BDP SEÇİMLERDEN ÖZERKLİK ÇIKARTACAK!
16 Aralık 2013 23:02 tsi
Prensip anlaşması Osloda yapılan, alt yapısını iktidarın hazırladığı ve 2010 yılında resmen ilan
edilen demokratik özerkliki hayata geçirmeye hazırlanan BDP en güçlü isimlerini aday yapıyor
BDP, seçimlerden özerklik çıkaracak!
Prensip anlaşması Oslo'da yapılan, alt yapısını iktidarın hazırladığı ve 2010 yılında resmen ilan
edilen "demokratik özerklik"i hayata geçirmeye hazırlanan BDP en güçlü isimlerini aday yapıyor
BDP, "bölgesel özerklik" planını, yerel seçimlerle birlikte hayata geçiriyor. "Düz ova" da yaşayanlar ayrı bir sistem kurmanın peşinde koşarken, terör örgütü de yakında "demokratik özerklik" kararını resmen dünyaya ilan edecek. Anlaşması Oslo'da yapılan, alt yapısını AKP'nin hazırladığı ve 2010 yılında resmen ilan edilen "demokratik özerklik" i hayata geçirmeye hazırlanan BDP en güçlü isimlerini aday yapıyor. BDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Eşbaşkan Gülten Kışanak'ı aday gösterirken, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk talip oldu.
Seçimi bekliyorlar
BDP, böylece yerel seçimlerde alınacak "başarılı" sonuçların ardından Doğu ve Güneydoğu'da "özerklik" ilan edecek. 2010'da Diyarbakır'da toplanan BDP'li belediye başkanları, belediyelerin merkezi hükümetten bağımsız hale gelmesi için mücadele kararı almış, bu karar, AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na dayandırılmıştı. BDP'nin elinde Diyarbakır, Batman, Hakkari, Tunceli, Iğdır, Siirt, Van ve Şırnak ile birlikte 51 ilçe ve 40 belde olmak üzere toplam 99 belediye başkanlığı bulunuyor. Bu belediyelerin "özerklik" açılımına PKK'li Cemil Bayık da destek verip, yakın zamanda "demokratik özerklik" ilan edeceklerini açıkladı.
Talimat İmralı'dan
Öcalan'ın, 2007'de İmralı'dan avukatları aracılığı ile "tartışma açılması" talimatı verdiği "demokratik özerklik" projesi Türkiye'nin en az 25 özerk bölgeye ayrılmasını kapsıyor. Proje, "Yerel ve bölgesel özerk yapıların önünün açılması, resmi dil ve bayrağın Türkiye için geçerli olmakla birlikte her bölgenin kendine ait sembol ve renklerine izin verilmesini" içeriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan da, sistemin temelini oluşturan "valilerin seçimle gelebileceği" düşüncesini ortaya atarak projeye destek vermişti. "Demokratik özerklik"in altyapısı AKP iktidarı tarafından titizlikle hazırlandı. Üniter yapımızı parçalamaya yönelik olarak önce bir kaç ili bir araya getirerek "Bölgesel Kalkınma Ajansları" kuruldu. İllerdeki büyük yatırımlar AB tarafından fonlanan bu ajanslarca yapıldı. Daha sonra önce 9 ilde her biri yerel bir Yargıtay olması planlanan Bölge Adliye Mahkemeleri kuruldu. Bu sayı daha sonra 15'e çıkarıldı. Ardından büyükşehir sayısı 29'a çıkarılırken 559 belediye köye dönüştürüldü, büyükşehirler için "süper yetkilerle" donatılmış belediye başkanlığı modeli hazırlandı.
Kürt konfederasyonu
Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde 3723 Sayılı 12 Nisan 1991 tarihli yasa ile TBMM tarafından onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı anayasal güvenceye bağlanacak ve ayrılıkçı Kürt hareketinin isteği doğrultusunda Güneydoğu ve Doğu bölgesine "Özerklik" verilecek. Türkiye'deki Kürdistan özerk bölgesininin Irak, Suriye ve İran'daki özerk bölgelerle birleştirilip, başkenti Diyarbakır olan "Birleşik Büyük Kürdistan Cumhuriyeti" olduğu her platformda dile getiriliyor. Haritaları yayınlanıyor. Türkiye'de kurulması planlanan "Özerk Kürdistan" eyaleti, Birleşmiş Milletler'e başvuracak. İkiz Sözleşmeler'in birinci maddesine göre, Türkiye'den ayrılıp, Kuzey Irak'taki Barzani ile birleşmek üzere "Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı" için plebisit (halk oylaması) isteyecekler. Her ülkedeki "Özerk Kürdistan" konfederal bir başkanlık sistemi ile birleştirilecek.
kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92243
Bu haber 1,186 defa okundu.
Yorumlar
+ Yorum Ekle