En Sıcak Konular

ERDOĞAN YİNE DIŞ GÜÇLERİ SUÇLADI

26 Aralık 2013 16:30 tsi
ERDOĞAN YİNE DIŞ GÜÇLERİ SUÇLADI AKP İl Başkanları Toplantısı’nda klasik söylemlerini tekrarlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, istifalar hakkında tek kelime etmedi.

Yine, dış güçleri suçladı

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda klasik söylemlerini tekrarlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, istifalar hakkında tek kelime etmedi. Uzun uzun iktidarın başarılarını anlatan ve bunlardan rahatsız olan malum çevrelerin tezgah hazırladığını iddia eden Erdoğan, her zamanki gibi CHP'yi ve dış güçleri suçladı. Cemaate yönelik eleştirilerini de sertleştiren Erdoğan, isim vermedi ama 'beddua' üzerinden ağır ifadeler kullandı.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen 3 bakanın istifa etmesinin ardından parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısında konuştu.  Erdoğan'ın konuşmasında, muhalefeti, Fethullah Güllen'i, dış ülkeleri, yargı ve emniyeti suçladı. 11 yıldır yolsuzluklarla mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Siyasi partiler başkanlar hakimlerin yerine geçemez. Medya gazeteler televizyonlar yazarlar hakimin savcının yerine geçemez. 9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Aman Allah'ım. Daha ilk gün adı konuldu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu. Tarihin en büyük yolsuzluğu. Daha ikinci günden itibaren gözaltı sorgu savunma, mahkeme aşamaları geçildi, medya tarafından doğrudan infaz yapılmaya başlandı. İçerden dışarıya sürekli bilgi sızıyor. Güya gizlilik kaydı olan bir süreç. O zaman kusura bakmasınlar. Yürütmenin uzantısı, yargının belli bir yapı içerisindeki safhası demek ki bunlar servis yapıyorlar. Bize düşen nedir? Burayı da temizlemektir."  Erdoğan, "Bu olayları yaşayanlar, belli bir müddet sonra beraat ettiler. Bu beraat eden insanların o süreç içindeki kirletilmelerinin bedelini kim ödeyecek? Fotoğraflar, belgeler, iddialar her gün manşetlerde, ekranlarda. Ve garip garip montajlar. Yani bunlar bunu bundan sonra da yapabilecek karakterdedir. Bunun üzerine yetiştiler. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içinde olanlara da söylüyorum. Bu mudur yürütme? Eğer kararı muhalefet verecekse, mahkemeye ne ihtiyaç var? Kararı medya verecekse uzun hukuk süreçlerine ne gerek var" şeklinde konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92641


Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,212 µs