En Sıcak Konular

BDP'LİLER MECLİSTE TERÖR ESTİRİYOR

11 Aralık 2013 13:33 tsi
BDP'LİLER MECLİSTE TERÖR ESTİRİYOR “Türkiye Kürdistanı” ifadesini tutanaklara geçirme planları tutmayan BDP’liler dün yeni tahriklere soyundu! Sırrı Sakık “Bu anayasaya saygı duymuyoruz... Bunun karşılığı kan!” derken, Hasip Kaplan ise yenilenen kanunu yere fırlattı!

BDP'liler, Meclis'te terör estiriyor!

"Türkiye Kürdistanı" ifadesini tutanaklara geçirme planları tutmayan BDP'liler dün yeni tahriklere soyundu! Sırrı Sakık "Bu anayasaya saygı duymuyoruz... Bunun karşılığı kan!" derken, Hasip Kaplan ise yenilenen kanunu yere fırlattı!
 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir süre milletvekillerinin Mustafa Balbay'ın tebrik etmesini bekledi. Kaplan'ın bekleyişini yere oturarak sürdürmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten uyarı geldi. Balbay'ın milletvekilleriyle kucaklaşması ve tebrikleri kabul etmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaplan'ın sözünü keserek CHP'lilere seslendi. Çiçek, "Heyecanınızı anlıyorum ancak Sayın Kaplan'ın da sözlerine devam edebilmesi için takdiri size bırakıyorum" dedi. Bunun üzerine Hasip Kaplan, "Ben baştan başlarım sorun değil, müsaadenizle ben şöyle oturuyorum" diyerek kürsünün yan tarafına oturdu. Kaplan'ın bu esprili yaklaşımı Meclis'te gülüşmelere neden oldu. Tartışmalara neden olan "Kürdistan" ifadesinin bütçe tasarısı raporundan çıkartılmasına değinip, iki raporu vekillere gösteren daha önce kürsüde bardak kıran Kaplan, bu durumu protesto ederek, bu kez de söz konusu raporu yere fırlattı. Tartışmaların ardından BDP'li milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk etti.
 
BDP, "Kürdistan"la Meclis'i yine gerdi!
TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde "Türkiye Kürdistanı" ifadesini Meclis tutanaklarına geçirmek isteyen BDP, dün de Meclis'i gerdi. BDP'li Hasip Kaplan konuşurken, Mustafa Balbay'ın tebrikleri nedeniyle konuşması kesilirken, Kaplan başkanlık kürsüsünün önünde oturarak eylem yaptı. Kaplan, "BDP'li 6 vekilin de aynı şekilde göreve başlamasını bekliyoruz. Burada hiç kimsenin oldu-bittiye getirmeye, defakto bir durum yaratarak kendi bildiğini okuma hakkı hukuku yoktur" dedi. Tartışmalara neden olan "Kürdistan" ifadesinin bütçe tasarısı raporundan çıkartılmasını eleştiren Kaplan, "Burada bir karar alındı. Meclis Başkanlığı 'yeni şerhi veriniz' demedi. Bu sansürlü rapor, bu da hakiki rapordur. Bir partinin fikri hak ve hürriyetlerini yok ederseniz Meclis Başkanlığı'nı AİHM'e dava edeceğiz. Sizi mahkemeye vereceğiz" dedi.
 
Meclis'in kararıdır
"Kürdistan" ifadesini çıkararak Anayasa'nın gereğini yaptıklarını vurgulayan AKP'li Nurettin Canikli, "Anayasa'ya aykırı bir işlem tesisi olamaz, olmamalı. Anayasanın 3. maddesi çok açık bir şekilde 'Türkiye devletinin bölünmez bir bütün'olduğu ifadesi açıkça yansıtılmıştır. Bu açık hükümlere rağmen Anayasa'nın tümüne uygun olması gerekir. Uygun olmadığı takdirde bu Meclis bunu düzeltir. Alınan kararda TBMM Genel Kurulu 1. ciltten çıkartılması, 1. cildin bastırılıp tekrar dağıtılması karar altına alınmıştır. Bu karar TBMM'nin kararıdır" dedi.

Bunun karşılığı kan
BDP'li Sırrı Sakık da, mevcut Anayasa'ya saygı duymadıklarını belirleterek, "Fırtına, Kürt ve Kürdistan üzerine koptu. Birkaç gün önce Diyarbakır'a gideceksin 'Kürdistan' diyeceksin, grup konuşmasında demokratikleşme paketinden daha önemli bir açıklamada bulunacak, 'Kürt've 'Kürdistan' sözlerini grup konuşmasında seslendireceksin, ama şimdi sonuç bu. Doğru olanı yaptı ama bu sözlere alışmak için biraz daha zamana ihtiyacınız var. Sizden istediğimiz eşit yurttaşlık temelinde bir anayasadır. Bu yüzden bu anayasaya saygı duymuyoruz. Dünün asimilasyoncu politikaları çıkar. Türkiye bunu denedi, bir daha denemeyin, bunun karşılığı kan" dedi. AKP'li Mahir Ünal ise "Biz burada Anayasa'ya bağlılık yemini etmiş, bu Meclis'i sorunların çözüm yeri olarak kabul etmiş vekiller olarak Anayasa'yı değiştirme iradesi ortaya koyarız. Ama 'Anayasa'yı kabul etmiyorum' diyerek, yasaya, içtüzüğe aykırı işlemler yapamazsınız" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=92065


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,410 µs