En Sıcak Konular

ERDOĞAN 10 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

26 Kasım 2013 21:30 tsi
ERDOĞAN 10 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 5’i büyükşehir, 10 belediye başkan adayını açıkladı.

Ve Erdoğan 10 ilin Belediye Başkan adayını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 5'i büyükşehir, 10 belediye başkan adayını açıkladı. AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Melih Gökçek'i tekrar aday gösterdi.

Ve Erdoğan 10 ilin Belediye Başkan adayını açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, 10 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan 2009 yerel seçimlerinde son dakikada aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'i bu kez sona bırakmadı.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, 5 il ile 5 büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediyesi için Melih Gökçek ile yola devam edeceklerini bildirdi. 1994 yılından bu yana 4 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek bir rekorla 5'inci kez aday gösterildi. Bir önceki dönem parti içinde Gökçek'in adaylığı ise sancılı olmuştu. Son anda aday gösterilen Gökçek'in yüzde 38 oyla parti oylarının altında kalması eleştirilmesini de beraberinde getirmişti. Gökçek, 2014 seçimlerinde son kez aday olacağını açıklamıştı.

-DEĞİŞİKLİK KAHRAMANMARAŞ'TA YAPILDI-

Erdoğan'ın belirlediği adaylar arasında değişikliğe gittiği tek isim Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz oldu. Erdoğan, Poyraz yerine 39 yaşındaki Fatih Mehmet Erkoç'u aday gösterdi.

Erdoğan'ın açıkladığı 10 belediye başkan adayının isimleri şöyle:

"-Gümüşhane Belediye Başkan Adayı, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen: 1966 Gümüşhane doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Gümüşhane'de, yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde 1989 tamamladı.

-Bartın Belediye Başkan Adayı, Dr. Seyfettin Kalay. (Eski AK Parti Bartın milletvekili adayı): 1968'de Bartın'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yaptı. Bir dönem Nevşehir Kırşehir Tabip Odası Başkanlığı ve Nevşehir Tabip Odası Onur Kurulu üyeliğinde bulundu. Bartın Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini yürüttü.

-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: 1974 tarihinde Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçe'sinde doğdu. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, makine bölümünden 1997 yılında mezun oldu. 2001 yılı Aralık ayında AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe teşkilatının kurulması ile yönetim kurulu üyesi ve ardından Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 21 Haziran 2009 tarihinde yapılan AK Parti Kahramanmaraş 3. Olağan İl Kongresinde İl Başkanı seçildi.

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan: 1966 yılında Eskişehir'de doğan Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi.

-Kırşehir Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci.

-Amasya Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Cafer Özdemir.

-Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban.

-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.

-Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Tahir Akyürek.

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek."

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/ve-erdogan-acikliyor/siyaset/detay/1798040/default.htm




Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs