En Sıcak Konular

''BİLGİ VE BELGELERE MÜDAHALE VAR''

24 Aralık 2013 22:25 tsi
''BİLGİ VE BELGELERE MÜDAHALE VAR'' CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bilgi ve belgelere müdahale var

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yürütülmekte olan yolsuzluk soruşturması ve operasyonuna ilişkin bazı duyum ve bilgileri iletmek istediğini belirten Koç, "Soruşturma konuları ile ilgili olarak Başbakanın özel talimatı ile Adalet Bakanının bazı bilgi ve belgelere müdahale edeceği bilgisi bizlere ulaşmıştır. Yürütülen ve her türlü iktidar baskısı ile karartılmaya çalışılan büyük yolsuzluk ve rüşvet olayları çerçevesinde Başbakana ve oğluna ulaşabilecek bazı belge, ifade ve ilişkilerin deşifre edilmesi ihtimaline karşı, Başbakanın özel gayretler içine girdiği duyumlarımız arasındadır" iddiasında bulundu. Koç, Adalet Bakanının Başbakanın bilgisi, yönlendirmesi ve görevlendirmesi ile harekete geçmesinin soruşturmanın sağlıklı bir zeminde yürümesini engelleyeceğini savunarak, şunları söyledi: "Buradan Sayın Bakana açık, anlaşılabilir, tevil edilemeyecek bir çağrıyı kamuoyu huzurunda yapıyorum: Sakın bu tür bir gayret içinde olup, iktidar gücünü, yolsuzlukları kapatmak, örtmek için kullanmayın. Polisleri görevden aldınız. Anayasaya, savcılara müdahale ediyorsunuz. CMUK'a açıkça aykırı bir şekilde, yönetmelik değişikliğine giderek soruşturmalarda, hırsıza önceden haber vermenin yolunu açtınız. Şimdi dosyaların içeriğine müdahale etme ve karartma aşamasına geldiniz. Böylesi bir girişim Yüce Divanlık bir suçtur ve bu büyük rüşvet dosyasını imha girişimidir." 
 
İddiasını ispatlasın
Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de "Tamamen gerçek dışı, saçma sapan bir iddia. Haluk Koç'u bu iddiasını ispata davet ediyoruz. Aksi halde kendisi en büyük müfteridir. İddiasını ispat etmelidir. Aksi halde en büyük müfteri konumuna düşecektir" dedi.  Bunun ardından da  CHP'li Koç, Ergin'e yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sürecinde atılan adımları hatırlatarak, "Bana müfteri diyen Ali Dibo çık bunlara cevap ver" dedi.

Kaynak: YENGAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92562


Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs