En Sıcak Konular

CİM-BOM CHELSEA İLE EŞLEŞTİ

16 Aralık 2013 14:27 tsi
CİM-BOM CHELSEA İLE EŞLEŞTİ Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea oldu. Chelsea nasıl bir takım?

Cimbom'un rakibi nasıl bir takım!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea oldu. Chelsea nasıl bir takım?

YİNE MOURİNHO
Galatasaray, geçen yıl çeyrek finalde Real Madrid'e elenirken takımın başında yine Jose Mourinho vardı...
DROGBA İÇİN ANLAMI FARKLI
Karşılaşmanın bir farklı anlamı da Didier Drogba'nın eski takımı olması... Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, kariyerinin zirvesine bu takımda çıkmıştı...
Chelsea nasıl bir takım Chelsea kadrosu
Chelsea Football Club Batı Londra merkezli İngiliz futbol kulübü. 1905'te kurulan kulüp İngiltere Premier Ligi'nde oynamaktadır ve tarihi boyunca İngiliz liglerinde üst sıralarda yer aldı.. Dört kez İngiltere şampiyonu olan Chelsea, altı kez FA Kupası, dört kez Lig Kupası'nı müzesine götürmüştür. Kulüp, iki kere de UEFA Kupa Galiplerı Kupası'nı ve bir kez de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak Avrupa'da başarılı bir tablo sergiledi.
Chelsea ilk önemli başarısını 1955'te lig şampiyonu olarak gösterdi. 1960 ve 1970'lerde birçok kupa kazanan kulüp, 1997'ye kadar başka önemli bir başarı gösteremedi. Son on yıl, kulüp tarihinin en başarılı dönemi oldu. 2005 ve 2006 yılında lig şampiyonluğunu elde eden kulüp en son ki lig şampiyonluğunu 2010 yılında hem lig şampiyonluğunu hem de lig kupasını kazanarak çifte zafer yaşadı.En son ve en büyük başarısı ise 2012 yılında avrupa şampiyonluğunu kazanarak yaşadı.

2012 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni kazanan Chelsea
Adında Chelsea geçmesine rağmen Chelsea FC'nin merkezi aslında Chelsea değil, komşusu Fulham'dır. Kulüp, kuruluşundan itibaren iç saha karşılaşmalarını Fulham'da bulunan 42.449 seyirci kapasiteli Stamford Bridge'de oynar. 2003 yılından beri Rus milyarder Roman Abramoviç takımın sahibi.
Chelsea'nin klasik forması 1960'tan bu yana kullanılan kraliyet mavisi üst ve şort ile beyaz çoraptır. Kulübün arması modernleştirme ve yeniden markalaştırma çabaları için birkaç kez değiştirilmiş. Günümüzde asa taşıyan bir aslan şeklinde olan arma, 1950'lerdeki armanın düzenlenmiş bir versiyonudur.Kulüp, İngiliz futbolun en yüksek beşinci seyirci katılımı ortalamasını yakalamıştır.[5] 2010-11 sezonunda maç başına ortalama 41.435 bilet satarak bu alanda altıncı sırada yer aldı.
 
İlk Chelsea FC kadrosu, Eylül 1905
Chelsea FC, 10 Mart 1905'te Fulham Road'un karşısındaki The Rising Sun (şimdiki The Butcher's Hook) adlı bir barda kuruldu ve kısa süre sonra da lige girmeyi başardı. 1915'e kadar çok bir başarı gösteremediyse de, 1915 yılında FA Cup Finali'ne kaldı; ancak Sheffield United'a elenerek çok yaklaştığı bu kupayı alamadı. Kulüp büyük oyuncuları getirerek adından söz ettirmeyi başarsa da iki savaş arası dönemde pek etkili olamadı.
1952 yılında Arsenal'lı eski forvet Ted Drake Chelsea FC'nin başına getirildi. Ted Drake, Chelsea'nin modernleşmesinde büyük rol oynadı. Teknik adam Chelsea'nin armasını, genç kadroyu ve antrenman düzenini değiştirdi ve takımı yeniden kurdu. Bunun sonucunda Chelsea FC ilk kupasını 1954-1955 sezonunda ligi kazanarak aldı. Ertesi sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ni düzenlemeye başlarken, The Football League ve FA'in itirazları sonucu Chelsea turnuva başlamadan katılmaktan vazgeçti.
Kulüp 1960'lar boyunca kupa mücadelesine devam etti ve birkaç kez kıl payı hüsrana uğradı. 1964-65 sezonun sonlarına doğru; lig, FA Cup ve lig kupasında yoluna devam eden kulüp lig kupasını elde ederken diğer iki kupayı sonlara doğru kaybetti. 1970 yılında Chelsea ilk karşılaşmada 2-2 berbere kaldığı Leeds United'ı tekrar maçında 2-1 yenerek 1970 FA Cup'ı müzesine götürdü. Ertesi sezon yine 1-1 biten ilk karşılaşmanın ardından oynanan tekrar maçında Chelsea, Atina'da Real Madrid'i 2-1 yenerek ilk UEFA Kupa Galipleri Kupası zaferini elde etti.
Chelsea, 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederken
1970'lerin sonlarından 1980'lere dek Chelsea sarsıntılı bir süreç geçirdi. Stamford Bridge'in yeniden imarı kulübün finansal bütçesine zarar verdi. Bu gelişmelerden sonra yıldız oyuncular satıldı ve kulüp küme düştü. Azılı bir taraftar grubu da bu on yıllık süreçte kulübün başına bela oldu. Kulüp her şeyini yitirmişken 1982 yılında Ken Bates tarafından göstermelik olarak 1 sterline satın alındı. Günümüzde Stamford Bridge'in mülki haklarını gayrimenkul şirketlerine satan kulüp, evini kaybetmeyle karşı karşıya kaldı.
Bazı Teknik direktörleri Chelsea formasını giymiş olup takımın başına gelmiştir. Takımın şimdiki teknik direktörü Roberto Di Matteo 1996-2002 yılına kadar Chelsea forması giymiş olup, orta saha mevkisinde görev almıştır. 119 maçta 15 gol kaydetme başarısı gösterip jübilesini de Chelsea forması ile yapmıştır. 20 Kasım 2012'de Chelsea'nin Juventus'a 3-0 yenilgisinin ardından Di Matteo görevden alınmıştır.
Chelsea takımının en önemli mabedi Stamford Bridge stadyumudur. 42.000 kişilik kapasitesi bulunan ev sahibi stadyumu, 1899 yılında açılmıştır. Stadyum tamamen doğal çim olarak yapılmıştır.
Fernando Torres, Premier League'in en pahalı transferi olmuştu
Chelsea evinde 82.905 kişi ile 12 Ekim 1935 yılında 1935 yılının en çok maçı izlenen kulüp olmuştur. 1971-72 Avrupa Kupası'nda Lüksemburg takımlarından UN Käerjéng 97, o dönem ki adıyla Jeunesse Hautcharage'yi 21-0 yenerek tarihte rekor kırmıştır.  2004'de Rennes'den transfer edilen Petr Čech fazla maliyet yapmamıştır. İlerleyen zamanlarda Čech, yeteneğini kanıtlamıştır. Ve şu ana kadar en çok penaltı kurtaran kaleci Petr Čech'dir. Bu kayıtların elde olan yanı, Chelsea bir sezon büyük bir rekor kırdı. Kulüp 1978 ve 1980 yılları arasında evinde NaMağlubiyet ile tarihe geçmiştir.
Chelsea'nin ilk amblemi
Kuruluşundan bu yana Chelsea, 4 farklı amblem kullanmıştır. 1905 yılında oluşturulan ilk amblem, bir memurdan ve kulübün isminden ibaretti. Kulübün eski lakabı olan The Pensioners (Memurlar), bu amblem sebebiyle takılmıştı. 1953 yılına kadar kullanılan bu ilk amblem, Chelsea formasında bulunmamaktaydı. Ted Drake'nin 1952 yılında kulübü modernleştirmek için attığı adımlardan biri de amblemi değiştirmek oldu. Bir yıl süresince amblem, sadece kulübün isminin baş harflerini belirten C.FC oldu. 1953 yılında amblem, arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan olarak değiştirildi. Amblem ayrıca üç kırmızı gül, İngiltere'yi sembolize etmesi için, ve iki futbol topu içeriyordu. 1960'ların başında bu amblem, kulübün formalarında kullanılmaya başladı.
1986 yılında, kulübün yeni sahiplerinin isteğiyle, amblem tekrar değişti. Bu amblemde kullanılan aslan, daha doğal görünümlü ve sarı renkteydi. Amblemde, kulübün baş harfleri olan C.FC bulunuyordu. 3. amblem 19 yıl boyunca, küçük renk değişiklikleri haricinde, değiştirilmeden kullanıldı. 2005 yılında kulübün, 100. yılını kutlaması, yönetim değişikliği ve taraftarların istekleri doğrultusunda yeni bir amblem oluşturuldu. Bu amblem, 2. amblemde bulunan arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan biraz değiştirilip, altın rengi ve beyaz tonları eklenerek elde edilmiştir.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Cimbomun_rakibi_nasil_bir_takim/301638#.Uq7xeNJdUnE


Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,192 µs