En Sıcak Konular

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL'DAN BİLDİRİ

1 Şubat 2008 21:16 tsi
ÜNİVERSİTELERARASI KURUL'DAN BİLDİRİ Toplantı sonrasında açıklanan bildiride, türban konusunda Anayasa ve yasalarda yapılmak öngörülen değişikliklerin Cumhuriyetin laiklik ilkesini ortadan kaldırma çabalarını artıracağı'' savunuldu...

Toplantı sonrasında açıklanan bildiride, türban konusunda Anayasa ve yasalarda yapılmak öngörülen değişikliklerin Cumhuriyetin laiklik ilkesini ortadan kaldırma çabalarını artıracağı'' savunularak, ''Bu değişiklikler sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin din devletine dönüşümü kaçınılmaz olacaktır'' denildi.
ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından ''Kamuoyuna Duyuru'' başlıklı bildiriyi okudu.
Bildiride, "Bu değişiklikler sonunda üniversitelerimizin akılcılık ve bilimsel mantıktan uzaklaşması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin din devletine dönüşümü kaçınılmaz olacaktır. Kurulumuz anayasa değişikliklerini yapanları ne yazık ki Türkiye'de laik düzenin yok olacağını ve üniversitelerde eğitim öğretim düzenini bozacağını fark edemeyen anayasa taslağı hazırlama komisyonu üyelerini ve bu görüşleri benimseyen veya sessiz kalanları bir kez daha uyarmayı kararlaştırmıştır" denildi.

"KURULUN SAYGINLIĞI AZALIR"

ANKARA - Üniversitelerarası Kurul üniversitelerde kılık kıyafet konusunu görüşmek üzere bugün olağanüstü toplandı. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan kurulun ilgili kanunda belirtilen konularda çalışma yapmak amacıyla toplanabileceğini belirterek, "Üniversitelerarası Kurul'un sorumluluk kapsamına girmeyen konuları gündemine alması yalnızca kurulun saygınlığını azaltmayacak, aynı zamanda telafisi zor hukuki sorunlara da yol açacaktır" dedi.
ÜAK'nın olağanüstü toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Özcan, bir konunun ülke gündeminde önemli yer almasının onun yasal olarak yetki kapsamı dışında kalan kurallarla kurullarda görüşülmesine meşruiyet sağlamaz" görüşünü dile getirdi.
Özcan'ın konuşmasının ardından salonda bulunan ODTÜ'lü öğretim üyeleri ''Türkiye laiktir laik kalacak'' sloganı atarak, dışarı çıktılar.

"SİCİL AMİRİYİM, ARARIM"
YÖK Başkanı Özcan, Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) bugünkü olağanüstü toplantısına katılmamaları için rektörleri aradığı iddialarına ilişkin, ''Sicil amiriyim, her zaman ararım'' dedi.
ÜAK Başkanı Akaydın ise gazetecilerin sorularını, "Beni aradı. Başka kimi aradı, onu bilemem. YÖK Başkanı uyarıda bulunmadı. Sadece 'Gerginlik ortamında böyle bir toplantıyı ÜAK adına yapmasak mı?' diye bir düşünce bildirdi. Biz de yapmak istediğimizi söyledik" şeklinde yanıtladı.


''ONLAR, REFLEKSLERİNİ ORTAYA KOYDULAR''

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üniversitelerarası Kurul'un olağanüstü toplantısının ardından yapılan açıklamalara ilişkin, ''Onlar reflekslerini ortaya koydular'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a gelişinin ardından Atatürk Havalimanı'ndan ayrılırken, bir basın mensubunun ''Üniversitelerarası Kurul toplantısından sert mesajlar çıktı. Toplumsal gerilim, gerginlikten bahsediliyor. Toplumsal kamplaşmadan söz ediliyor. Konuya ilişkin son değerlendirmeleri alabilir miyiz?'' şeklindeki sorusunu, ''Onlar, reflekslerini ortaya koydular. Parlamentomuz gayet güzel çalışıyor. Hayırlı olacak'' şeklinde yanıtladı.
Aynı gazetecinin, ''Sıkıntı yok yani'' demesi üzerine Erdoğan, tekrar ''Hayırlı olacak'' diyerek Havalimanı'ndan ayrıldı.



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,373 µs