En Sıcak Konular

AKP'DE ÜÇ BAKAN BİR VEKİL İSTİFA ETTİ

25 Aralık 2013 19:25 tsi
AKP'DE ÜÇ BAKAN BİR VEKİL İSTİFA ETTİ Ankara güne başlarken AKP'den gelen istifa haberleri gündemi sarstı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti! 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlunun gözaltına alınmasının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa ettiğini açıkladı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında 17 Aralık 2013'te oğlu Salih Zafer Çağlayan'ın gözaltına alınmasının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa ettiğini açıkladı.
 
ZAFER ÇAĞLAYAN'DAN İLK AÇIKLAMA!

Bakan Çağlayan yaptığı açıklamada; "17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.
 
YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞIM VE EVLADIMIN DA...

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

ZAFER ÇAĞLAYAN KİMDİR?

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise'dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı. 1987'de Ankara Sanayi Odası'na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989'da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991'de Başkanvekili ve 1995'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı'nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.[1]

ANKARA'DA SICAK GELİŞMELER... BİR BAKAN DAHA İSTİFA ETTİ!

Ankara sallanıyor! İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti

Güne istifa haberi damgasını vurdu. Ankara sallanıyor! Zafer Çağlayan'dan sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti.. 

17 Aralık operasyonundan sonra bu sabah saatlerinde istifa edden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ardından bir isim daha istifa ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler yaptığı kısav açıklamada görevinden ayrıldığını açıkladı.

17 Aralık operasyonuyla birlikte Muammer Güler'in oğlu Barış Güler de tutuklanmıştı.

MUAMMER GÜLER KİMDİR?

Muammer Güler 1949 Yılında Mardin'de doğdu. İlk,Orta ve Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden mezun oldu.

 
İlk Kamu görevine 14.03.1973 tarihinde Balıkesir Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi Kaymakam Vekilliği, Pehlivanköy, Horasan Kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü'ne atandı. İçişleri Bakanlığı'nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü' nde bulundu.
 
Personel Genel Müdürü iken 29.01.1992 tarihinde Niğde Valiliği'ne atandı. Daha sonra 27.09.1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 06.07.1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28.07.2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30.01.2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17.02.2003 tarihinde görevine başladı ve bu görevi 2010 yılına kadar yürüttü.
 
Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na Kurucu Müsteşar olarak atandı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye giren Güler, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na seçilmişti.
 
Muammer Güler, 24 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı değişiklik ile İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.
 
Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında bir oğlu ve bir kızı bulunmaktadır.  (milligazete.com.tr) [2]

Varan: 3 Bakan Bayraktar da istifa etti

Varan: 3 Bakan Erdoğan Bayraktar da hem Bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti. Bayraktar, ''Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun'' dedi.

Erdoğan Bayraktar kimdir?

1949 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans derecesi aldı. 1979-1989 yılları arasında Özbay ve Gürpınar Konut Yapı Kooperatifleri'nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 1973-1994 yılları arasında özel sektördeki çalışmalarında 3.900 birimlik konut, ofis ve sanayi dükkanları üretimini gerçekleştirdi. 1989-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir ve Eminönü Belediyelerinde Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 1995-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şirketi olan KİPTAŞ'da Genel Müdürlük görevi sırasında İstanbul'un 11 değişik bölgesinde 17.000 konuttan oluşan yerleşim birimleri gerçekleştirildi, aynı yıllarda Toplu Konut Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 1999-2000 yıllarında ABD'de on ay süreyle Yabancı Dil ve İnşaat Teknolojileri eğitimi aldı. Bükreş Üniversitesi'nde İnşaat Sözleşmeleri konusunda tez hazırladı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde konut, işyeri, kooperatifcilik, gayrimenkul sistemleri hakkında eğitim ve seminerlere katıldı. 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi METROPOL İmar A.Ş.'de on bir ay süre ile genel müdürlük yaptı. Erdoğan Bayraktar, 2002 yılının aralık ayından itibaren TOKİ Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yılında yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atandı.[3]

AKP'de bir şok istifa daha!

İdris Naim Şahin partisinden istifa etti.

AKP Ordu milletvekili ve eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin istifa etti.

Şahin, AK PARTİ Genel Başkanlığı'na gönderdiği istifa dilekçesinde, kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'nin, Türkiye'de pek çok değişim ve dönüşüme imza attığını, çok önemli kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini belirtti.

"Bu başarı hikayelerinin bir yerinde olmaktan, yakınmadan, hep yakın olmaya ve yük almaya özen göstermiş olmaktan dolayı sevinç ve gurur duyuyorum" ifadesini kullanan Şahin, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarlarıyla uyuşmayan, milli değer, anlayış ve duyarlıklar ile örtüşmeyen, ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır. Yerel ve genel politikaların oluşumunda ve uygulanmasında ortak akıl ve toplumun samimi istek ve beklentilerini dikkate almak yerine, özel akıllı kişiler ve/veya sorgulanabilir anketlere itibar eden bir yönetim tarzının benimsendiği görünmektedir. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır.

Bölücü terör örgütünün unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği- belki istenmeden- çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir."

Şahin, hükümet etmenin, milleti ve devleti en iyi şekilde yönetme olduğunu vurgulayarak, devletin; kurumlar, kurallar ve ilkeler bütünü olduğunu, bunlarla değer ve güç taşıdığını belirtti. Şahin, şu görüşleri savundu:

"Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için bir dönem birlikte ve başarılı görevler yaptığımız, güvenlik (emniyet) teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkındaki düzenleme ve değerlendirmeler, akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunamamaktadır. 

Tüm bu politika ve uygulamalar, ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir. Her şeye rağmen aziz milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve geleceğine yürekten inanıyorum. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum. Kaderde yeniden birlikte çalışma imkanının olabilirliği arzusuyla helallik diliyor, yüce Allah'ın yardımcımız olması duasıyla partime, saadetler ve başarılar diliyorum."

İdris Naim Şahin kimdir?

İdris Naim Şahin; 1956 yılında Ünye'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. 1980 yılından itibaren sırasıyla Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekani, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.
 
1989 yılında İçişleri Bakanlığı Başmüfettişliği görevini yaparken 1994 yılında eski dostu Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olmak için bu görevi bıraktı ve İstanbul Büyük şehir Belediyesi Genel sekreterliği yardımcılığı görevine geldi. 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığı görevinin yanında Adapazarı Belediye Başkanlığı genel koordinatörlüğü görevinde bulunduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı teftiş kurulu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemlerde memleketi Ordu ile ilgili bir çok dernek ile yine Türkistan derneklerinde ve bir çok sosyal derneklerde görev aldı.

Ak partide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kurucu olarak bulunan İdris Naim Şahin, Ak partinin İstanbul Milletvekili oldu ve iki dönemdir vekilliğin yanı sıra Ak parti M.K.Y.K üyeliğini ve siyasi partilerde ikinci güç kabul edilen Genel Sekreterlik görevlerini de aralıksız bugüne kadar sürdürdü. Evli ve 6 çocuk babası olan Şahin iyi derecede de İngilizce biliyor. [4]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE 

[1] http://www.milligazete.com.tr/haber/Ekonomi_Bakani_Zafer_Caglayan_istifa_etti_

SONDAKIKA/302633#.UrsNw9JdWbR 

[2] http://www.milligazete.com.tr/haber/ANKARADA_SICAK_GELISMELER_BIR_BAKAN_

DAHA_ISTIFA_ETTI/302641#.UrsN3NJdWbQ 

[3] http://www.milligazete.com.tr/haber/Varan_3_Bakan_Bayraktar_da_istifa_

etti/302693#.UrsOCtJdWbQ

[4] http://www.milligazete.com.tr/haber/AKPde_bir_sok_istifa_

daha/302727#.UrsOOdJdWbQ



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,531 µs