En Sıcak Konular

CHP VE MHP'DEN ''İSTİFALARA'' ORTAK TAVIR: ''DEVAMI GELMELİ''

26 Aralık 2013 17:09 tsi
CHP VE MHP'DEN ''İSTİFALARA'' ORTAK TAVIR: ''DEVAMI GELMELİ'' Bakanların istifaları muhalefette de geniş yankı buldu.

CHP ve MHP'den ortak tepki: Devamı gelmeli

Bakanların  istifaları muhalefette de geniş yankı buldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Geç kalan istifalar" yorumu yaparken, Muharrem İnce, "Erdoğan Bayraktar'ın 'Başbakan'ın onayı ile yapılmıştır' sözünü Ali Ağaoğlu'nun sözleriyle birleştirin!" diyerek imada bulundu. MHP'li Oktay Vural da tepkisini ağır ifadelerle ortaya koydu: AKP'yi rüşvet ve yolsuzluk kanseri sardı. 4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksınız! Bu titan hükümetinin Başbakanı Erdoğan... Sorun onda!
 
Kılıçdaroğlu: Devlet krizi var
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTurk'te Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.  Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanan istifalara ilişkin Kılıçdaroğlu, gelinen noktanın devlet krizine işaret ettiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunu bir devlet krizi olarak tanımlayabiliriz. Anayasada güçler ayrılığı ilkesi var. Yasama ve yürütmenin kavgasını görüyoruz burada. Geldiğimiz noktada daha önce yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir şekilde kapatılmasına yönelik yürütme organının çabasını görüyoruz" dedi. CHP lideri, "Ben sayın başbakana sordum, bir bankanın genel müdürünün evinden milyonlarca euronun ortaya çıkması çetenin işi mi? Ben kamuya Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı aylıktan çok daha fazlasını alarak başladım. Benim çocuklarım da ortada" dedi. 
 
Bayraktar delikanlı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Efendim her evde para bulunur. Hayır efendim evde bu kadar para bulunmaz. Bu halkın aklıyla alay etmektir. Ben soruyorum kimin evinde bu kadar para bulunuyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda da gazetecilerin sorularını cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Erdoğan Bayraktar'ın istifası ve yaptığı açıklamalar hakkındaki görüşlerini sordu.  CHP lideri kimal Kılıçdaroğlu'da "Sayın Erdoğan Bayraktar, delikanlı gibi davrandı, inandığı şeyleri söyledi. 'Başbakanın verdiği talimatları yerine getirdim. Eğer o talimatlar yanlışsa yolsuzluğa kaynaklık yapıyorsam önce yargılanması gereken, istifa etmesi gereken kişi Erdoğan'dır' dedi" diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Bir Karadenizli delikanlı gibi davrandı" diye konuştu. 
 
"Dört parmağını kesmekle
baş parmağı kurtaramazsın" 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifalarının ardından AKP, CHP ve MHP'den tepki geldi.  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bayraktar'ın açıklaması Başbakan'ı zor durumda bırakır. Yetmez ama evet. Sıra kimde" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "İstifalar 1 hafta geç geldi ve yetersiz geldi.  

"Seni gidi çakma usta"
Soruşturmada adı geçen tüm bakanların görevden alınması gerekir" derken, CHP Sözcüsü Haluk Koç, Bayraktar'ın açıklamalarının ardından Başbakan Erdoğan'ın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Başbakan'a "seni gidi çakma usta seni" diyen Koç, "Başbakan siyaseten ve hukuken şu anda boştadır. Toptan yediniz, toptan paylaştınız, toptan defolun gidin, düşün bu milletin yakasından artık" ifadelerini kullandı. CHP'li Atilla Kart, "Erdemli davranış olarak görüyorum. Bayraktar, 'bizi tek tek hedef göstererek harcayamazsın' diyor. 'Bu işten sıyrılacaksak hep beraber sıyrılabiliriz yoksa bizi, birilerini feda ederek bu işin üstünü örtemezsin' diyor" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, istifalar için "gecikmiş" derken "Millet bunları yemiyor. Kabe'den örtü getirseler bunun üstünü örtemezler. 4 bakanın da istifa etmesi gerekirdi" diye konuştu. 
 
Titan deşifre edildi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'yi rüşvet ve yolsuzluk kanserinin sardığını öne sürerek, "9 gündür neredeydiniz" diye sordu. Vural, "Ateş bacayı sarmıştır. 4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksınız. Yürütme yargıya düşman, savcı savcıya düşman, polis polise düşman, savcı polise karşı tedbir alıyor, polis savcıya kafa tutuyor, mali polis şüpheliyi, istihbarat mali polisi, asayiş de istihbaratı takip ediyor. Devleti PKK ile böldüler. Ey Başbakan, bu titan hükümetinin başı sensin. Bunları yedirerek kendini aklamaya çalışıyorsun.  Hiç kimse kurduğun bu titanın deşifre edilmesini engelleyemeyecek. Yanındaki adamları sattın. Vicdan isyanları devam edecek. Bakanlar satılmıştır, milletvekilleri satılmıştır, 'beraber yürüdük biz bu yollarda'diyenler satılmıştır" dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu "Üç bakan istifa etti. Madem haklıydılar neden istifa ettiler. Komplonun önüne geçmek içinse geç kalmadılar mı. Herhalde her şey artık karartıldı" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92640


Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,489 µs