En Sıcak Konular

HÜSEYİN ÇELİK TARAF'IN HABERLERİNDE MİT'İ İŞARET ETTİ

5 Aralık 2013 13:39 tsi
HÜSEYİN ÇELİK TARAF'IN HABERLERİNDE MİT'İ İŞARET ETTİ AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan fişleme belgesinin MİT içerisinden sızdırıldığını açıkladı.

Çelikten sızıntı açıklaması: Taraf'ın yayınladığı belgelerin kaynağı ne?

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan fişleme belgesinin MİT içerisinden sızdırıldığını açıkladı. Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Çelik şöyle konuştu:
 
ESKİ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULAMAYANLAR

"MİT'in başına Hakan Fidan da gelse Ahmet, Mehmet de gelse MİT'in on yılların alışlanlıklarından bir günde sıyrılması mümkün değildir. MİT'in bir veri tabanı vardır. Her taraftan hakkında inceleme soruşturma arşiv araştırması yapılacak şahıslarla ilgili gelen bilgliler bir havuzda toplanır. Bu gelen bilgiler yazı çerçeversinde eğer bir kuruma gönderilecekse o şekilde gönderilir. Son günlerde bazı şahıslarla ilgili gazetelerde yer alan bilgilerin hiçbirisi MİT'in müsteşarıyla da, ilgili müsteşar yardımcısıyla da hepsiyle teker teker görüşmemin sonucundaki bilgileri sizlere aktarıyorum.
 
GAZETEYE SERVİS EDİLDİ

Hiçbir kurum ve kişiyle bu bilgiler paylaşılmamıştır. MİT'in veri tabanında bir araya getirilen bilgiler birileri tarafından içeridekiler tarafından bu adı geçen gazeteye servis edilmiştir. Bu hukuken de şu yapılmıştır. Özellikle Ak Parti'yle belli konularda tartışmaları olan bazı kesimlere mensup veya yakın kişiler seçilmiştir. Hepsine baksanız başka başka belki insalarla ilgili bilgiler vardır."
MİT içinde bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı konusunda bilgisi olmadığını belirten Çelik araştırma başlatıldığını söyledi.
 

MESUT YILMAZ DÖNEMİ

Çelik'in gündeminde ilk sırada 2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu kararı vardı. Hüseyin Çelik, "Mesut Yılmaz zamanında irtica ile mücadele diye bir belge hazırlandı. O eylem planı askeri mahfillerde hazırlanan bir irtica ile mücadele stratejisi hükümete takdim edilmişti. O yürüyordu bir taraftan. MGK'da ele alınan bir konu, bir iddia ortaya atılıyor.Bir irtica hareketinden bahsediliyor. Bir kurum ya da tüzel bir kişi tarafından bir iddia ortaya atıldığında siz bu iddiayı araştırmak zorundasınız.Hukuk devleti bunu gerektiriyor.İmzasız olsa bile bir çok kuruma geliyordu iddialar araştırın diye. MGK'daki mesele bundan ibarettir. Dönemin cumhurbaşkanı ve kuvvet komutanları bu iddiayı sahiplenmişlerdir. Hükümete 'bunun gereğini yapsın' denmiştir. Tavsiye kararıdır. Ve esas irade sahibi hükümettir. Hükümet orada gerginliklere yol açmamak için bunu kendisine havale etmiştir. Daha sonra bunu hiçbir surette eyleme dönüştürmemiştir" diye konuştu.
 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Celikten_sizinti_aciklamasi_Tarafin_

yayinladigi_belgelerin_kaynagi_ne/300225#.UqBlq9JdUnE






Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,992 µs