En Sıcak Konular

KÜRDİSTAN TAMAM SIRDA LAZİSTAN VAR!

20 Kasım 2013 12:44 tsi
KÜRDİSTAN TAMAM SIRDA LAZİSTAN VAR! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AKP grup toplantısında söylediği, “Atatürk de Kürdistan’dan bahsediyordu” sözleri, iktidar tarafından yıllardır dile getirilen eyalet sisteminin nasıl hazırlandığını ortaya koydu.

İlk eyalet Kürdistan sırada Lazistan var!

Erdoğan, 11 yıllık iktidarı boyunca istinaf mahkemeleri ve kalkınma ajansları ile eyalet sisteminin alt yapısını hazırladı. Kamu görevlilerini ABD'ye staja gönderdi. 'Büyükşehir' yasasını çıkardı. İmralı canisi ve Barzani ile anlaştı. Atatürk'ü sinsice kalkan yapıp, Osmanlı'ya sarıldı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AKP grup toplantısında söylediği, "Atatürk de Kürdistan'dan bahsediyordu" sözleri, iktidar tarafından yıllardır dile getirilen eyalet sisteminin nasıl hazırlandığını ortaya koydu. 11 yıllık iktidarı boyunca istinaf mahkemeleri ve kalkınma ajansları ile eyalet sisteminin alt yapısını hazırlayan, kamu görevlilerini ABD'ye staja gönderen, teröristbaşı Öcalan ve peşmerge reisi Barzani ile anlaşan Başbakan'ın sözleri "Atatürk'ü kalkan yapıp, sırtını Osmanlı'ya dayayarak planını uygulamaya koyduğu" şeklinde yorumlandı. Başbakan Tayyip Erdoğan gruptaki konuşmasında, Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi. Erdoğan, "Dört gündür başta MHP olmak üzere siyasetçilerin Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük. Bizim tarihimiz, MHP yöneticilerinin zannettikleri gibi 12 Eylül 1980'de başlamış bir tarih değildir. Bizim tarihimiz bundan 200 yıl önce başlamış tarih değildir. Bizim için tarih, Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır" diye konuştu. Erdoğan, 2009'da, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlatırken "analar ağlamasın" dediklerini kaydederek, "Cumartesi günü bir istisnasını gördük. Hem Diyarbakır'da hem Türkiye'de annelerin, çocukların, gençlerin gözyaşı döktüğünü gördük. Bu gözyaşları Allah'a hamd olsun, sevinç gözyaşlarıydı" ifadelerini kullandı. 
 

İntikamla yürümez
Atatürk'ün, dönemin en güçlü devletlerine karşı savaştığının altını çizen Erdoğan, "İstanbul işgal altındaydı. Dönemin büyük devletleri tarafından bu millete çok ağır zulümler yaptı. Onları en iyi tanıyan Mustafa Kemal'di. Ama 29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal bu devletlerle barışa dayalı bir politika oluşturdu. İtalyanlar, Fransızlar, İngilizler Türkiye'yi işgal etti diye kin tutmadı. Devletlerin ilişkileri intikamla yürümez. Bunları en iyi bilenlerden bir Gazi Mustafa Kemal'di. Bize şu kavramı kullandılar; bölücü diyorlar. Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürdistan kelimesini kullanan zamanın mebusları da mı bölücüydü? Kürt damadımız var diyen Alpaslan Türkeş de mi bölücüydü?" şeklinde konuştu. 
 

Genel af yok
Gezi Parkı olaylarına da konuşmasında değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimlerse, Ahmet Kaya'ya saldıranlar da onlardı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım. Ulan hepiniz oradaydınız be. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz" dedi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Bizim gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yoktur" diye konuştu.
 
Başbakan'ın gizli projeleri var!
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, ilk Meclis'teki bazı diyalogları, "Atatürk de Kürdistan demişti" ifadesine indirgemesi muhalefet milletvekillerinin tepkisine yol açtı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Başbakan gizli projelerine Atatürk ve Cumhuriyeti alet etmesin. Birinci Meclis, Atatürk önderliğinde Misak-ı Mili sınırları içerisinde yeni bir ulus amacıyla yola çıktı ve bunu gerçekleştirdi. Tayyip Erdoğan'ın kafasındaki proje ise bu amacın aksine ülkeyi etnik ve mezhepsel parçalara ayrıştırmak olarak görülmektedir. Yani Ulu önder Atatürk ile Birinci Meclis'in bütünleştirici projesi karşısında bambaşka bir amaç söz konusudur. Dolayısıyla AKP'nin ve Erdoğan'ın Birinci Meclis'i ve Atatürk'ü referans gösterme çabaları tamamıyla boş söylemlerdir." dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise şöyle konuştu: "Başbakan neden böyle bir açıklama yaptı, öncelikle onun sorulması gerekir. Kurucu meclis ifadesi ne anlama geliyor. Yeni bir devlet mi kuruldu? Yoksa Türkiye'de bir ihtilal mi oldu da bizim haberimiz yok? Amaçları ne? Böyle bir ifadenin kullanılmasının ne anlama geleceğini herkes iyi biliyor. Başbakan daha açık ve net konuşsun."

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91267



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,660 µs