En Sıcak Konular

DERSHANELER YASASI OCAK'TA TAMAM!

3 Aralık 2013 12:33 tsi
DERSHANELER YASASI OCAK'TA TAMAM! Başbakan Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina’da düzenlenen 7.5 saatlik Bakanlar Kurulu toplantısının ardından dershane kriziyle ilgili açıklamayı Hükümet Sözcüsü Arınç yaptı: Eylül 2015’te dershanelerin okullaşma süreci tamamlanacak.

Dershane yasası Ocak'ta tamam!

Hadisle örnek verdi...

Başbakan Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen 7.5 saatlik Bakanlar Kurulu toplantısının ardından dershane kriziyle ilgili açıklamayı Hükümet Sözcüsü Arınç yaptı: Eylül 2015'te dershanelerin okullaşma süreci tamamlanacak.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershaneler konusunda hadisle de örnek vererek şunları söyledi:  "Ben bir Hadis-i Şerif'e çok önem veririm. 'Yakında büyük fitneler olacak, o fitnelerde ayakta duranlar yürüyenlerden, oturanlar da ayakta duranlardan daha hayırlıdır.' Hükümet Sözcüsü olarak bunu yapmamış olayım. Bu benim Bülent Arınç olarak duyduğum ızdırabın sonucudur. Fitneyi büyütmeden ne doğruysa onu yapacaksınız. Bu sözüm kime? Önce kendimize kabul edelim, ama her gün hükümeti hedef tahtasına oturtarak güzel insanların arasını açmaya çalışanlara buradan istirham ediyorum, fitnenin aleti olmayalım, ne siz ne de biz. Bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki bir bardak suyu döküversin. Şu andaki yayınları ben okumakta dinlemekte zorlanıyorum. 10 yıl önceki dosyaları açmanın, 'Daha heybemizi açmadık, deve yükü heybemiz var' demenin fitneyi büyütmekten başka sonucu yoktur." 


Artık ihtiyaç olmaktan çıktı
BÜLENT Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorusu üzerine dershaneler kriziyle ilgili açıklama yaptı. Arınç, "Biz dershanelerin öğrencilerimize takviye olan ya da metod gösteren kurumlar olarak ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Bu dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesidir. Hukuki olarak da durum budur" dedi.
 
Güç gösterisi yapmak yanlış
"BUNU kimse dershanelere karşı bir husumet olarak algılamasın" diyen Arınç şöyle devam etti: Bu dershanelerin sahiplerinin tamamını Hizmet hareketi ya da Cemaat dediğimiz yapıya mal edemezsiniz. Hizmet Hareketi'nin payı yüzde 22'dir. Hükümet aleyhtarı bir güç gösterisine dönüşen yaklaşım çok doğru bir tavır değildir. Bu mesele halledilecektir. 

Dönüşüm için 2 yıl süre var
DERSHANELER konusundaki taslağın ocak ayı içinde TBMM gündemine geleceğini de kaydeden Bülent Arınç, "Bu dönüşüm için iki yıllık süre gerekiyor. Eylül 2015'te dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz" diye konuştu. Arınç erken okullaşan dershanelerin daha avantajlı konuma geleceğini de söyledi. 

'Zabıtlar açıklansın!'
MGK'da alınan kararda Adalet Bakanı olarak imzası bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutanakların açıklanması çağrısı yaptı. Çiçek, şöyle konuştu: İrtica kapsamında bahsedilen konular konuşulmuş ama hükümet tarafından direktif haline getirilmemiştir. Orada ne konuşulduğuyla ilgili keşke MGK Kanunu değiştirilse ve zabıtlar açıklansa. Kim ne söylemiş açıp baksınlar. 


İktidardan cemaate
"topyekun savunma"
Dershane krizinde tansiyon yükseldi. Nabi Avcı: İblisleştirme kampanyası, Çiçek: Zabıtlar açıklansın Dinçer: Darbelere biz göğüs gerdik, onlar rahat etti.

MGK'nın 2004'de Gülen cemaatine yönelik tavsiye kararının uygulamaya geçtiği iddialarına tepkiler sürüyor.  Hükümet kanadı, topyekün olarak bu konuda savunmaya geçti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "MGK'nın tüm tutanakları açıklansın ve kim ne demiş görelim. Bu tartışmalar bir vebali gerektirir mi gerektirmez mi görelim" derken, dönemin Başbakanlık Müsteşarı AKP İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, "Uygulama belgesi yok, rutin yazışma. İşlem yapılmadı. Sayemizde kimsenin burnu kanamadı. Biz darbe planlarına dağ gibi göğsümüzü gererken onlar (cemaat), güvenlik ve huzur içinde faaliyetine devam etti" sözleriyle tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, "Meseleye eğitim sistemi bakımından sorunun nedenleri nedir, muhtemel çözümleri nelerdir diye bakıyoruz. Ama ummadığımız bir 'iblisleştirme' kampanyası yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Yerine getirilmedi
"Cemaati bitirme planı" diye gündeme getirilen belgede Adalet Bakanı olarak imzası bulunan Çiçek, MGK tutanaklarının açıklanması çağrısı yaptı. Çiçek, "İrtica kapsamında bahsedilen konular konuşulmuş ama hükümet tarafından direktif haline getirilmemiştir. Orada ne konuşulduğuyla ilgili keşke MGK Kanunu değiştirilse ve zabıtlar açıklansa. Biz 'soğan yemedik ağzımız kokmaz'... Kim ne söylemiş açıp baksınlar" dedi. Dönemin kara kutusu olarak bilinen eski Başbakanlık Müsteşarı AKP'li Ömer Dinçer de "Hocaefendi bu konuyla ilgili 'kolum kanadım kırıldı' diyorsa, Ergenekon'a, Balyoz'a, Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz Darbe Planları'na karşı biz dağ gibi göğsümüzü gererken onlar huzur içinde faaliyetlerine devam ettiler. Haksız iftiralara maruz kalırken onlara hissettirmedik dahi. Katlandığımız baskılara, üstlendiğimiz risklere rağmen 28 Şubat'ta merkez medyanın kullandığı yöntemlere başvurarak konuyu ele alıyorlarsa o zaman Hocaefendi gelsin gerçek anlamda kimin kolu kanadı kırılıyor onu görsün" dedi.

İblisleştirme kampanyası
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise "Biz muhtemel çözümler nelerdir diye bakıyoruz. Ama ummadığımız bir 'iblisleştirme' kampanyası yürütülüyor. Bunun dershaneleri aşan başka siyasal nedenleri olduğunu görüyorum. Ama bunun konuşulma düzlemi eğitim değil. Burada bir takım kötü adamlar var ve bu kötü adamlar kötü bir şeyi başka şeylerle kılıflayarak bir şey yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.


"Bu bir, dershaneleri özel okula dönüştürme projesi"
Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı. Dün saat 12.10'da başlayan toplantı yaklaşık 7,5 saat sürdü. Toplantının son yarım saatine, Irak'a yaptığı ziyareti tamamlayarak Türkiye'ye dönen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Yıldız, Kuzey Irak'ın doğal gaz ve akaryakıtı konusunda Bağdat'la varılan mutabakat konusunda bilgi verdi. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Yardım Toplama Kanun Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini ve imzaya açıldığını bildirdi.  Arınç konuşmasında şunları söyledi: "Maliye Bakanımız iki tasarı sundu. Biri döner sermayeli işletmeler kanun tasarısıdır. Yine katma değer vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair üç maddelik bir kanun tasarısı sunuldu. Bazı iç ve dış konular üzerinde arkadaşlarımız ve Sayın Başbakan'ımız kapsamlı olarak durdular. Irak ve Suriye ile ilgili gelişen olaylar ele alındı." 

Arınç "Dershaneler konusu gündeme geldi mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "15 gün evvel Bakanlar Kurulu toplantısından sonra dershaneler konusunun tüm paydaşlarla görüşüldükten sonra ele alınacağını ifade etmiştim. Bugün sayın bakanımız kendi bürokratlarıyla da yaptığı çalışmayı gündemimize getirdi. Bir daha şunda karar kılalım, dershanelerin kapatılması diye bir konu gündemde değil. Bu ifade yanlışlıkla kullanılmışsa da düzeltmek lazım. Dershaneler hür teşebbüs sonucu kurulmuş, öğrencileri sınavlar için takviye eden kurumlardır. Anayasa ve kanunlar ve serbest piyasa kapanmaya mecbur etmeye karşıdır. Çok açık olarak şunu söylemem gerekir, biz dershanelerin gelinen noktada öğrencilerimize takviye olan ya da metod gösteren kurumlar olarak olarak ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Bu dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesidir. Hukuki olarak durum budur." 

Kabinede revizyon
Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimlerde aday olan bakanların görevini bırakması gerektiğini düşündüğünü, aralık sonuna kadar kabine revizyonu yapılabileceğini bildirdi. Arınç ayrıca, 2004 yılında alındığı iddia edilen MGK kararıyla ilgili, "Bu Milli Güvenlik Kurulu kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı ve kabul edilmedi, karar alınmadı. MGK kararının uygulanmasına yönelik Başbakanlıkça herhangi bir işlem yapılmadı. Hiçbir kuruma veya kişiye gönderilmedi. Herhangi bir talimat verilmedi. Yok hükmünde muameleye tabi tutuldu" dedi.


Ocak'ta TBMM'ye geliyor
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Biz dershanelerin artık bugünkü eğitim sisteminde ve geldiğimiz noktada öğrencilerimize takviye ders veren veya metot ve usul gösteren birer kurumlar olarak ihtiyaç kalmadığını düşünüyoruz. İhtiyaç olan şey nedir? Yeni okulların açılması, yeni dersliklerin yapılması ve öğrencilerimizin okul içerisinde bütün bilgilere haiz üniversite imtihanlarına hazırlanan bireyler olmasını temin etmek. Bunu da ancak özendirmeyle yapabiliriz, zorlayarak baskı altına alarak değil" dedi. Arınç, dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin, "Dershanelerin dönüşümü konusu ocak ayı içinde mümkün olursa TBMM gündemine gelecek" dedi. Başbakan Yardımcısı Arınç, dershanelerin dönüşümüyle ilgili, "Bu dönüşüm sürecinin sağlıklı olması için iki yıllık süre öngörüyoruz. Yani Eylül 2015. Eylül 2015 demek, 2015-2016 yeni eğitim öğretim yılının başladığı tarih. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecindeki son noktaya gelmesini arzu ediyoruz" dedi. Bülent Arınç, "Dershaneler ve hizmet hareketiyle hükümet karşı karşıya gelmiş değil. Böyle bir karşı karşıya gelmekten Allah bizi muhafaza etsin. Çünkü bu Türkiye için kötü olur, hepimiz için kötü olur. Bunlar güzel insanlardır, güzel bir hükümet var" dedi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91800


Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,392 µs