En Sıcak Konular

SORUŞTURMA DOSYASI SAVCI AKTAŞ'TAN ALINDI

26 Aralık 2013 20:27 tsi
SORUŞTURMA DOSYASI SAVCI AKTAŞ'TAN ALINDI 30 kişi hakkındaki soruşturma dosyası Savcı Mumamer Akkaş'tan alındı. Akkaş son derece sert bir açıklama yaptı...

Soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Akkaş'tan zehir zemberek açıklama!

30 kişi hakkındaki soruşturma dosyası Savcı Mumamer Akkaş'tan alındı. Akkaş son derece sert bir açıklama yaptı...

Emniyet ve yargı arasında krize yol açan yeni rüşvet ve yolsuzluk dosyası Terörle Mücadele Kanunu'yla görevlendirilmiş savcı Muammer Akkaş'tan alındı. Dosya şu anda terör suçlarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'da. Erdoğan'ın yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağının henüz belli olmadığı belirtiliyor.

Yolsuzluk operasyonu sürerken dün ikinci soruşturma iddiası ortaya atılmıştı. Yine iddiaya göre savcı Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında kriz yaşanmıştı.
 
BAŞSAVCILIK DÜN 'YOK' DEMİŞTİ
 
Çolakkadı dün iddialar sonrası "İstanbul'da, TMK (Terörle Mücadele Kanunu) kapsamında yeni bir operasyon yok" demişti.
 
Emniyet ve yargı arasında krize yol açan yeni rüşvet ve yolsuzluk dosyası Terörle Mücadele Kanunu'yla görevlendirilmiş savcı Muammer Akkaş'tan alındı. Dosya şu anda terör suçlarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'da. Erdoğan'ın yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağının henüz belli olmadığı belirtiliyor.
Yolsuzluk operasyonu sürerken dün ikinci soruşturma iddiası ortaya atılmıştı. Yine iddiaya göre savcı Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında kriz yaşanmıştı.
 
Savcı Akkaş, dün sabah operasyon talimatı vermişti ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü imzada eksiklik bulunduğu ve talimatlara aykırı olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmemişti.
 
Bunun üzerine Akkaş, operasyonu engelledikleri iddiasıyla ile vali, emniyet müdürü ve mali şube müdürü hakkında da soruşturma başlatılmıştı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA:
Savcı Akkaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:
 
"Tarafımca yürütülen soruşturmada, karşılaştığım baskılar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti olmuştur.
 
Uzun bir süredir, içinde kamuoyu tarafından yakından tanına kişiler ime bir kısım kamu görevlileri hakkında önemli iddiaların bulunduğu, çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, nüfuz ticareti, sahtecilik, tehdit, 2863 sayısı yasaya muhalefet gibi suçlara ilişkin 2012/656 sayılı soruşturmayı yürütmekteydim. Kanunun emri gereği gizli olarak yürütülmesi gereken soruşturmanın deşifre edilip basına yansımaya başlaması ve delillerin karartılmasına yönelik olarak önlem alındığını tespit etmem üzerine harekete geçmeden önce dosyayı 24.12.2013 günü sayın Başsavcım Turan ÇOLAKKADI ve Başsavcı vekilim Oktay ERDOĞAN'a ayrıntısı ile arz ettim.
 
Suçlarla ilgili delillerin karartılmadan bir an önce toplanabilmesi için Nöbetçi Hakimlikten soruşturma ile ilgili alınan arama ve elkoyma kararları ile gözaltına ama kararını dün sabah itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, gereğinin yerine getirilmesi için gönderdim. Bilahare basın yayın organlarında ve internet sitelerinde gözaltına alınacak bazı isimlerin yer aldığını ve delillerin karartılmaya başladığını tespit etti. Aynı gün saat 19:00 sıralarında operasyonda görev alacak Şube müdürleri ile adliye binasında yaptığım görüşmeye rağmen mahkeme kararının ve gözaltı kararının yerine getirilmediğini belirledim. 
 
Bugün itibariyle bu soruşturma dosyasının içerisinde yer alan arama, elkoyma ve gözaltı kararları ile birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcı Vekilindedir. Tüm meslektaşlarım ve kamuoyu bilmelidir ki; bir Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir.
 
Dolayısıyla hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir.
 
Devletin üç temel erkinden biri olan, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması beklenen yargı erkinin bir mensubu olarak bizlerden beklenen, mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinden işlenen suçlar ve işleyenler hakkında gereğinin yapılmasıdır. Görevimiz, baskılardan korkarak ve çekinerek milletin hukukunu çiğnetmek değil, milletimizin hukukunu koruma yolunda görevimiz hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktır.
 
Bu zorlu süreçte, en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere sütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum.
 
Saygılarımla"

SAVCI ÇOLAKKADI'NIN AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı  Turan Çolakkadı savcılar rast gele soruşturma başlatamaz dedi.
Çolakkadı satır başları ile şunları söyledi
Kuralların geçen yıl ortaya konduğun ve bundan tüm savcıların haberi olduğunu söyledi. Her önüne gelen soruşturma açarsa kaos olur. 
2 yıldır Hiç bilgi verilmeden yapılmış soruşturmalar var. Başkaları bunun içine girmiş. Ben dahil 5 savcı soruşturuyoruz.  Hepimiz birden mi yanlış yapacağız. Sadece bir savcı mı doğruyu bilir. 


Açıklamayı başsavcı ya da başsavcı sözcüsü yapar. TMK görevine giren bir suç yok. 
Medyanın gücü ile savcı çalışır mı?
Savcının bu hareketi karşısında ben Başsavcı vekilliğine yazı yazdım ve 5 kişi izliyor. 
Başsavcılığımız 200 kadar savcıyı bünyesinde barındırıyor, bu 200 savcı rastgele kendi kendine ne soruşturma başlatır ne de bitirir.
Soruşturma ortada yapılabilir mi,  medyaya yalan yanlış bilgiler veriliyor. Soruşturnmayı usulünce yürütmeyen savcıdan dosya alınır. 
Bir savcı herşeyi medyaya aktarır mı bunun amacı nedir? 
Huzurunuzda ilan ediyorum. 35 seneden fazla bu memleketteyim. bütün gücümle Türkiye'de en uzun çalışmış bir savcıyım. Benim bütün hukuk uygulansın
-Neyi kimden kaçırıyor. Soruşturma dosyası onda. Daha önce de hazırlayan kolluk amirleri var. 
-Biz bakanla yıllarca görüşürüz. Görüşmemiz de normal.  Ama bu son görüşme iddiası nereden çıktı. Benim evim belli oraya niye gelsin. Haliç Kongre merkezi'nde yüzlerce görevli var. Onlara sorulabilir. 
-Bakanla görüşsek, niye saklayalım. 
-Savcı tutuklama ister, mahkeme tutuklama kararı almayabilir, Hiçbirşey karartılamaz. Kim suçluysa o yerine getirilir. Adalet neyi gerektirirse o yapılacaktır. 


 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Sorusturma_dosyasi_elinden_alinan_Savci_Akkastan_

zehir_zemberek_aciklama/302822#.UrxMptJdWbR



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs