En Sıcak Konular

İHANET YOLUNA YENİ TAŞLAR DÖŞENİYOR!

22 Kasım 2013 20:31 tsi
İHANET YOLUNA YENİ TAŞLAR DÖŞENİYOR! AKP hükümeti, terör örgütünün yuvalandığı Kandil’in talepleri doğrultusunda, ’Devlet heyeti’aracılığıyla teröristbaşı Öcalan ile İmralı’da sürdürdüğü görüşmeler kapsamında yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

İhanet yoluna yeni taşlar döşeniyor!

Azılı terörist Apo’nun tehditlerine boyun eğen iktidarın, İmralı adasını yabancı heyet ve bazı
gazetecilerin ziyaretine açma girişimi, ‘affa giden yol’ olarak değerlendirildi
 
AKP hükümeti, terör örgütünün yuvalandığı Kandil’in talepleri doğrultusunda, ’Devlet heyeti’aracılığıyla teröristbaşı Öcalan ile İmralı’da sürdürdüğü görüşmeler kapsamında yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İlk olarak Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi sağlanacak. Geçtiğimiz aylarda BDP’ye “Avukat bir milletvekili arkadaşınız Öcalan’la görüşebilir” önerisi götüren ancak ret yanıtı alan hükümet, Öcalan’ın en az 2 avukatının İmralı’ya gitmesine vize verdi. Hükümet, bu avukatların Asrın Hukuk Bürosu avukatları dışından olmasını da istedi. bu görüşmenin aralık ayı başında olması kararlaştırıldı. Alınan kararlar doğrultusunda aralık sonuna kadar, isimleri Başbakan Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği Akil İnsanlar Heyeti de İmralı’ya gidecek. Ziyarette 7 ayrı Akil İnsan Heyeti’nden 1’er temsilcinin olması planlanıyor. Erdoğan, İmralı’da görüşmelerin başladığını 28 Aralık 2012’de katıldığı bir televizyon programında açıklamıştı. 
 
Gazeteciler de gidecek
Erdoğan’ın açıklamasıyla resmen başlayan “çözüm süreci” nin yıldönümünde atılacak adımlardan biri de, genel yayın yönetmenleri seviyesinde bir grup gazetecinin İmralı ziyareti olacak. Devlet heyeti aracılığıyla başlayan “Öcalan ile müzakere” sürecinin ilk döneminde “Üst düzey bir PKK yöneticisinin İmralı’ya gelmesi” kararı da alınmıştı. Bu karar bir süre sonra Öcalan’a gönderilen “Gündemimizden çıktı” mesajıyla kadük kalmıştı. Zaman zaman Öcalan ve Kandil’in doğrudan temas talepleri de sürecin başında alınan Kandil’den İmralı’ya ziyaret kararına dayanıyordu. Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre hükümet, İmralı ve BDP’ye gönderdiği “Yerel seçimlerin ardından gündeme gelebilir” mesajıyla doğrudan temas seçeneğine yeniden kapı araladı. Hükümet, Erdoğan’ın Diyarbakır’daki “Zindanlar boşalacak” ifadesi kapsamında 160 civarında hasta KCK tutuklusu ve hükümlünün tahliye edilmesini de gündeme aldı. 
 

Gözlemci istemişlerdi
Terör örgütü KCK’nın elebaşılarından Cemil Bayık, bir süre önce AKP’nin yürüttüğü sürecin devamı için üç şart öne sürmüştü. Bayık, “Öcalan’ın koşulları değişecek, yasal düzenlemeler yapılacak, müzakerelere üçüncü taraf olarak gözlemciler eklenecek” demişti. Bayık şunları söylemişti: “Bir taraftan devlet bütün heyetiyle oturtup tartışıyor, diğer taraftan tek başına Abdullah Öcalan. Hiçbir eşit şart yok. Bu sorun çözülmek isteniyorsa eşit koşullar gerekiyor. Ve üçüncü tarafın gözetiminde oluşturulmalı. Ne üçüncü tarafa izin veriliyor, ne de Öcalan’ın koşullarında bir değişiklik oluyor. Kürtler onurludur. Kürtler onursuzluğu kabul etmez.. Vazgeçmezlerse müzakere sürecine geçilemez.” Bunun ardından da  bir yabancı heyetin İmralı’ya giderek Öcalan’la görüştüğü bildirildi.
 
Demirtaş: Ortam çok uygun
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya gazeteci ve akil insanların ziyareti önerisi konusunda, “Bunun için hem siyasi hem sosyo-psikolojik ortam son derece uygundur” dedi. Diyarbakır’da gittiği taziye evi çıkışında soruları cevaplayan Demirtaş, İmralı’ya gazeteci ve akil insanların ziyaretinin uzak bir geleceğe kalmadan yakın bir zamanda gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. “Ben önümüzdeki günlerde, haftalarda bu tür gelişmenin olabileceğini düşünüyorum, olması gerektiğine de inanıyorum” diyen Demirtaş, şunları kaydetti: “Bu gerçekten sürece katkı sunar. Bir sivil heyet olabilir, akil insanlar olabilir, sivil toplum örgütlerinden karma bir heyet olabilir, sonrasında gazetecilerden oluşan bir heyet olabilir. Heyet, İmralı’ya gidip sayın Öcalan ile doğrudan görüşme yapar mesajlarını doğrudan kamuoyu ile paylaşırlarsa şu anda tıkanmayla yüz yüze olan sürecin bir anda önünün açılması ihtimali doğacaktır. Sayın Başbakan da meseleye buradan bakıyorsa doğru bir bakış açısı olduğunu söyleyebilirim.” 
 
Öcalan’ın affı için her şey yapılıyor!
Diyarbakır’da geçen hafta yaşananlar ve İmralı’ya yakın akraba ve avukatlarının dışında ziyaretçilere de izin verileceği iddiaları tepkilere yol açtı. İşte bu tepkilerden bazıları...
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: İnfaz kanununa göre cezaevi ziyareti kurallara bağlanmıştır. Gazetecilerle görüşmesi Cumhuriyet savcısının yetkisi dâhilindedir, bakanlığın yetkisi dâhilindedir. Avukat dışındaki ziyaret de Bakanlığın izniyle olur. Siyasi bir karardır. Bu kararın doğruluğunu millet takdir etsin. 
Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen: Plan tıkır tıkır çalışıyor. Bu planı yapanlar dış güçlerdir. Sözde barış süreci devam ederken Diyarbakır’da Başbakan peşmerge Barzani ile kucaklaştı. Coşkuyla süreci kutladılar. Silahlı Kuvvetler kışlasına hapsedilmiş durumda. Süreç böyle devam ederse Öcalan’ı barış kahramanı ilan edip Diyarbakır’a heykelini dikecekler. Nobel bile verirler. Genel Yayın yönetmenleri de seve seve giderler. Bizim ülkemizdeki gazeteciler Öcalan’ın yanına gidebilmek için takla atarlar.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Amaç bütün PKK’lıların serbest bırakılmasıdır.  Başbakan hayallerimi söylemiştim dese de bir Başbakan hayalleriyle konuşmaz. Devlet adamlığında bu olmaz. Kesinlikle kafasında bir af vardır. PKK’lıları affedecektir. 
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan: Başbakan yine bir toplum mühendisliği projesini yürütüyor. ’Devlete karşı suçları affetme yetkimiz vardır, adam öldürme suçlarını affetme yetkimiz yoktur’sözlerini kullandı. Gelinen noktada Türkiye bir açmaza doğru sürükleniyor. Bu da ne yazık ki Başbakan eliyle yapılıyor. 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: İmralı konusunda hükümet artık ne yapacağını şaşırdı. Bugüne kadar yapılanlar yetmedi. Başka adımlar atılmak isteniyor. Öcalan’ın avukatları ya da başka avukatların adaya gitmesi, PKK’lıların adaya gitmesi terörist başına yetmez. Bundan sonra adaya görüşme yapmak için Başbakan gitsin. Belki de gidiyor haberimiz yok. 
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu: Ziyaretçi akını, hedeflenen genel affa doğru adım adım gidişin bir başka göstergesi olur. Hepsi bir ana hedefe kilitlenmişler. Amacın ne olduğu ortadadır. Çözüm sürecinin nereye götürülmek istendiği, parça parça ortaya çıkan olaylarla anlaşılıyor. Başbakan ısrarla genel af olmayacak der, öyle söyler, fakat işin Türkçesi budur. Başka türlü bir af çıkarır. 1974 affında Anayasa Mahkemesi’nin iptali olduğu gibi bir sonuç olabilir. Ziyaretçi akımının olması normal şartlarda mümkün değildir. Aynı durumdaki başka hükümlülere fırsat tanınmıyor ve Öcalan’a tanınıyorsa bu onun özel kişi olduğunu kanıtlar. Öcalan’ı sürecin baş aktörü haline getirirseniz o aktöre bir takım ayrıcalıklar sağlamak zorunda kalabilirsiniz. İktidar da bu zorunluluğu hissediyor. Eğer MİT gibi kurumlar kendisiyle bu işin müzakeresini yapıyorlarsa, zaten özel kişi olduğunu kanıtlıyor. Silahları elinden almadan onunla müzakere sürecine girerseniz olacağı budur.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91337


Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,335 µs