En Sıcak Konular

SÜPER LİGDE 14.HAFTANIN ANALİZİ

11 Aralık 2013 10:43 tsi
SÜPER LİGDE 14.HAFTANIN ANALİZİ Fenerbahçe, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanından da alnının akıyla çıkıp, şampiyonluk yarışında zorlu bir virajı daha döndü.

HAFTANIN ANALİZİ

ZİRVENİN tek hakimi olan Fenerbahçe, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanından da alnının akıyla çıkıp, şampiyonluk yarışında zorlu bir virajı daha döndü.

Üst üste 6. dış saha galibiyetini elde eden Kanarya, ligde yenilmezlik serisini ise 13 maça taşıdı. Kupada Fethiyespor'a elenerek taraftarlarına büyük bir şok yaşatan Fenerbahçe, Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam ediyor. Çaykur Rizespor'u deplasmanda mağlup eden sarı, lacivertli ekip, lig de işini şansa bırakmayacağını bir kez daha ispatladı. Kupada elenmenin moral bozukluğu ile sahaya çıkan Fenerbahçe, Kupa'nın acısını Çaykur Rizespor'dan çıkardı. Sarı-lacivertliler ligde en yakın rakibine 8 puan fark atarak zirve yarışında çok önemli avantaj sağladı. 

Ligin flaş ekiplerinden Sivasspor'u ağırlayan Beşiktaş, fırtına gibi başladığı maçtan 1 puanla ayrıldı. Lige fırtına gibi başlayan Beşiktaş son 7 maçında 5'ince kez berabere kalırken; puan cetvelinde üçüncü sıraya yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Pazartesi gününe abone ettiği Beşiktaş, beşinci kez bu günde sahaya çıktı. Siyah beyazlılar düne kadar 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlupubiyet almıştı. Galatasaray derbisinde yaşanan tatsız olayın ardından 4 maç seyircisiz oynama cezası olan Beşiktaş, sonunda taraftarlarına kavuşuyor. Dünkü Sivasspor mücadelesiyle birlikte siyah-beyazlılar cezasını tamamladı. Beşiktaş-Elazığ maçında tribünlerdolu olacak.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden Trabzonspor, Gaziantepspor deplasmanında da yara aldı. Yarın Avrupa Ligi'nde Lazio ile kritik bir maç oynayacak olan bordo-mavili ekip, Gaziantepspor karşısında hiçbir varlık gösteremedi. 23 Eylül'den beri dışarıda kazanamayan Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında da aynı akibete uğrayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı ve zirve yarışında büyük bir yara aldı. Bu sonuçla Gaziantepspor, Sergen Yalçın'la 3'te 3 yaptı, deplasmanlarda kayıpları oynayan Trabzonspor ise 3'üncü kez dışarıda 3-2 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Galatasaray evinde Elazığspor'u konuk etti. Rakibini ilk yarıda Selçuk ve Burak'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 yenen sarı kırmızılılar kupa maçındaki kötü futbolunu unutturdu.  Son olarak Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla eleyen Galatasaray, o maçtan sonra taraftarının protestosuna uğramıştı. Elazığspor maçı öncesi taraftarıyla barışan sarı kırmızılı takım, lider Fenrebahçe ile arasındaki puan farkını böyle korumuş oldu. 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/HAFTANIN_ANALIZI/300981#.UqhMZ9JdUnE


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,620 µs