En Sıcak Konular

ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARINA GERİ DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ

1 Şubat 2008 20:12 tsi
ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARINA GERİ DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verdiği ders kitaplarından kullanılmış olanlarını gelen talepler üzerine geri toplayarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verdiği ders kitaplarından kullanılmış olanlarını gelen talepler üzerine geri toplayarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.
Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''kullanılmış ders kitapları, defter ve atık kağıtların toplanması'' konulu bir genelge yayınladı.
Bakanlığa, bu kitaplardan, kullanılmış, okutulma süresi dolan ve programları değişenler ile öğrencilerin kullandıkları defterler, evde ve okulda biriken kullanılmış kağıtların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması ve ekonomiye kazandırılması yönünde, il milli eğitim müdürlükleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar tarafından yazılı ve sözlü talepler geldiği belirtildi.
Ülke kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması ve öğrencilerde çevre bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla kullanılmış ders kitaplarının toplanarak ekonomiye kazandırılmasının planlandığı ifade edildi.
Genelgeye göre, öğrencilerden kullanılmış ders kitaplarını, öğrenci çalışma kitaplarını ve defterlerini geri vermek isteyenlerin kitap ve defterleri, okul idarelerince her yıl Haziran ayı sonuna kadar toplanacak.
2008-2009 eğitim-öğretim yılında da okutulacak ve kullanılabilir durumda olan ders kitapları ile öğretmen kılavuz kitapları seçilerek okul kütüphanelerine konulacak.

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,446 µs