En Sıcak Konular

BİLİRKİŞİ HEYETİNİN HAZIRLADIĞI ÖN RAPOR

1 Şubat 2008 18:53 tsi
BİLİRKİŞİ HEYETİNİN HAZIRLADIĞI ÖN RAPOR Zeytinburnu'ndaki patlamaya ilişkin oluşturulan bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda, ''Söz konusu firmada halk arasında maytap ve fişek olarak tanımlanan malzemeler üretmek üzere çeşitli aşırı oksidan ve yanıcı maddeler kullanıldığı görülmüştür

İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki patlamaya ilişkin oluşturulan bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda, ''Söz konusu firmada halk arasında maytap ve fişek olarak tanımlanan malzemeler üretmek üzere çeşitli aşırı oksidan ve yanıcı maddeler kullanıldığı görülmüştür'' denildi.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nce yapılan yazılı açıklamada, bölgede enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, Enkaz altından çıkartılan patlamamış patlayıcı maddelerin emniyetli depolara nakledildiği bildirildi.
     Hasar gören binaların yıkılması ve enkazın taşınması için çalışmaların başlatıldığı dile getirilen açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin talebiyle İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Saygun, Prof. Dr. Servet Timur, Doç. Dr. Necmettin Gündüz, Yrd. Doç. Dr. Mecit Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Yıldırım'ın katılımıyla bilirkişi heyeti oluşturulduğu kaydedildi.
     Bilirkişi heyetinin sabah saatlerinde patlama olan binada ve çevrede incelemeler yaptığı ifade edilen açıklamada, heyetin ön raporunu hazırladığı, geniş raporunu ise gelecek hafta vereceği bildirildi.
     Ön raporda, kimyasal maddelerle ilgili olarak ise ''Söz konusu firmada halk arasında maytap ve fişek olarak tanımlanan malzemeler üretmek üzere çeşitli aşırı oksidan ve yanıcı maddeler kullanıldığı görülmüştür. Bu tür malzemelerin imalatı veya imalatta kullanılması özel izin ve emniyet gerektirir. Söz konusu enkaz alanında bu tip özel önlemler göze çarpmamıştır. Miktar konusunda tespit yapılamamıştır'' denildi.

HAYATINI KAYBEDENLERDEN 6 KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ BELİRLENDİ
İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin daha kimliği belirlendi.
     İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Davutpaşa Maltepe Mahallesi Çifte Havuzlar Caddesi'ndeki iş yerinde gerçekleşen patlamada ölen 21 kişiden 6'sının daha kimliğinin belirlendiği kaydedildi.
     Kimlikleri belirlenenlerin Gülhan Çubuk (31), Aslan Doğan (35), Ömer Poyraz (20), Heybetullah Güleç (18), Azerbaycan uyruklu Hacıyar Şehriyar Memedov (24) ve Semra Bakkal (37) olduğu bildirildi.
     Bu kişilerinin isimlerinin de tespit edilmesi ile olayda ölenlerden 18'inin kimliği belirlenmiş oldu.
     Daha önceden isimleri belirlenenler şunlar:
     Hasan Akhun (21), Azerbaycan uyruklu Navroz Mamadov (48), Ömer Vural (44), Halit Alkan (45), Kazım Nişli (49), Hüseyin Taylanoğlu (38), Lezgi Şimşek (20), Zübeyir Bal (46), Yaşar Kara (37), Kadir Cesur (38), Orhan Saday (26) ve Metin Erdoğan (40)
     Olayda ölen ve cenazeleri halen Adli Tıp Kurumunda bulunan 3 kişinin kimliklerinin, cesetlerinin parçalanmış olması nedeniyle DNA testi ile belirlenecek.
     Bu arada, ölenlerden Metin Erdoğan'ın cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketi Tokat'a gönderildi.
     Cenazeleri teslim edilen diğer kişilerden Hasan Akhun'un Mardin'e, Aslan Doğan'ın Giresun'a, Yaşar Kara ile teknik ressam Gülhan Çubuk'un Trabzon'a, Azerbaycan uyruklu Navroz Mamadov ve Hacıyar Şehriyar Memedov'un da ülkelerine gönderileceği belirtildi.



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,037 µs