En Sıcak Konular

MELEN SUYU AVRUPA İLE BULUŞTU

1 Şubat 2008 15:29 tsi
MELEN SUYU AVRUPA İLE BULUŞTU Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen suyu Avrupa Yakası'na taşımak için İstanbul Boğazı'na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattı, törenle açıldı.

İSTANBUL - Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen suyu Avrupa Yakası'na taşımak için İstanbul Boğazı'na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattı, törenle açıldı.
     Sarayburnu'nda düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.
     Erdoğan, mesajında, suyun tüm insanlığın ''ab-ı hayatı, medeniyeti ve olmazsa olmazı'' olduğuna dikkati çekerek, suyun medeniyet haline dönüşebilmesi için milli servet olarak görülen akarsuların boşu boşuna denizlere akmaması gerektiğini ifade etti.
     Başbakan Erdoğan, ''Tutamadığımız, kullanamadığımız su bizim değildir. Türkiye'nin aydınlık yarınları için yürütülen Düzce-Melen Çayı'nı Avrupa'ya taşıyacak olan 'Boğaz Geçiş Hattı', bu bağlamda önemli bir aşamadır. Hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
     Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul'a çok büyük hizmetlerde bulunduğunu anlatarak, İstanbul'u kongre ve kültür merkezi haline getiren Topbaş'a hükümet olarak verdikleri desteğin sürdürüleceğini bildirdi.
     Eroğlu, ''Sayın Başbakan'ın açtığı tesislerle İstanbul'a şu ana kadar 733 milyon metreküp su gelmiş. İstanbul'un günde ortalama 2 milyon metreküp su kullandığını düşünürsek, bu rakamın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor'' diye konuştu.
     Sadece İstanbul için değil, tüm Türkiye'nin su sıkıntısı çekmemesi için çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, ''Türkiye'nin 81 vilayeti için eylem planı hazırladık. Birinci hedef 2023, ikinci hedef 2050. Biz kısa vadeli düşünmüyoruz. Hedeflerimiz büyük. Çoğunu aşağı yukarı çözdük. Hiç bir yerde su sıkıntısı olmayacak'' dedi.
     Konuşmaların ardından Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen suyu Avrupa yakasına taşımak için İstanbul Boğazı'na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattının açılışı, Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural tarafından butona basılarak gerçekleştirildi.

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,935 µs