En Sıcak Konular

2013’ÜN EN POPÜLER FUTBOLCUSU DROGBA

23 Aralık 2013 21:38 tsi
2013’ÜN EN POPÜLER FUTBOLCUSU DROGBA Medya Takip Merkezi (MTM), spor dünyasının yıl boyunca medyada en fazla gündemde olan sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticilerini belirledi.

2013'ÜN EN POPÜLER FUTBOLCUSU DROGBA
Medya Takip Merkezi (MTM), spor dünyasının yıl boyunca medyada en fazla gündemde olan sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticilerini belirledi. Bütün yılın değerlendirildiği araştırmaya göre, Drogba medyada en fazla ilgi toplayan futbolcu olurken, Burak Yılmaz ve Sneijder onu takip ettiler. İşte, araştırmanın diğer detayları…

Medya Takip Merkezi, hazırladığı araştırma ile yılın en medyatik sporcularını belirledi. Galatasaray'ın yıldız futbolcuları ilk üç sırayı paylaşırken, yılın en çok konuşulan futbolcusu, 2012-2013 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a gelen Didier Drogba oldu. Takımının kritik maçlarında kritik golleriyle taraftarların gönlünde taht kuran Drogba, Beşiktaş derbisinde de filelere yolladığı iki gol ile maçın seyrini değiştirdi. Deneyimli futbolcu,152 bin 099 haber ve yazı ile medyada yer aldı.

2013 yılına adından sıkça söz ettiren bir diğer futbolcu Burak Yılmaz oldu. Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın Sivasspor'u 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atan Burak Yılmaz, lig kariyerindeki 100. golünü kaydederken, 100'ler kulübüne giren 35. futbolcu oldu. Yılmaz, yılın ikinci yarısında İtalya'nın Lazio Kulübü'nden gelen transfer teklifiyle gündeme otururken, toplamda 135 bin 888 haber ve yazı ile medyada konuşuldu.

Medyada en fazla ses getiren diğer futbolcu, Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder oldu. Takıma ara transfer döneminde dahil olan Sneijder, yılın son çeyreğinde teknik direktör Mancini'nin göreve başlamasından sonra gösterdiği başarılı performansı ile dikkatleri çekti. Sneijder'in yıl içinde adından söz ettirdiği haberlerden bir diğeri ise, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında, en beğenilen futbolculardan oluşan ilk 11'e seçilmesi oldu. Sneijder, yıl içinde toplam 132 bin 555 haber ve yazı ile medyada yer alırken onu, Moussa Sow (80 bin 132 haber yazı) ve Felipe Melo (79 bin 617 haber ve yazı) takip ettiler.

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCULARI

No    Sporcu            2013 Yılı

1    Didier Drogba    152.099
2    Burak Yılmaz     135.888
3   Wesley Sneijder   132.555
4   Moussa Sow        80.132
5   Felipe Melo           79.617
6   Raul Meireles        73.352
7   Arda Turan           66.422
8   Pierre Webo          66.419
9   Fernando Muslera   64.078
10 Mehmet Topal        62.084

(MTM Medya Takip Merkezi tarafından, 2013 yılında 3000'i aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitelerinde yapılan haber takip sonuçlarından derlenmiştir.)

Yıl boyunca en çok konuşulan teknik direktör Fatih Terim…

MTM'nin aynı araştırmasına göre, yılın en medyatik teknik direktörü Fatih Terim oldu. Yılın ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Mersin İdman yurdu karşılaşmasındaki hareketlerinden dolayı Fatih Terim'e verilen 9 maçlık ceza, basında yoğun yer aldı. Yeni sezonun henüz başında Galatasaray'dan ani ayrılışı ile medyanın dikkatini bir anda üzerine çeken Terim, yıl boyunca, 189 bin 197 haber ve yazı ile konuşuldu.


En çok konuşulan bir diğer isim ise Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman oldu. Kocaman, Sarı lacivertli kulübü Avrupa kupalarında ilk defa yarı finale taşıması ile kulüp tarihine geçti. Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa haberi ile medyanın ilgi odağı haline gelen Kocaman, 88 bin 360 haber ve yazı ile medyada yer aldı.

MTM'nin yılın spor gündemi araştırmasında öne çıkan bir diğer teknik direktör Ersun Yanal'dı. 
Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'un başında olan Yanal, Aykut Kocaman'dan boşalan Fenerbahçe teknik direktörlüğüne başlaması ile medyadaki görünürlüğünü yükseltirken, yıl boyunca toplam 74 bin 983 haber ve yazı ile konuşuldu. Onu, Samet Aybaba (58 bin 906 haber ve yazı) ve Roberto Mancini (53 bin 555 haber yazı )takip ettiler.

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLERİ

No Teknik Direktör  2013 Yılı
1     Fatih Terim         189.197
2   Aykut Kocaman     88.360
3    Ersun Yanal          74.983
4   Samet Aybaba       58.906
5   Roberto Mancini     53.555

(MTM Medya Takip Merkezi tarafında, 2013 yılında 3000'i aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitelerinde yapılan haber takip sonuçlarından derlenmiştir. )

2013'de medyanın gözü Aziz Yıldırım'daydı
Aynı araştırmaya göre, 2013 yılında medyada en çok yer alan kulüp yöneticisi Aziz Yıldırım oldu. 
Yıldırım, Fenerbahçe tarihinde 17 yıl başkanlık yapan Şükrü Saraçoğlu'nun ardından, 15 yıl başkanlık koltuğunda oturmasıyla kulüp tarihine geçti. Yılın ilk yarısında, UEFA'nın ömür boyu futboldan men istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Aziz Yıldırım, şike soruşturması ile medyada geniş yer buldu. Yıldırım, başkanlığa tekrar aday olması ile medyanın ilgisini toplarken, 105 bin 603 haber ve yazı ile konuşuldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 84 bin 684 haber ve yazı ile medyada en çok konuşulan diğer kulüp yöneticisi oldu. Yılın ilk yarısında, Futbol Federasyonu'nun getirdiği yabancı sınırlamasına yönelik eleştirileriyle gündemde olan Aysal, TFF'yi istifaya davet etmişti. Fatih Terim'in görevine son vermesi ile dikkatleri üzerine toplayan Aysal, yıl içinde adından sıkça söz ettirdi.

Medyada en çok bahsedilen bir diğer kulüp yöneticisi Fikret Orman oldu. Yılın ilk yarısında, İnönü Stadı'nın yerine yapılacak yeni statla ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Haziran'da Serdal Adalı ile girdiği kulüp başkanlığı yarışından galibiyetle çıkan Orman, 3 yıl daha Beşiktaş'ın başında olmayı garantilemesi, basında öne çıkan konular arasında yer aldı. Orman, yıl boyunca toplam 60 bin 847 haber ve yazı ile konuşuldu. Öne çıkan diğer kulüp yöneticileri ise, İbrahim Hacıosmanoğlu (30 bin 360 haber ve yazı) ve Sadri Şener (20 bin 091 haber ve yazı)  oldular.

Kaynak:  MTM


Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,057 µs