En Sıcak Konular

AKDOĞAN'DAN ''KUMPAS'' AÇIKLAMASI

31 Aralık 2013 21:24 tsi
AKDOĞAN'DAN ''KUMPAS'' AÇIKLAMASI Yalçın Akdoğan’ın “TSK’ya kumpas kurulmuştur” sözleri üzerine siyasetçi ve hukukçular, davaların yeniden görülmesi gerektiğini bildirdi

Akdoğan'dan 'kumpas' açıklaması

Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "TSK'ya kumpas kurulmuştur" sözleri üzerine siyasetçi ve hukukçular, davaların yeniden görülmesi gerektiğini bildirdi
 
Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı, AKP Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan'ın; "milli orduya kumpas kurulmuştur" sözlerinin ardından, Balyoz ve Ümraniye davalarıyla başlayan, "yeniden yargılama" tartışmaları sürüyor.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İnsanların mağduriyetini önlemek için gerekirse yasal düzenleme yaparız" dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de yeniden yargılamayı mümkün kılan yasaları zaten yaptıklarını belirterek, "Yeni bir belge veya bulgu ortaya çıkarsa yeniden yargılamaya mahkemeler karar verir. Yeniden yargılama için düzenlemeye ihtiyaç yok. CMK da mevcut kurallar var. Yeni delil, ya da sahte delil anlaşılınca yeniden yargılama yapılabilir" diye konuştu.
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise, yeniden yargılama için yeni düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyledi. Bu açıklamalarla siyasi iktidarın sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını belirten Kocasakal "Beraber yürüdüler bu yollarda. Hukuksuzlukları beraber yaptılar. Siyasi iktidar şimdi topu diğer güce atmaya çalışıyor. İki güç yüzünden Türkiye bu noktaya geldi." ifadesinu kullandı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, "devletin en üst makamında bu davaların silahlı kuvvetlere karşı kumpas olduğunun ifade edildiğine göre artık bu davalar tamamen çökmüştür" dedi. Feyzioğlu, Tutukluların hemen serbest bırakılması ve yeniden yargılamanın zorunlu olduğunu da ifade etti.
 
İtiraz ulusal görev
Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da "Yeni bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Sanıklar lehine, Yargıtay C. Başsavcısı'nın itiraz hakkı var. İtiraz hakkını kullanması da ulusal bir görevdir" dedi. Kanadoğlu, neler yapılabileceğini şöyle açıkladı: "Akdoğan'ın 'orduya kumpas' sözü önemli. Bunlar siyasetin getirdiği açıklamalar mı, yoksa ispat edilebilecek konular mı? Bunu değerlendirecek olan mahkemedir. Konuyu mahkemeye taşıması için Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet ediyorum. Yargıtay'da; Başsavcı'nın, dava hakkında verilen karardan sonra, Ceza Genel Kurulu'na itiraz için bir ay süresi var. Ancak, sanık lehine yapılacak itirazın süresi yok.
 
Karar kaldırılabilir
Başsavcı, Balyoz'da kararı onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararına itiraz edebilir ve mutlaka etmelidir. Bu davanın yeniden gözden geçirilmesi sağlanmalıdır. Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarından sonra itirazda bulunmak görev haline gelmiştir. Yargılamanın yenilenmesinden önce bu yola gidilebilir. Ceza Genel Kurulu, 9. Ceza Dairesi'nin verdiği mahkumiyetlerin onanmasına ilişkin kararını kaldırabilir." 
 
Akdoğan bu kez farklı konuştu
Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışması Yalçın Akdoğan dün yaptığı açıklamada ise "kumpas" sözleriyle ilgili olarak, "Benim bir cümleme atfen, bir kısım dava isimleri sayılarak, bunlara yönelik 'asılsız, mesnetsiz, boş, uydurma'gibi sözler sarfediyormuşum gibi yorumlar yapılması son derece yanlıştır. Bizim temennimiz hukukun adil, tarafsız ve bağımsız şekilde işlemesi, adaletin tüm boyutlarıyla tecelli etmesidir." dedi. Akdoğan, yazısında kullandığı bir ifadenin maksadını aşan bir şekilde gündeme taşındığını ve kendisinin kastının ötesinde anlamlar yüklenerek değerlendirilmelere konu olduğunu ileri sürdü.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92835


Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs