En Sıcak Konular

HUKUK VARSA ENGİN ALAN PAŞA DA TAHLİYE OLUR

10 Aralık 2013 19:42 tsi
HUKUK VARSA ENGİN ALAN PAŞA DA TAHLİYE OLUR Balbay'ın durumu MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'la birebir paralellik gösteriyor ve emsal teşkil ediyor.

Engin Alan için de emsal olması gerekir

Mustafa Balbay, Ergenekon davasından 34 yıl hapis cezası almış olmasına rağmen, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali vardır" kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Balbay'ın durumu MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'la birebir paralellik gösteriyor ve emsal teşkil ediyor. Açıklanan bu kararlardan sonra Engin Alan'ın da prosedür tamamlandıktan sonra serbest bırakılması bekleniyor.
  
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesinin ardından, gözler Balyoz davasından hüküm giyen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'a çevrildi.
MHP yönetimi, kararın MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan için de "emsal" olması gerektiğini vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "en baştan yanlış yapıldığını" ifade ederken şu görüşleri dile getirdi: "Bir kişi tutuklanmış olsa bile, eğer şartları taşıyorsa, uluslararası ve kendi hukukumuza göre suçsuz addedildiği için milletvekili adayı olabilir. Bu şartları taşıdıkları için YSK bunların adaylığını reddetmedi ve sonuçta milletin teveccühü ile de seçildiler.
Seçildikleri andan itibaren haklarında her ne iddia olursa olsun serbest bırakılmaları ve Meclis'e gelmeleri gerekirdi. Dava sonra devam eder, eğer mahkžm olurlarsa suçlarını ondan sonra çekerlerdi. Şimdi adalet yerini buluyor ama hangi sebeple yerini buluyor, hangi amaca yönelik adaleti yerine getiriyorlar, neden bugün meydana getiriliyor? Tam teröristlerin serbest bırakılıp siyasi haklar tanınmaya başladığı bir anda meydana gelmiş olması düşündürücü.
  
"GÖRECEĞİZ, ENGİN ALAN PAŞA İLE İLGİLİ BAKALIM NE KARAR ALACAKLAR?
Yani aradan 2.5 yıl geçmesine rağmen bu uygulamayı yapmayanların bugün samimiyetlerine inanamıyoruz. Göreceğiz, Engin Alan paşa ile ilgili bakalım ne karar alacaklar? Çünkü tıpkı Balbay ve diğerleri gibi mahkum olmadan önce seçilmiş olan bir milletvekilidir. Dolayısıyla oradaki düşünce yapılarını da göreceğiz. Ancak biz bu alınmış olan ve geç gelen adaletin arkasında neler olduğu konusunda şüphelerimiz var.
 
Ergenekon ve Balyoz davalarının sanık avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz de, Mustafa Balbay'ın tahliye kararının tüm milletvekilleri ve uzun tutukluluk süresini aşan tüm sanıklar için emsal teşkil edeceğini belirttiler.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=32060


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,850 µs