En Sıcak Konular

MEDENİYETLER İTTİFAKI ÇÖKTÜ BİZİMKİLER HAYAL ALEMİNDE

2 Aralık 2013 22:56 tsi
MEDENİYETLER İTTİFAKI ÇÖKTÜ BİZİMKİLER HAYAL ALEMİNDE Zapatero ile Erdoğanın 2005 yılında ortaklaşa başlattıkları Medeniyyetler İttifakı Projesinin çöküşü Hükümet tarafından gizleniyor.

Çöken ittifaka(!) payanda oluyorlar

Zapatero  ile Erdoğan'ın 2005 yılında ortaklaşa başlattıkları Medeniyyetler İttifakı Proje'sinin çöküşü Hükümet tarafından gizleniyor. İspanya Temmuz ayında Medeniyetler İttifakı'ndan tek taraflı olarak çekildiğini açıklarken, Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Medeniyetler ittifakı, Türkiye tarafından öncelikle savunulan ve 120 ülke tarafından da benimsenen bir projedir" diyerek, çirkin ittifakı yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor.

Medeniyyetler İttifakı Proje'sinin çöküşü Hükümet tarafından gizleniyor. Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Medeniyetler ittifakı, Türkiye tarafından öncelikle savunulan ve 120 ülke tarafından da benimsenen bir projedir" diyerek, çöküşü perdelemeye çalıştı.

ESKİ İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında  ile ortaklaşa başlattıkları Medeniyyetler İttifakı Proje'sinin çöküşü Hükümet tarafından gizleniyor. İspanya temmuz ayında Medeniyetler İttifakı'ndan tek taraflı olarak çekildiğini açıklarken, Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Medeniyetler ittifakı, Türkiye tarafından öncelikle savunulan ve 120 ülke tarafından da benimsenen bir projedir" diyerek, çöküşü perdelemeye çalıştı.

Malatya İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Medeniyetler İttifakı ve Türkiye" konulu konferansa katılan Bekir Karlığa, burada yaptığı konuşmada, kente gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karlığa, Medeniyetler ittifakının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde İspanya Başbakanı'nın katılımıyla Birleşmiş Milletler içerisinde oluşturulmuş bulunan uluslararası bir oluşumun adı olduğunu söyledi.

İşlevsiz İttifak Çöktü

Bu oluşumun içerisinde şu ana kadar 120'ye yakın ülke ve 20 uluslararası kuruluşun yer aldığını belirten Karlığa, şunları kaydetti:"Medeniyetler ittifakı, dünyanın çeşitli yerlerinde değişik etkinlikler yapmaktadır ancak medeniyetler ittifakı kavramının oluşmasına temel sebep yine başbakanın tarifiyle size hatırlatmak istiyorum. Diyor ki sayın başbakan, 'Medeniyetler ittifakı, küresel tehdidine karşı verilmiş küresel cevaptır'. Yani dünyamızı tehdit eden her türlü oluşumlara, İslamafobia da bunların içerisinde, ırkçılık da bunların içerisinde, ötekileştirme dediğimiz başkalarını hor görme ve hakil görme de bunun içerisinde, din karşıtlığı da kültür karşıtlığı da medeniyet karşıtlığı da bunun içerisinde yer almak üzere dünyamızı tehdit eden anlayışlara, dünyamızı kana, acıya, ızdıraba boğmak isteyen, savaşı, çatışmayı körüklemeye çalışan bir anlayışa karşı bütün dünyanın birlikte olma çabasıdır."

Medeniyet Eserleri İçin Kurulan İttifak(!)

Türkiye'nin ittifak içerisinde yer almasına da değinen Karlığa, "Medeniyetler ittifakı, Türkiye tarafından öncelikle savunulan ve 120 ülke tarafından da benimsenen bir projedir. Peki neden Türkiye? Türkiye tarihi ele alındığında geçmişi zengin bir medeniyet birikimine sahip. Sadece ülkemizde 20'nin üzerinde medeniyetin eserleri var" ifadelerini kullandı.

 
Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Coken_ittifaka_payanda_oluyorlar/299822#.Up-Wv9JdU_w



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,744 µs