor-gunu/muharrem-bayraktar




Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,936 µs