En Sıcak Konular

GÜLEN: 'HÜKÜMETLE SAVAŞMAYA NİYETLİ DEĞİLİZ'

11 Aralık 2013 13:36 tsi
GÜLEN: 'HÜKÜMETLE SAVAŞMAYA NİYETLİ DEĞİLİZ' Bir kaç gün önce yaptığı konuşmada kasetli gönderme yapan Fetullah Gülen bu kez tersine bir mesaj verdi. Gülen: Devlet ve başındaki iktidarla savaşmayız.

Gülen cemaati geri adım mı atıyor!

Bir kaç gün önce yaptığı konuşmada kasetli gönderme yapan Fetullah Gülen bu kez tersine bir mesaj verdi. Gülen: Devlet ve başındaki iktidarla savaşmayız.

Dershanelerin kapatılması ihtimali nedeniyle bir süredir AK Parti hükümeti ile gerginlik yaşayan, bir kaç gün önce kasetli göndermede bulunan Gülen Cemaati'nin lideri Fetullah Gülen, bu kez tersine bir açıklama yaparak gerginliği düşürme yolunu seçti. 
Gülen, devlet ve devletin başındaki iktidarla savaşmaya niyetlerinin olmadığını söyledi.

'HÜKÜMETLE SAVAŞMAYA NİYETLİ DEĞİLİZ'

Fetullah Gülen, 'Her Zaman Sulh Yolunda' başlıklı açıklamasında, dershanelerin kapatılması ve MGK kararlarının yayınlanması ile iyicene tırmanan gerginliği düşürmeye yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamasında kimsenin kendi devleti ve başındaki iktidarla savaşmaya niyeti olmadığını söyleyen Gülen, "Bunu öyle göstermek isteyenler (zannediyorum) ortada söz getirip götüren fitneciler, fırsatçılar, mekirciler, keydciler ve hud'acılardır" dedi.
 

AKP'YE MGK DESTEĞİ

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan 2004 yılı MGK kararları ile ilgili de konuşan Gülen, o kararların AK Parti hükümeti tarafından imzalanmasını konjonktüre bağladı. "MGK 2004 kararlarıyla ilgili Hudeybiye teşbihi yaparken, o arkadaşların askerlerle ve o günkü idarede bulunan kimselerle beraber o meseleye imza atmalarını, şartlar ve konjonktürün gereği olarak tıpkı Efendimiz'in bir gaileyi ucuz atlatma adına geri adım atması gibi ele aldım. Hem de şu cümleyle dedim; Bazen geriye adım atmak, ileriye on adım atma değerindedir. Mesele siyaki ve sibakıyla ele alındığı zaman görülecektir ki, esasen orada imza atan arkadaşları korumaya ve mazur görmeye matuf bir ifade tarzıydı o." sözleri ile AK Parti hükümetinin günün şartlarına göre o kararları imzalamasına destek verdi. 
 

TANSİYONU DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Gülen, hükümet ile yaşanan gerginlik için de tansiyonu düşürme çağrısında bulundu. Yaşanan gerginlik nedeniyel artan tansiyona değinen Gülen, "Hususiyle günümüzde nifak ve şikakın çok köpürüp durmasına karşılık, tadil edici ve tansiyonu aşağıya çekici ilaç türünden bir kısım pozitif tavır ve davranışlarda bulunmak yeğlenir. Kopma ve parçalanmayı hızlandırmamak için bazıları sineye çekilmeli ve karakterleri itibarıyla oldukları yerde durmalıdırlar" dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Gulen_cemaati_geri_adim_mi_atiyor/301043#.UqhLktJdUnE


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,693 µs