En Sıcak Konular

''BU HÜKÜMETİN YERİNDE DURMASI MÜMKÜN DEĞİL''

20 Aralık 2013 23:08 tsi
''BU HÜKÜMETİN YERİNDE DURMASI MÜMKÜN DEĞİL'' Bahçeli, “Basına yansıyan görüntülere göre evlerde adeta banka kuran, para biriktiren yüzler AKP hükümetinin asla altından kalkamayacağı bir konudur. Bu durumun siyasi bir faturası çıkarılmalıdır” dedi

Bu hükümetin yerinde durması mümkün değil

Bahçeli, “Basına yansıyan görüntülere göre evlerde adeta banka kuran, para biriktiren yüzler AKP hükümetinin asla altından kalkamayacağı bir konudur. Bu durumun siyasi bir faturası çıkarılmalıdır” dedi
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kadirli Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin önemli konuştu. Bahçeli, “Türkiye 17 Aralık’tan beri muhatabı iktidar olan çok ciddi yolsuzluk iddia ve haberleriyle çalkalanmaktadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ” Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması “ gittikçe büyümüş ve genişlemiştir. Öyle isnatlar, öyle suçlamalar vardır ki, bunların birisi bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir” dedi. 
 
Hafife alınamaz
Bahçeli şöyle devam etti: “Görünen odur ki, yolsuzluk dalgası AKP hükümetini şaşkına çevirmiş, gaflet anında yakalamıştır. Bazı bakan çocukları, yandaş işadamları, belediye başkanları, bürokratlar, danışmanlar ve bir kamu bankası genel müdürü ilk etapta gözaltına alınanlar arasındadır. Yöneltilen suçlamalar hafife alınacak türden değildir. Uzun süreli teknik takip ve dinleme sonucunda yolsuzluk bağlantıları tespit edilmiş ve şüpheliler kıskıvrak yakalanmıştır. Bu hadise yakın tarihimizin en önemli gelişmesi olup iktidarın maskesini indirmiştir. Kuşkusuz söylenecek çok şey vardır. Ancak şimdilik ve bu ortamda şu kadarını ifade etmeliyim ki, ortaya çıkan görüntüler, basına yansıyan bilgi, belge ve bulgular, evlerde adeta banka kuran, kasalarca para biriktiren yüzler AKP hükümetinin eseri ve asla altından kalmayacağı vebalidir.” Bahçeli, “Rüşvetçi bakanlar ilgili ortalıkta dolaşan şayialar da kolay kolay hazmedilecek ve geçiştirilecek bir konu değildir. Bu iddiaların hepsi aydınlığa kavuşmalı, suçlular hak ettikleri cezaları bulmalıdır” dedi. Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: 
 
Korkuluk taşlıyor
“Şayet tüm suçlamalar sübut bulursa, bu durumun mutlaka bir siyasi faturası çıkarılmalıdır. Hükümet yolsuzluğun dibini boylamış, potansiyel suçlular dolmuş taşmış; Başbakan ise hala korkuluk taşlamaktadır. Yolsuzluk tasması hükümetin boynuna geçmiş, Başbakan ise hala çetelerden, sermaye guruplarından, medyadan ve karanlık güçlerden bahsetmektedir. Türk milletinin el emeği, göz nuru, alın teri hükümet güdümlü yolsuzluk şantiyesinde hiç edilmektedir, Başbakan ise hala Türkiye’ye istikamet çizenler, çirkin yollara girenler, kirli ittifaklar var diyerek milletimizi kandırmaktadır. Ateş bacayı sarmış, yolsuzluk dumanı görüş açısını sıfıra indirmiş, Başbakan ise hala ‘babamın oğlu olsa dinlemem’ ezberleriyle vakit geçirmektedir.  Kadirli’den Başbakan’a diyorum ki, madem ’babamın oğlu olsa dinlemem’diyorsun, o zaman gel de evlatlarının gemicikleri nasıl edindiğini, pırlanta dükkanlarına nasıl ortak olduğunu Kadirli’lilere bir anlat. Sen ve hanedanına konan talih kuşu Kadirli’li kardeşimi niçin pas geçmiştir, zahmet edip de bu sorunun cevabını açıkla? Sayın Başbakan uzağa bakma, başka yerde şüpheli izi sürme, milli irade diyerek gizlenme. Siyasi mühendislik yapılıyor sözleriyle yolsuzluk operasyonunu kirletme, karartma, sulandırma, savsaklama. Hükümetinin her tarafına yolsuzluk virüsü bulaşmıştır da, bunu bir tek sen mi görmedin? Hükümetin, tepeden tırnağa rüşvete, suiistimale, kara paraya ve usulsüzlüğe batmıştır da, bunu sadece sen mi fark etmedin? Sen ve hükümetin Türkiye’nin geleceğini karartırken ve sabote ederken hiç mi vicdanın sızlamadı, hiç mi rahatsız olmadın?” 
 
Tarafları uyarıyorum
Bahçeli, “Buradan tüm tarafları ikaz ediyorum; süren soruşturmayı hiç kimse engellemeye kalkmamalıdır. Başbakan Erdoğan ve hükümetinin başta İstanbul Emniyeti’ndeki polis müdürlerini görevden alması, hatta soruşturma açması tam olarak suçluluğun vermiş olduğu panik halidir. Hele hele soruşturmayı sürdüren savcılarla ilgili herhangi bir tasarruf, direkt olarak Başbakan ve bakanların suçlamalardan kaçmak ve kurtulmak arayışı olarak yorumlanacaktır.” 
 
Yıllardır hükümeti uyardık
MHP lideri Devlet Bahçeli, “Artık takke düşmüş yolsuzluğun sevk zinciri belirmiştir. Yolsuzluk mahzeninin kapısı açılmış, pis kokular her tarafa yayılmıştır. Bu soruşturma sonuna kadar sürdürülmeli, ucu kime değerse değsin söz konusu hukuki süreç sağlıklı ve düzgün şekilde ilerletilmelidir” diye konuştu. Devlet Bahçeli, “Hepinizin huzurunda tekraren ifade ediyorum; Milliyetçi Hareket Partisi yıllardır, hükümeti uyarmadı mı? Yanlış yoldasın, çıkmazdasın, yolsuzlukların içindesin, etrafın çıkarcılarla örülüyor ey Başbakan demedi mi? Yabancılara kazandırıyorsun, yandaşları palazlandırıyorsun, haram yiyenleri kolluyorsun, ihaleye fesat karıştıranları koruyorsun ey Başbakan diye ikaz etmedi mi?” dedi. 
 
Haklı çıktık
Devlet Bahçeli, “Kaynakları satmayı bırak, yatırım yap, helalden ayrılma, milletimizin hakkını gasp etme ey Başbakan diye seslenmedi mi? Bu zenginlik sahte, bu büyüme hormonlu, serveti çoğalan milletimiz değil sen ve çevren, çarşı, pazar ve mutfak perişan, yalanı bırak, gerçeğe dön diyerek Başbakan’a çağrı yapmadı mı? Biz her sözümüzde haklı çıktık. Her uyarımızda hedefi on ikiden vurduk. Öngörülerimizde hiç yanılmadık. Teşhislerimiz de hiç boş ve temelsiz çıkmadı” diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92388


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,877 µs