En Sıcak Konular

ŞİVAN PERVER'İ KİM DAVET ETTİ?

15 Kasım 2013 22:43 tsi
ŞİVAN PERVER'İ KİM DAVET ETTİ? Başbakan Erdoğan, Güneydoğu’yu Kuzey Kürdistan ilan eden Peşmerge lideri Barzani ile yarın Diyarbakır’da buluşacak.

EV SAHİBİ KİM?

Başbakan Erdoğan, Güneydoğu'yu Kuzey Kürdistan ilan eden Peşmerge lideri Barzani ile yarın Diyarbakır'da buluşacak. Kentte düzenlenecek törene Barzani'nin davetiyle katılacağını açıklayan şarkıcı Şiwan Perver, 'ev sahibi Barzani mi' sorusunu gündeme getirdi. 

Başbakan Erdoğan 2007 yılında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yapmakla suçladığı Barzani ile yarın Diyarbakır'da görüşecek. Diyarbakır'a politik kimliği ile ilk kez gelecek olan Barzani burada Erdoğan ile birlikte bazı etkinliklere katılacak. Bu buluşma öncesi kentte yaşanan hareketlilik "ev sahibi Erdoğan mı yoksa Barzani mi?" sorusunu akıllara getirdi.

Gündemde üç kritik konu var!

Erdoğan-Barzani görüşmesinde başta terörle müzakere süreci olmak üzere kritik meseleler ele alınacak. Enerji anlaşmaları ve PKK uzantısı PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde özerklik ilan etmesi de görüşmede ele alınacak konular arasında. AKP hükümeti geçtiğimiz günlerde Barzani yönetimiyle enerji işbirliği anlaşması imzalamıştı. Erdoğan- Barzani görüşmesinde bu konunun detayların da ele alınacak. İddialara göre Irak'tan ihraç edilecek tüm hidrokarbonların (petrol ve gaz) parası, ABD'de toplanacak. Paylar, ABD üzerinden dağıtılacak. Bu anlaşmaya göre Bağdat yönetimi devreden çıkacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Bu hafta sonu gerçekten Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Çözüm sürecine yönelik taçlandırma olsun. İlin ve bölgenin milletvekillerinin davet edildiği, Sayın Barzani'nin davet edildiği, onların da icabet edeceği... Kısa bir süre önce bildiğiniz gibi Neçirvan Barzani'nin bir ziyareti olmuştu. Bu defa Mesut beyle de yine Diyarbakır'da görüşmemiz olacak. Etkinliklerde beraber olacağız" demişti.
Barzani önce Biden ile görüştü

Barzani Diyarbakır'a gelmeden önce ABD'nin Yahudi asıllı başkan yardımcısı Joe Biden ile özel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ve Barzani'nin, Irak'ın Türkiye de dahil olmak üzere komşularıyla ilişkiler inşa etmede sağladığı önemli ilerlemeleri ele aldığı bildirildi.

Şiwan Perver'i kim davet etti? 

Düzenlenecek törenlere PKK'ya destek verdiği ifade edilen şarkıcı Şiwan Perver de katılacak. Yasal sorunlar nedeniyle 37 yıldır Türkiye'ye gelemeyen Perver'in Türkiye'den arkadaşı olan İbrahim Tatlıses ile birlikte bir düğünde şarkı söyleyeceği açıklandı. Perver'in Diyarbakır'a gelmesini Barzani'nin istediği belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan "İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak" dedi. (BAYRAM COŞKUN / YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13003147/ev-sahibi-kim



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,591 µs