En Sıcak Konular

GÜLEN: ''KOLUM KANADIM KIRIK''

1 Aralık 2013 13:54 tsi
GÜLEN: ''KOLUM KANADIM KIRIK'' Fethullah Gülen, 2004’te MGK’da “cemaat faaliyetlerinin takibi”yle ilgili alınan kararı değerlendirirken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

‘Kolum kanadım kırık’

Fethullah Gülen, 2004’te MGK’da “cemaat faaliyetlerinin takibi”yle ilgili alınan kararı değerlendirirken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Gülen,  “Kolum kanadım kırıldı, dilime de bir kilit vuruldu. Demek o zaman öyle karar verip hep işin üzerine gitmişler” dedi.

Dershane kapatmaya 2004’te karar verilmiş
MGK’da “cemaat faaliyetlerinin takibi”yle ilgili alınan kararı değerlendiren Fethullah Gülen, “Kolum kanadım kırıldı. Demek o zaman öyle karar verip hep işin üzerine gitmişler” dedi.

Fethullah Gülen, 2004’te MGK’da “cemaat faaliyetlerinin takibi” yle ilgili alınan karara ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dershaneleri kapatma mevzusunda “ben üç tane bakan değiştirdim bu işi gerçekleştirsin diye” sözlerine göndermede bulundu. Gülen, “2004’te de bir dayatma olmuş. Eğer daha sonra birileri tarafından ’Ben kaç defa bu mevzuda bakanları değiştirdim, bu işi yapın filan diye ‘Demek ki o zaman öyle karar verilmiş, sonra art arda bunlar sürekli, o mevzudaki vazifelileri değiştirerek hep bu işin üzerine gitmişler” dedi.
Herkul.org sitesinde yayımlanan konuşmada Gülen, bugün AKP hükümetinin dershaneleri kapatma kararının arkasında 2004’te alınan MGK kararlarının olduğunu belirterek, “şimdi denen, edilen şeylerle şahsen benim kolum, kanadım kırıldığı gibi, dilime de bir kilit vuruldu.” ifadelerini kullandı.
Fethullah Gülen’in yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:
* Sineye çektiğimiz, ama zatında hazmedilemeyen şeyler var. Sabrın gereği, onları sineye çekiyorsunuz, yutkunuyorsunuz; çok rahat olan insanlar gibi hemen boşalmayı düşünmüyorsunuz. Çünkü boşaldığınız zaman, çoklarını kırıp geçirmeniz, rencide etmeniz söz konusu. Başkalarını kırmayayım diye, hazmedilmeyecek şeyleri atıyorsunuz içinize; bu defa siz kırılıp dökülüyorsunuz. İşin aslı bu.
* Bir yönüyle hep hüsn-ü zannımızın kurbanı olduk. “Bu mevzuda defaatle boğazlandık.” diyebiliriz. Ama hüsn-ü zan mümkün oldukça, hüsn-ü zan etmek ve hüsn-ü zanna kilitlenmek lazım.
* 2004’te de bir dayatma olmuş. Eğer daha sonra birileri tarafından “Ben kaç defa bu mevzuda bakanları değiştirdim, bu işi yapın filan diye.. Devamı, temadisi olmasaydı, meseleye öyle bakardım. Ama o mevzuyu te’yid eder mahiyette beyanların verilmesiyle, öyle bir mesele karşısında, maşerî vicdan karşısında da bana diyecek bir şey kalmıyor.
* Şimdi denen, edilen şeylerle şahsen benim kolum, kanadım kırıldığı gibi, dilime de bir kilit vuruldu. O gün öyle dendi, arkadan da ısrarla işin üstünde duruldu; “Atılan o imzaların hakkını yerine getirin!.” falan.. gibi, sürç-ü lisan değilse, bir zuhul değilse, bu mevzuda birilerinin dürtüleriyle söylenmiş sözler değilse şayet.. bu şunu-bunu değil, benim kolumu-kanadımı kırdı.. 
* Her şeye rağmen ben düşünüyorum; “Acaba bunu bile nasıl bir hüsn-ü zan yorumuna bağlayabilirim?” Bir şey bulamadım şu ana kadar...

 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91718


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,805 µs