En Sıcak Konular

HALAÇOĞLU: ''AKP'DE TÜRK YOKTUR DESEYDİ DAHA İSABETLİ OLURDU''

2 Aralık 2013 13:09 tsi
HALAÇOĞLU: ''AKP'DE  TÜRK YOKTUR DESEYDİ DAHA İSABETLİ OLURDU'' AKP MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın “Türk diye bir ırk yoktur” sözlerine MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun tepkisi sert oldu.

Türk'üm diyemeyen başbakanın partilisi!

PROF. YUSUF HALAÇOĞLU:
Türk'üm diyemeyen 
başbakanın partilisi!
SÖZLERİYLE tartışma yaratan AKP'li Yasin Aktay'a bir tepki de MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan geldi: "Hükümette Türk yoktur deseydi daha isabetli olurdu. Çünkü Türk'üm diyemeyen bir Başbakan'ın bulunduğu partide herhalde kimse çıkıp biz Türk'üz diyemeyecektir."

AKTAY NE DEMİŞTİ:
Kaçımızın dedesi 
Orta Asya'dan gelmiş?
Millet mi diyorsun? Al sana millet. Sana demişler ki, "Sen Türk'sün" Ne demek Türklük?.. İşte Orta Asya'dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya'dan gelmiş? Bir sor bakayım gerçekten. Var mı böyle bir şey? Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok.

Türkiye'de Türk çok
AKP'de olmayabilir!
İktidar partisinin MKYK Üyesi Prof. Yasin Aktay'ın "Türk dediğin bir sentezdir zaten.Türk diye bir ırk yok" sözü muhalefet milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı


Haber: Hanife Açıkalın

AKP MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay'ın "Türk diye bir ırk yoktur" sözlerine MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun tepkisi sert oldu. Halaçoğlu, "Türkiye'de Türk var, fakat AKP'de Türk olmayabilir. Doğru bir saptama yapmış" dedi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. İskender Öksüz ise AKP'de Türk alerjisinin zirve yaptığını belirterek, "Kürt diye bir ırk var, Laz, Çerkez var. Türk yok mu? Türk düşmanlığı yapmak için saçmalıyorlar" diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu,  Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alındığını belirterek, şunları söyledi: 
"Türkiye'de Türk var. AKP'de Türk olmayabilir. 'Sultan Alparslan'ın, Melikşah'ın, Kılıçarslan'ın orduları sadece Türklerden oluşmuyordu. Ordularda Türklerin yanında Kürtler de vardı' diye hayali tarih yazmaya kalkışan bir Başbakan'ın mensubu bulunduğu parti üyesinin başka bir şey söylemesini bekleyemezsiniz. Kendi kimliklerini açıkça söylemiyorlar. Kendilerini gizleme ihtiyacı hissediyorlar. Aktay, hiç olmazsa mantıklı bir gerekçeye dayandırıp 'Hükümette Türk yoktur' deseydi daha isabetli olurdu ve kimse tepki göstermezdi. Çünkü Türk'üm diyemeyen bir Başbakan'ın bulunduğu partide herhalde kimse çıkıp biz Türk'üz diyemeyecek." 

Yok sayıyorlar
Aktay'ın sözlerine bir eleştiri de Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. İskender Öksüz'den geldi. Aktay'ın söylemlerinin son derece saçma olarak nitelendiren Öksüz,  "Kürt diye bir ırk var, Laz, Çerkez var. Türk yok mu? Türk düşmanlığı yapmak için saçmalıyorlar" dedi. 
Öksüz, AKP'nin Türk milleti kavramını yok saydığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Kabul etseler de etmeseler de Türk diye bir millet vardır. Bin yıldan beri bu topraklarda egemendir. Devletini kurmuş, bu topraklarda oturmaktadır. Bu gerçek saçmalayarak değiştirilmez. Orta Asya'dan gelmiştir, Orta Asya'ya da Altay'lardan gelmiştir. Siyasi ümmetçiler, millet diye bir gerçeği bir türlü göremiyorlar. Sayın Erdoğan da Türk, Laz, Çerkez var dediğinde o da aslında ırklardan bahsediyor. Türk ırkı karışık, diğerler saf mı? Milleti göremiyorlar." 

Ne demişti?
AKP MKYK Üyesi  Prof. Dr. Yasin Aktay önceki gün Bayburt'ta katıldığı konferansta bir öğrencinin "Sosyal devlet olmak için çoğunluğu oluşturan bir milletin milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması sizce doğru mudur?" sorusu üzerine  "Türk nedir mesela? İsmet Özel'in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" demişti. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenciler salonu terketmişti.


"Taşeronları konuşturuyorlar"
Prof. Yasin Aktay'ın "Türk diye bir ırk yok" sözlerine akademisyenler de tepkili. İşte bu tepkilerden bazıları...
Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Mustafa Erkal:  "Ciddiye almak da onların görüşlerini kabul etmek oluyor. Saçma sapan, hiç kimsenin kabul etmeyeceği, kendi kendilerine ortaya attıkları iddiaları cevap hakkı vermek ne kadar doğru bilmiyorum. İşin bir bu tarafı var. 'Türk diye bir ırk yok'demek, dünya yuvarlak değil, düzdür demeye benzer. Bu açıklamaları yapanlar taşeron. Türk ile uğraşanlar taşeron. 
Prof. Mustafa Kafalı: İstiklal Marşı, Cumhuriyet kurulmadan önce yazıldı. 'Kahraman bir ırkıma bir gül, ne bu şiddet bu ne celal' diyor. 'Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' diyor Mehmet Akif Ersoy. Irk kelimesini bu hale getirmek niye? Yahya Kemal'in duası vardır, Peygamberimizin duasına gönderme yaparak, Sakarya ve Dumlupınar meydanlarında şehit olan Türk askerleri ve Türk ordusu için 'İslam'ın son ordusudur' diyecektir. Bin 400 yıllık İslam tarihi içinde bin 300 yıldır Türkler vardır. Bütün bunları bilmeden ırk diyerek konuşmak anlamsızdır. Irk tabiri kesinlikle onların anlattığı gibi değildir. Irk bir soydan gelme duygusudur, asıl anlamı budur.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91755


Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,048 µs