En Sıcak Konular

''GEZİCİ ÇARŞI''NIN ACISI BEŞİKTAŞ'TAN MI ÇIKARTILIYOR

16 Aralık 2013 12:54 tsi
''GEZİCİ ÇARŞI''NIN ACISI BEŞİKTAŞ'TAN MI  ÇIKARTILIYOR Beşiktaş Kasımpaşa deplasmanında 2-1 kaybetti ama futbol sahalarında kolay kolay görülmeyen olaylar yaşandı.Galatasaray maçında çıkan olaylar sonrası dün yaşananlar kafaları karıştırdı.Beşiktaş'a komplo mu var?

KARTAL AĞIR YARALI

Beşiktaş Kasımpaşa deplasmanında 2-1 kaybetti. Almedia ve Motta 82. dakikada kırmızı kart gördü. Fernandes kadro dışı, Almedia'nın sözleşmesi yenilenmeyecek...
 
Kolay değil... Mevsim kış, aylardan aralık, hava buz gibi, Haliç kıyısı karanlık, her şeye rağmen tribünlere koşan binlerce aşık! İçimizi ısıtan futbol sevdasının verdiği sıcaklık! İki ekipten hangisi kazanırsa yolu aydınlık... Bu nedenle lacivert-beyazlı taraftarlar haykırıyordu: "Yaşa Kasımpaşa, zirve yakışır sana" Siyah-beyazlı renklere gönül verenler de susmuyordu: "Gel gündüzle gece olalım. Gel gökyüzünde yıldız olalım. Seninle şampiyonluklara koşalım. Haydi yüksel Kara Kartalım." 
Kasımpaşa bu sezon bambaşka; geldi aşka... Beşiktaş'ın ilk 4 haftalık performansına herkes parmak ısırdı, ortak kanı şuydu: "Kartal zirve sana helal." O ne etkili, o ne mükemmel futbol: "Kartal gol, gol, gol. Şampiyonluk geliyor!" Siyah-beyaz, ilk 4 haftada akıllara ziyan... Karşısına kim çıkarsa çıksın tozduman... Ancak 5. haftadaki Galatasaray derbisinden sonrası tufan! Taraftar 90+3'te sahayı bastı, takım 3-0 hükmen yenik sayıldı... Fatura ağırdı: 4 maç seyircisiz... Beşiktaş'ta tribünler sessiz, takım sahada çaresiz... Teknik direktör Slaven Bilic'in dünkü maç konuşması "Bugün yeni bir umut, geçmişi unut, Paşa'yı yut!" Kartal maça golle başladı. Oğuzhan, Olcay'ı kaçırdı, bu oyuncu topu ortaya bıraktı, Almeida topu filelere yolladı: 0-1. Siyah-beyazlı futbolcular golden sonra topluca annesi Melek Zengin'i (52) kaybeden kaleci Tolga'nın yanına giderek kendisine moral verdiler. 25'te Fernandes ortaladı, Almeida müsait pozisyonda topu üstten dışarı attı. 39'da Almeida ve Oğuzhan topu birbirlerine bırakınca Kartal mutlak golden oldu. 
İkinci yarıya da Kasımpaşa golle başladı... 47'de Donk'tan topu alan Halil Çolak, şık bir vuruşla skora denge getirdi: 1-1. Beşiktaşlı oyuncular, golden önce taç atışının Kasımpaşalılar tarafından yerinden yapılmadığı gerekçesiyle uzun süre itiraz etti. 64'te Kerem'in sert şutunda kaleci Tolga Zengin topu son anda köşeden çıkardı. 71'de Kerem savunmanın arkasında Scarione'yi topla buluşturdu, bu oyuncu takımını öne geçirdi: 2-1. Böylelikle Beşiktaş öne geçtiği olaylı maçta Kasımpaşa'ya 2-1 yenildi, lider Fenerbahçe'nin 12 puan gerisine düştü.
 
Karar, kırmızı ve endirekt vuruş olmalıydı
Sahada bugüne kadar eşine rastlanmayan ilginç bir olay yaşandı. Dışarıdan atılan 2. topu eline alan Kasımpaşalı Donk, topu ısrarla elinde taşıdı. Bu arada Almeida, ceza alanı içinde topla buluştu ve gol pozisyonu ararken Donk diğer topu Almeida'nın önündeki topa attı ve pozisyonun şekli değişti. Bundan sonra hakem Barış Şimşek hata üstüne hata yaptı. Şöyle ki; 1. Topu gördüğü halde oyunu durdurmadı, olmaz ama düşüncesini de bilemiyorum, belki Beşiktaş lehine avantaj uyguladı. 2. Pozisyonun golle sonuçlanacağı düşünülürse Donk'a sarı değil kırmızı kart göstermeliydi. 3. Hakem atışı yaptırdı. 4. Pozisyona kart gösterdiği halde Kasımpaşa aleyhine endirekt ceza atışı vermedi. Ayrıca taç atışlarını da yerinden attırmadı.
 
Fernandes'in İPİ ÇEKİLDİ
Karşılaşmanın 82. dakikasında Beşiktaşlı taraftarlar başta Fernandes olmak üzere siyah-beyazlı futbolculara küfür etmeye başladı. "Tolga'dan utanın" diye bağıran seyircilere Fernandes büyük tepki gösterdi ve dönüp tükürdü. Portekizli yıldıza olan öfke daha da arttı. Bunun üzerine Kasımpaşalıların bulunduğu maraton tribünden sahaya atlayan Mustafa Özer adındaki bir kişi Fernandes'e saldırdı. Kasımpaşalı oyuncuların etkisiz hale getirdiği taraftarı Almeida ve Motta tekmeledi. Bunun üzerine hakem Barış Şimşek her iki oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Fernandes'e büyük tepki gösteren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yıldız oyuncuyu kadro dışı bıraktıklarını belirterek "Kimse taraftara tüküremez ya da vuramaz" dedi. Orman, diğer Portekizli futbolcuları Almeida'nın da sözleşmesini uzatmayacaklarını açıkladı.
 
Kural hatası iddiası
Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ilk yarısına damga vuran olayın ardından akıllara o soru geldi: "Maç yeniden oynanır mı?" Mücadelenin hakemi Barış Şimşek, devre arasında MHK yetkilileriyle pozisyon hakkında fikir alışverişinde bulundu. Öte yandan karşılaşmadan sonra bir toplantı yapan Beşiktaş Yönetimi, "kural hatası yapıldığı gerekçesiyle" karşılaşmanın tekrar oynanması için Futbol Federasyonu'na başvurma kararı aldı.
 
'Gezi' sloganı ortamı gerdi
Beşiktaşlı taraftarlar, 34. dakikada  "Gezi"  olaylarına atıfta bulunarak "Her yer Taksim her yer direniş" diye bağırdı. Kasımpaşa tribünleri ise "Her yer Tayyip Erdoğan" diye yanıt verdi. Bunun üzerine siyah-beyazlı seyirciler "Tayyip'in uşağı Kasımpaşa" diye slogan atınca ortalık karıştı. Stattaki gergin atmosfer güvenlik güçlerinin çabasıyla önlendi.
 
Her yerde o var
Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın 80. dakikasında sahaya girerek Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes'e tekme atan taraftarla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 1976 Batman doğumlu Mustafa Özer olduğu öğrenilen kişinin, sosyal medya hesabından ilginç paylaşımlarda bulunduğu görüldü. Özer, karşılaşma öncesi "Bana arabamı kırdırtan futbolculara hakkımı helal etmiyorum" şeklinde mesaj attı. Siyah-Beyaz formalı birçok resmini paylaşan, Bursaspor maçlarından da resimleri bulunan Mustafa Özer adlı kişi Beşiktaşlı futbolculardan Atiba ile olan fotoğrafını da sosyal medyadan takipçileri ile paylaştı. Birçok maçta olaylara karışan bu kişinin maçlara nasıl girdiği büyük merak konusu oldu.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETSİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92262


Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,354 µs