FACİA: 10 ŞEHİT
24 Aralık 2013 13:39 tsi
TCG Değirmenderenin yan yatması sonucunda, can pazarı yaşandı.Olayda 10 TSK personelinin şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi
FACİA: 10 ŞEHİT
TCG Değirmenderenin yan yatması sonucunda, can pazarı yaşandı
İzmirin Karşıyaka İlçesindeki Alaybey Askeri Tersanede bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen TCG Değirmendere adlı römorkör, yan yattı. Bu arada, römorkör havuz içinde yan yatarken üzerindeki bazı askerleri denize atlayıp kurtuldular. Ancak, bazı asker ve sivil personel yan yatan geminin altında kaldı. Bunun ardından yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanından dev bir yüzer vinç de Alaybey Tersanesine getirildi. Römorkör, vinç yardımıyla normal konumuna getirilirken, kurbağa adamlar, kurtarma operasyonu düzenledi.
Olayda 10 TSK personelinin şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere römorkörünün dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle alabora olduğu belirtildi. Olayda, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı ifade edilerek yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlandığı kaydedilen açıklamada, şehitlere Allahtan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileğinde bulunuldu. Yaralı askerlerin, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Asker Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Bu arada faciada hayatını kaybedenlerin 1inin astsubay 7sinin er 2sinin ise sivil işçi olduğu bilgisi verildi. Olayın ardından siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Abddullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve çeşitli sivil toplum örgütleri taziye mesajları yayımladı.
Kazada şehit olanların bazı yakınları, tersane nizamiyesine gelerek, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Şehit yakını olduğunu bildiren bir vatandaş, kazada şehit olanlar arasında Erzurumun Oltu ilçesinden hemşehrileri olan deniz er Semih Sözenin de yer aldığını, haberini duyunca bilgi almak için geldiklerini, ailesinin de Erzurumdan yola çıktığını söyledi.
Bugün otopsi yapılacak
İzmir Valisi Mustafa Toprak, olayla ilgili açıklama yaptı. Toprak, İki tane gemi, biri indirildikten sonra diğerinde bir yatma oluyor ve ondan sonra dengeyi kaybettiği için bir deniz kazası meydana geliyor. O anda geminin, römorkörün içerisinde 1i astsubay olmak üzere 8 asker, 2 de işçi bulunuyordu ve şu anda maalesef cesetlerine ulaşılmış oldu ve çıkarıldı. Yarın (sugün) gerekli otopsi ve incelemeler yapıldıktan sonra belirlenecek bir saatte cenazeler kaldırılacak dedi. Vali Toprak, olayla ilgili askeri savcılığın incelemesinin sürdüğünü, ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlunun da tersaneye gelerek, olayla ilgili bilgi aldığını bildirdi. Bu arada, olay yerine Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da gelerek bilgi aldı.
Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92569
Bu haber 835 defa okundu.
Yorumlar
+ Yorum Ekle