En Sıcak Konular

GÜLEN CEMAATİ'NDEN FBI BASKINI AÇIKLAMASI

16 Aralık 2013 14:17 tsi
GÜLEN CEMAATİ'NDEN FBI BASKINI AÇIKLAMASI Gülen'in avukatı yaptığı yazılı açıklama ile 'FBI Fethullah Gülen Cemaatinin Okulunu Bastı', 'Fethullah Gülen’e FBI operasyonu', 'Fethullah Gülen’e Operasyon' başlığı ile yer alan haberler yalanladı.

Fethullah Gülen'den flaş açıklama!

Bazı internet sitelerinde ' FBI Fethullah Gülen Cemaatinin Okulunu Bastı' ' Fethullah Gülen'e FBI operasyonu', 'Fethullah Gülen'e Operasyon' başlığı ile yer alan haberlerde, gerçeği yansıtmayan iddia ve ithamlara yer verilmiştir

AÇIKLAMA VE CEVAP
 
Bazı internet sitelerinde ' FBI Fethullah Gülen Cemaatinin Okulunu Bastı' ' Fethullah Gülen'e FBI operasyonu', 'Fethullah Gülen'e Operasyon' başlığı ile yer alan haberlerde, gerçeği yansıtmayan iddia ve ithamlara yer verilmiştir. 
 
Öncelikle, müvekkilimin kurucusu, hissedarı veya yöneticisi olduğu hiçbir okul bulunmadığı gibi;"Fethullah Gülen cemaatinin okulu" iddiası da gerçeklikten uzaktır. 
 
Habere konu yapılan okul, yöneticilerinin bir kısmının Türk olduğu Pelikan Vakfı isimli kuruluş tarafından işletilmekte olan charter school'dur.  
 
Haberde yer verilen iddialardan sadece FBI yetkililerinin okula gelmiş olduğu hususu doğrudur. Bunun dışında yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Okulda gözaltına alınan hiçkimse olmadığı gibi okula gelinmeden once de bilgi verilmiştir.  
 
Söz konusu okulun öğrencilerinin tamamına yakını fakir aile çocuklarından oluşmasına, Pelikan Vakfı tarafından işletilmeye başladıktan sonra başarı seviyesini ciddi oranda artırmasına ve okulda önceden var olan uyuşturucu, silah, çete, vb. hadiselerin sonlanmasına ragmen bir kesim tarafından sevinç çığlıkları atılarak baskın haberleri yapılması, habercilik anlayışından öte bir davranışla hareket edildiğini göstermektedir.
 
Müvekkilimle hiçbir ilgisi olmayan bu şekildeki bir hadisenin Baskın ve Operasyon olarak nitelendirilmesi açık bir haksızlıktır. Müvekkilim yasalara aykırı hiçbir faaliyetin içerisinde olmamıştır. Mesnetsiz  iddialarla yasalara aykırı işlerin içerisinde göstermeye çalışılması da muhatapların kötüniyetinden başka bir anlam ifade etmeyecektir.
 
5651 Sayılı Yasa gereğince açıklama metnimizin internet sitenizde yayınlanmasını talep ediyoruz. Saygılarımla
 
Fethullah Gülen
Vekili
Av.Nurullah Albayrak


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Fethullah_Gulenden_flas_aciklama/301618#.Uq7vHNJdUnE


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,163 µs